Rektörden Askerlik Önerisi: Öğrenciyken Gidilsin

Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyken askerlik yapabilmesini öngören projeyi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a anlattı.
Bu haber 2014-11-22 10:04:16 eklenmiş ve 474 kez görüntülenmiştir.

Rektörden Askerlik Önerisi: Öğrenciyken Gidilsin

 

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyken askerlik yapabilmelerini sağlayacak projesiyle Bakan Yılmaz'ı ikna etmeyi başardı.

 

Bedelli askerliğin tartışıldığı bugünlerde Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'den sürpriz bir öneri geldi. Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyken askerlik yapabilmesini öngören projeyi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a anlattı.

 

BAKAN YILMAZ OLUMLU YAKLAŞTI

 

Yılmaz'ın öneriye olumlu yaklaşıp "tartışılabilir" bulmasının ardından Tuncer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den randevu istedi. Tuncer'in öğrencilerin üniversitede okurken askerlik görevini yapabilmelerini sağlayacak projesinin ayrıntıları şöyle:

 

3 YAZ, 2'ŞER AY

 

Projenin amacı üniversitelerdeki erkek öğrencilerin askerliklerini, öğrenimleri sırasında yapmalarına fırsat vererek mezuniyetten sonra iş hayatına atılmaları. Askerlik eğitimi, esas olarak yaz dönemlerinde ve 2'şer aylık sürelerle yapılacak. Askerlik süresi 6 ay (3 yaz) olarak planlanıyor.

 

ASKERLİKTEN KAÇMAK İÇİN UZUN SÜRELİ ÖĞRENCİ OLUYORLAR

 

 

Yükseköğretime her yıl 350 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Tuncer şunları söyledi: "Yarısının erkek olduğunu düşünürsek yılda yaklaşık 175 bin erkek öğrenci üniversiteye giriyor. Bir kısmı askerliği ertelemek için öğrenciliği meslek haline getirmiş. Bu modelle öğrenciler üniversiteyi erken bitirmek için motive olacak."

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA