Iğdır Kobanê için Karıştı, Olaylar Devam Ediyor...

DBP Iğdır İl Örgütü tarafından Kobanê’de yaşanan olaylara ve IŞİD katliamlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından olaylar çıktı. Şehirde olaylar sürüyor. Polis araçları dahil birçok araç ve iş yeri zarar gördü. Yaralılar var
Bu haber 2014-10-07 16:41:01 eklenmiş ve 604 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat Akkuş-Iğdır

DBP Iğdır İl Örgütü tarafından Kobanê’de yaşanan olaylara ve IŞİD katliamlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından olaylar çıktı. Şehirde olaylar sürüyor. Polis araçları dahil birçok araç ve iş yeri zarar gördü. Yaralılar var. 

 DBP Iğdır İl Örgütü tarafından Kobanê’de yaşanan olaylara ve IŞİD katliamlarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe DBP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can, Iğdır İl Genel Meclis eş başkanları A.Kadir Özsular, Dilek Yanardağ’ın yanı sıra binlerce kişi katıldı. DBP Iğdır il binası önünde yürüyüşe geçen kitlenin üzerinde “Her yer Kobanê her yer direniş”,” Biji berxwedanê Kobanê” yazılı pankartlar dikkat çekti. Yürüyüş esnasında sık sık “Biji serok Apo” ” Katil AKP”,” Her yer Kobanê her yer direniş” sloganları attılar. Kitle daha sonra basın açıklamasının yapılacağı Halfeli Kavşağına geldiklerinde oturma eylemi gerçekleştirmek istediler. Polislerin anayolu işgal ediyorsunuz gerekçesiyle yurttaşlarla polis arasında kısa gerginlik yaşandı.

Kobanê halkları Orada IŞİD çeteleri tarafından kuşatmaya alındılar. Bu IŞİD çeteleri ne olduğu belirsiz nerede türediler söylemlerine inanmıyoruz. Bunlar Emperyalist ve derin güçlerin Kürt halkının haklı mücadelesine karşı oraya getirilmiş güçlerdir. Dünyanın gözü önünde herkes oradaki katliamı görüyor. Konu Kürt halkı olunca hiç kimseden ses çıkmıyor” dedi.

Konuşmanın ardından kitle şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Şehir merkezinde aniden çatışmalar başladı. Doğubeyazıt Caddesi olarak bilenen yerde başlayan olaylarda bir polis aracı yurttaşlar tarafından taşlarla kullanılmaz hale getirildi. Polislerin tazyikli su ve biber gazına gençler taşlarla karşılık verdi. Polisin attığı biber gazından etkilen bir yurttaş ise baygınlık geçirdi. Kentte Olaylar devam ediyor

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA