BEYKOZ ARDAHANLILAR TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİLER…

AREV ve ARDADER İstanbul Ardahan dernekçiliği adına devrim gibi bir karara imza atarak aynı çatı altında yer alma kararını aldılar.
Bu haber 2014-11-11 11:23:01 eklenmiş ve 887 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ARDAHANLILAR TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİLER…

 

AREV ve ARDADER İstanbul Ardahan dernekçiliği adına devrim gibi bir karara imza atarak aynı çatı altında yer alma kararını aldılar. Bu karar özellikle Beykoz’da yıllardır bir türlü rayına oturmayan Ardahan Dernekçiliği için devrim niteliğinde bir gelişme oldu. Bu gelişmenin akabinde İstanbul Ardahanlılar Derneği  (ARDADER) ve Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Ardahan dernekçiliği için devrim sayılabilecek bir karara imza attılar.

 

Doğu Medya Yayınlarının imtiyaz sahibi, İstanbul Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Yusuf Sit’in önerisi ile bir araye gelen AREV ve ARDADER yönetimleri  Ardahan dernekçiliği için devrim sayılabilecek bir  karar aldılar. Sit’in önerisi  ve AREV başkanı İlter Avşar ve yönetiminin kabul etmesiyle ve her iki yönetimin bir araya gelerek karar almasıyla aynı çatı altında yer alma kararı hayata geçti. İki STK’mız aynı bölgede,  iki bölümden oluşan binada, aynı yerde, aynı adreste, aynı çatı altında bir araya gelme kararı aldılar.

 

AREV ve ARDADER YÖNETİMLERİ  BÜYÜK TAKDİR TOPLADI

 

Beykoz özelinde ve İstanbul genelinde Ardahan STK’ları  için bir ilki temsil eden bu durum AREV başkanı ilter Avşar ve Yönetiminin Ardahanlılar için 200-300 bin tl arası haracama yaparak hayata geçirdiler. Bina ses sisteminden, toplantı salonuna, mescidinden mutfağına, kütüphanesinden güvenlik sistemine  her tür ayrıntı düşünülerek dizayn  edildi. Bu durum toplumsal duyarlılık ve iş dünyası açısından ele alaındığında Arev başkanı İlter Avşar ve vakıfın yönetimi Beykoz'da tüm Ardahanlıların taktir ettiği bir başarıya imza attılar. Ardahanlılar için çou kez sorun teşkil eden yer sorununu ortadan kaldırdılar.

 

Bu projede ARDADER başkanı Yusuf Sit  ve yönetimi de büyük bir takdir topladılar. Halktan bu kararı duyan herkes her iki yönetimi de takdir etdi. Bu gelişmeyi duyan tüm Ardahanlılar hem sevindiler. Hemde her iki yönetimi kutladılar. AREV  yönetimi, hizmetin lafla değil özveriyle, icraatla  yapıldığını ispatlamış oldu.

 

ARDADER MERKEZİNİ YENİ MAHALLEYE TAŞIDI…

 

 

Bu gelişmeler üzerine ARDADER Dernek merkezini  Kasım 2014 tarihi itibarı ile  Yeni Mahallede AREV binasının  yer aldığı, karşısında Gölgeli Köyü derneğinin de yer aldığı DR. Ömer Besim no:269 adresine taşıdı. Bu durum Ardahan derneklerinin yeni mahallede toparlanmasını sağladı gibi, Beykoz Ardahanlıların bütünlüğü açısından da önemli bir gelişme oldu.

 

Bu gelişmeler  üzerine bir açıklama yapan Arev Başkanı İlter Avşar ,  Buradaki bina  tüm Ardahanlılar için dizayn edildi. Bu mülkün sahibi tüm ardahanlılardır. Kişiler geçici kurumlar kalıcıdır. Tüm STK’larımızın buluştuğu etkinliğini yaptığı bir mekanın ortaya  çıkması bizim açımızdan bir ihtiyaçtı. Değerli fikirleri ile önümüzü açan Ardahan Dernek Başkanımız Sayın Yusuf Sit’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Sit sadece Beykoz’da değil İstanbul genelinde Ardahan ve bölge lobiciliğinin, STK yapılanmasının oturması için bölgemiz ve ülkemiz  için önemli bir beyin. Hem yayın olarak hemde STK’larda üstlendiği misyon açısından örnek bir insan. Bu kararın alınmasında emeği geçen  her iki kurumumuzun  yöneticilerini tebrik ediyoruz. Bu ihtiyaca cevap verebildiysek ne mutlu bize dediler.

Doğu Medya/İstanbul

info@dkmhaber.com

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA