DBP Yerel Yönetimler Konferansı ITSO'da Başladı

Kars, Iğdır, Ağrı illerini kapsayan DBP Yerel Yönetimler Konferansı Ticaret ve Sanayi odasında başladı
Bu haber 2014-12-16 16:05:22 eklenmiş ve 904 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Kars, Iğdır, Ağrı illerini kapsayan DBP Yerel Yönetimler Konferansı Ticaret ve Sanayi odasında başladı. Konferansa Iğdır, Ağrı Belediye eş başkanları, Kars İlçe Belediye eş başkanları, Belediye meclis üyeleri, İl meclis üyeleri katıldı. Salona 'Toprağımızı suyumuzu enerjimizi komünleştirelim demokratik özgür yaşamı inşa edelim' pankartı ve DBP bayrakları asıldı. Saygı duruşu ardından konuşan Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, konferansa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aynı zamanda konferansın savaş gölgesinde ve İran’da Kürt tutsakların idam edildiği bir dönemde yaşamanın burukluğunu da yaşadıklarını belirterek "Bugün bölge konferansını bir savaşın gölgesi altında gerçekleştiriyoruz. Kobanê’de uzun süre bir savaş yaşanmaktadır. Bütün dünya bu savaşa gözünü kapatmış ve kulağını tıkamıştır. Bu konferansı Irandaki tutsakların açlık grevi gölgesinde Kürdistan'ın her yerinde yapılan gözaltı ve tutuklamalar gölgesinde yapıyoruz. Bugün bilmemiz gereken şey bizler bu kaostan ve savaşı nasıl aşacağız" dedi.

 

'Eş başkanlık sistemi iktidarcı zihniyetin elinde patlamıştır'

 

Önder, eş başkanlık sistemi iktidarcı ve devletçi zihniyetlerin elinde patladığına dikkat çekerek" Eş başkanlık sisteminin erih ve iktidarcı zihniyetin elinde bomba gibi patladı. Eş başkanlık sisteminin oturmaması için bu zihniyetler sürekli, sorunlarla boğuşmamıza neden olmaktadır. Ama şuna inanıyoruz ki bu konferanslar bizim için bir adım olacak, yaşadığımız sıkıntıları birlikte tartışarak aşacağız" dedi.

 

Önder son olarak savaş ve kargaşa ortamında kurtulmanın kendi ideojilerine, çizgilerine ve çabalarına bağlı kalarak aşılacağını belirterek" Ne devlet ne birey bizleri özgürlüğümüze kavuşturmayacaktır. Bizleri özgürlüğümüze kavuşturacak olan dört parçası bölünmüş olan Kürdistan'ı tekrar birleştirecek olan bizim ideolojimiz, çizgimiz ve çabalarımızdır" dedi.

Konferans gündem maddeleri ile devam ediyor.


ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA