ESENYURTTA OLAYSIZ KOBANİ EYLEMİ

Halk, İstanbul Esenyurt’a bu gün saat 15.00 sularında İŞİD’in Kobaniye yönelik saldırılarını tekrar kınamak için Örnek mahallesindeki Muş derneğinde bir araya geldi.
Bu haber 2014-11-02 23:02:09 eklenmiş ve 641 kez görüntülenmiştir.

          ESENYURTTA OLAYSIZ KOBANİ EYLEMİ

Halk, İstanbul Esenyurt’a bu gün saat 15.00 sularında İŞİD’in Kobaniye yönelik saldırılarını tekrar kınamak için Örnek mahallesindeki Muş derneğinde bir araya geldi.


Kobaniye yönelik İŞİD saldırılarını kınamak içine erken saatlerde Muş Derneği önünde bir araya gelen halk kitlesi yol güzergâhlarına kunuşlanan yüzlerce Toma araçlarıyla karşılaştı.


Kısa bir süre önce de İŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırırlarını kınamak için yüz binlerce halk sokağa dökülüp olayları protesto etmişti. Olay sırasında adeta Esenyurt hayalet kente dönüşmüştü. Olay büyük bir infiale sebep olmuştu. Hata Emniyet müdürünün başarısız müdahaleleri sonucunda görevinden alınmıştı.


Bu günkü protesto olaylarında İlçe yöneticileri sayesinde herhangi bir taşkınlık yaşanmadı. Protesto başlamadan olay yerine yeni atanmış olan emniyet müdürü geldi. Kısa bir süre İlçe başkanıyla konuşan emniyet müdürü yürüyüşe izin veremeyeceklerini söyledi. İlçe başkanı ise bu yürüyüşün haklı gerekçelerini açıkladıktan sonra kitleye kısa bir açıklama yaptı.


Açıklamanın ardından halk flama ve sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Biji Serok Apo, Erdoğan kurbana Öcalan, Bijî berxwedana YPG, Kürdistan IŞİD'e mezar olacak, katil IŞİD işbirlikçi AKP sloganları eşliğinden PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri yanı sıra çok sayıda YPG, PKK ve KCK bayraklarını taşıdı.


Yürüyüşe izin vermek istemeyen yeni emniyet müdürü yapacak bir şeyin olmadığını görünce yürüyüşe engel olmadı. Herhangi bir taşkınlığın olmaması için emniyet müdürü ve yardımcıları da yürüyüş boyunca kitleye eşlik etti. Kitlenin içinde binlerce sivil polisin olduğu gözlerden kaçmadı.


Yürüyüş Kıraç ilçe binasının önüne kadar devam etti.  Burada kısa bir basın açıklaması yapan İlçe başkanı Kobani direnişini sergileyen YPG dünya örnek olduğunu ve Kobani’nin kadınları dünyaya ders verdiğini ifade etti. Bu yürüyüşlerle kalmayacağına söyleyen Başkan her yeri Kobani’ye çevireceklerini ifade etti.


 Yapılan yürüyüşün ardından yurttaşlar sloganlar eşliğinde eylemlerine son verdi.

                                                                               Mesih Erol /Doğu medya

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA