BEYKOZ HDP 1. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

Beykoz HDP 1.Olağan kongresi Paşabahçe Mutlu Düğün Salonunda basladi. Saat 10'dan itibaren başlayan kongrede partililer, uyeler zaman gectikce salonu doldurmaya başladılar. Kongre resmi olarak saat 13.00'da başladı.
Bu haber 2014-11-16 00:19:42 eklenmiş ve 1652 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ HDP 1. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

 

Beykoz HDP 1.Olağan kongresi Paşabahçe Mutlu Düğün Salonunda basladi. Saat 10'dan itibaren başlayan kongrede partililer, uyeler zaman gectikce salonu doldurmaya başladılar. Kongre resmi olarak saat 13.00'da başladı.

 

 Kongreye geçmeden önce divan başkanı ve divan üyeleri seçildi. Divan başkanlığına Menderes Kaya, Divan Üyeliklerine ise Cevdet Yıldız, Gizem Ürün seçildiler.

 

Divan ve divan uyelerinin belirlenmesinin ardından saygi durusuyla kongre başladı.  Gundem maddelerine geçildi.  Yonetime tek liste ile gidildi. Yeni yönetim kurulu üyeleri asagidaki isimlerden olustu:

 bdpbeykozkngrei__7_.jpg

Şakir Demir         -Başkan

 

Birgül Hakan        -Eş Başkan

 

Yönetim Kurlu Üyeleri İse:

Tolga Yılmaz

Mehmet Kaçar

Mahir Türk

Ceren Özer

Canan İncedere

Özlem Özgül

Sevgi Yıldız

Raşit Şengül

Aslan Demir

Serhat Kara

Vahit Ataklı

 

İlçe Üst Komisyonuna  Başkanlığına Menderes Kaya , İzzetin  Yaman; Nail Özer seçilirken il delegeri olarak da Şakir Demir, Menderes Kaya,  İzzetin Yaman, Faruk Dinç, Ahmet Avşar  olarak belirlendiler.

 

Beykoz HDP 1. Olağan Kongresi tüm görselleri için alttaki linke tıklatınız...

http://www.dogukulturmedya.com/2014fotoarsiv/id23.htm

 

HDP KÜRTLERIN DEĞİL HERKESİN TÜM TÜRKİYENİN PARTİSİ

 

Bu kongrede Beykoz'da BDP döneminde yapılan kongrelerden farklı bir kongreye taniklik ettik. HDP'nin yönetim bazında baştan ayağa değiştiğine tanıklık ettik. Yönetimin ekseriyasi diger bilesenlerden, etnik yapılardan  oluşmaya başladı. Eski BDP'de yer alan isimler kismi olarak yönetimde yer aldiklari gibi, genelde oluşan komisyonlarda yer aldilar.

 

Başkanlık, Eş başkanlık  ve yönetim kurulu üyeleri ağırlıklı olarak Türk, Laz, Gurci, Çerkez vb. Anadolu ve Mezopotamyanın tüm mozaiğini oluşturan etnik guruplarından oluştu. Kürtler yönetim ve görevlendirme anlamında 2. planda kaldılar.

Bunun nedeni ise İl yönetim Kurulu üyesi Kemal Peköz'ün açıklamalarından anlamak mümkün.

 

Divanın oluşumunun ardından söz alan Peköz, hem süreci hemde Türkiye açısından HDP'nin önemini değerlendirdi.

 bdpbeykozkngrei__10_.jpg

Peköz, "Ortadoğu ve Kürdistan genelinde yüzyıl önce olduğu gibi yüzyıl sonra da uluslararası soykırım saldırısı gerçekleşmeye başladı. Yüzyıl önce coğrafyamızı, yaşadığımız toprakları parçalayan, sunni cetvelellerle sınırlarımızı çizenler, diktatörleri  başımıza bela eden kapitalist güçler; yüzyıl sonra da terör çeteleri ile bölgemize yönelmeye başladılar. Dün olduğu gibi bugün de bu işgalci soykırımcı güçlerin yerli işbirlikçileri vardı. Günümüzde bu işbirlikçilerden biri AKP'dir. Terör Çeteleri ile Rojevaya saldırdı. Hedef oradaki demeokratik özerkliği boğmak, kadını köleleştirmektir.

Biz her zaman Kürt partisi olmadığımızı, tüm Türkiyenin partisi olduğumuzu söyledik ama malesef insanları inandıramada hep zorlandık.

 

Partimizde yönetim kadrolarının büyük çoğunluğu Türk kökenli insanlardan oluşuyor. Sistem insanları  okadar ötekileştirmiş ki insanlar acılarda dahi bölücülük yapıyor. Kürdistanda değişik kökende olduğu için asla bir insan saldırıya uğramadığı gibi, Ermenkete, Soma'da, Roboskide, Dersimde yapılan tüm kıyım ve soykırımlar ortak acımızdır" dediler.

 

 

KONGREDEN İZLENİMLER:

 

Kürt ve Türk Devrimcilerin aynı afişte salona asılması ve ayırımsız tüm devrimciler için yapılan saygı duruşu bir ilki teşkil ederken HDP'nin sıkıntılı bir sürece girdiği de gözlerden kaçmadı.

 

Basından Doğu Medya dışında Beykoz yerel basını protesto edercesine hiçbirinin olmaması dikkatlerden kaçmazken, halktan kongreye katılımın zayıf olması da dikkatlerden kaçmadı. 

 

Siyasi çevreler son yaşanan olaylar neticesinde HDP'nin genel anlamda büyük bir kan kaybı yaşadığından hemfikir. Tezkere olayına sahip çıkmayan HDP'nin  Kürtlerin büyük çoğunluğu açısından büyük bir güven kaybı yaşadığı,  HDP'nin "Türkiye'yi bölme niyetinde olduğu" gibi  kuvvetli bir algı  oluştuğu fikri hakim. Bu durum bu algının ne kadar doğru olup olmadığı genel seçimlerde alınacak oylarla ortaya çıkacak.

 

Beykoz açısından yeni yönetime baktığımızda devrimci ve demokrat kişiliği ile kendisini tanıyan her Beykozlunun ve herkesin takdir ettiği Erzurumlu Türk -Dadaş  Şakir Demir'in başkanlığa seçilmesi ve YK üyelerinin çoğunluğunun Kürtler dışındaki etnik yapılardan oluşması Beykoz HDP açısından büyük bir kazanım oldu.

 

 

 Genel ve yerel anlamda HDP'nin yönetimleri bu yönlü güçlendirmesi büyük  bir kazanım olurken HDP'nin en büyük sorunu merkeze kayıp kaymayacağı. Bir başka deyişle parti Kürt ve Türk sol marijinal gurupları aşıp aşamayacağı, Türkiye'deki diğer kesimleri kapsayıp kapasmayacağı partinin geleceğini beleirleyen ana etken olacak...

 

Kongreye Katılan STK ve Temsilcileri:

 

Doğu Medya İmtiyaz Sahibi, İstanbul Ardahanlılar Kultur ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Sit, KAİ Beykoz Bşk Metin Yıldız, YK UYeleri İlkin YIldız, İş Adamı  Adem Monolbuğa, Panik Dernek Başkanı Mehmet Yıldız Ve Yönetimi, Gölgeli Derneği Başkanı Mehmet Avşar.

HDP PM ÜYesi Kemal Peköz, Beykoz Eğitim Sen Başkanı, HDP PM Üyesi Yeşiller ve Sol Gelecek Komisyonu Bşk. Erol Katırcı, HDP 1. Bölge Komisyon Bşk. Cengiz Çağlar.

 

 

Doğu Medya/İstanbul

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA