HOÇFED'DE DERNEKÇİLİK'TE DEVRİM, PANİK'TE KONGRE

Hoçvan Dernekler Federasyonunun üyesi olan Panik (Tunçoluk Köyü) Derneği Şahinkaya'da Beykoz Ardahanlılar Derneğinin de Bulunduğu dernek merkezinde 2. Genel Kurullarını yaptılar.
Bu haber 2014-10-13 11:10:37 eklenmiş ve 1127 kez görüntülenmiştir.

HOÇFED'DE  DERNEKÇİLİK'TE  DEVRİM, PANİK'TE KONGRE

 

Hoçvan Dernekler Federasyonunun üyesi olan  Panik (Tunçoluk Köyü) Derneği  Şahinkaya'da  Beykoz Ardahanlılar Derneğinin de Bulunduğu dernek merkezinde 2. Genel Kurullarını yaptılar.


Genel Kurul'da Divan başkanlığını Fikret yıldız yaptı. Genel Kurul  başladığında Kürdistan- Rojeva  ve Ortadoğu genelinde katledilen halklar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bölge genelinde ortaya çıkarılan terör çeteleri, katliamlar kınandı.


Genel Kurulda yerel seçimlerde HDP Beykoz Bld. Eş Başkan adayı olarak tanıdığımız Davut Demir yine Eş Başkanlık sistemiyle oy birliği ile başkanlığa seçildi. Yeni yönetim 7'den 14'e çıkarıldı. Genel Kurula Doğu Medya İmtyaz sahibi, Beykoz Ardahanlılar Dernek başkanı Yusuf Sit ve yönetimi, KAİ Derneği Bşk. Metin Yıldız, Bşk Yrd. İlkin Yıldız; HDP Beykoz İlçe yönetiminden İzzetin Yaman, Menderes Kaya ve yöneticiler  de katıldılar.

 

Gündem maddeleri okundu. Davut Demir başkanlığında verilen yönetim listesi ve diğer maddeler  oy birliği ile kabul edildiler.  Demir yaptığı konuşmada başkanlık yada koltuk önemli değil, önemli olan hizmettir. Yönetim kurulu belirlendikten sonra başkan adayı dahil görevlendirmeyi kendi aramızda yapacağız. Arkadaşların beni başkanlığa aday göstermelerine teşkkür ediyorum.

 

 


Kongrenin ardından seçilen yeni yönetimde  Davut Demir Denetleme Kurulu Başkanı olarak görev alırken, Başkanlığa da Mehmet Yıldız kongre sürecinden beri başkan adaylığını açıklayan Mehmet Yıldız seçildi... 


Genel Kurulda derneğin Kurucu başkanı Kemal Demir Onursal başkan olarak oy birliği ile kabul edilirken, Hoçfed'e verilecek delegeler de genel kurulda oy birliği ile belirlendiler.


Beykoz'da Panik Derneğinin güçlü yeni bir yönetimle seçilmesini değerlendiren  Davut Demir, ve divan başkanlığını yapan Fikret Yıldız "Panik Köyü Ardahanın en büyük köylerinden biri. Panikte dernekçiliğin rayına oturması Ardahan genelinde de önemli bir kazanım. Bundan dolayı Beykoz'da dernekçilik alanında Ardahanlılar yeni bir merhaleye geçtiler, STK ve dernekçilik alanında Beykoz'da Ardahanlılar açısından önemli bir boşluk dolduruldu"  diye görüş belirttiler...

 

PANİK DERNEK YÖNETİMİ AŞAĞIDAKİ İSİMLERDEN OLUŞTU

Asil Üyeler

Mehmet Yıldız

Sinem Yılmaz

Naim Ateş

Nursel Ateş

Osman  Akturk

Bülent Yazıcı

İbrahim Demir

 

Yedekler

 

Yüksel Yıldız

Şengül  Yıldız

Ahmet Yıldız

Orhan Yıldız

Erol Demir

Halil Demir

Timur Yıldız

 

Denetleme Kurulu Asil -Yedek

 

Davut Demir, Başar Demir, Cemil Demir

Yedek

 

 

İsmail Avcı, Mehmet Akturk, Ahmet Yıldız

 

 

HOÇFED DERNEKÇİLİK ALANINDA DEVRİM GİBİ BİR KARAR ALDI

 

Ekim Ay'ının 19'da yapılacak olan Hoç-Fed olağan Genel Kurulunda bölge dernekçiliğimiz açısından devrim sayılacak kararlar alındı.

 

 

Genel kurulda seçilecek olan yönetim kadrosunu dernekler belirleme kararı aldı. Federasyona üye her dernek kendi yöneticisini belirleyerek kendisi gönderiyor.

 

Bu kararla, özellikle federasyonlarda görülen bu dernek temsil edildi, edilmedi komedisi bitirildiği gibi demokratik teammüllerde herkesin temsil edildiği  bir ortam da ilk defa sağlanmış oldu.

Başkan adaylarına gelince federasyona üye olan, üyelik şartlarını taşıyan her delege başkanlığa aday olabilir. Başkan adaylarını delege oyları belirliyor.

 

Özet olarak Federasyona bağlı dernekler kendi yöneticisini, delegeler ise başkan adayını belirliyor. Bu da birilerinin kafasına göre yönetimi belirlemesi olayını tarihe karıştırıyor. Bölge dernekçiliğine devrim gibi bir çıkışla Hoçvan yine öncülük ediyor. Ve bu önümüzdeki kongrede Hoç-Fed'de  Eş-Başkanlık sistemi hayata geçiyor.

 

Bölgemizde federasyonlaşma ve dernekçiliğin önünü açan Hoçvan, aldığı yeni kararlarla da bölgemiz dernekçiliğinde devrim sayılacak öncülükleri yapmaya devam etmektedir...

 

Doğu Medya/İstanbul

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA