Siirt'te Sığınan Yezidilere Kültürel ve Sosyal etkinlik

IŞİD terör çetelerinin saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığındıktan sonra Siirt'te yerleştirilen Yezidilerin bulunduğu kampta kültürel ve sosyal etkinlik programları yapılmaya başlandı. Bu kapsamda film gösterimi yapıldı.
Bu haber 2014-09-27 11:26:57 eklenmiş ve 551 kez görüntülenmiştir.

Siirt'te Sığınan Yezidilere Kültürel ve Sosyal etkinlik

 

IŞİD terör çetelerinin saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığındıktan sonra Siirt'te yerleştirilen Yezidilerin bulunduğu  kampta kültürel ve sosyal etkinlik programları yapılmaya başlandı. Bu kapsamda film gösterimi yapıldı.

 

Yezidi genç ve çocukların yaşadıkları tramvayı unutturmak ve sosyal yaşamlarına katkı sunmak amacıyla Siirt Belediyesi Kamp Koordinasyonu tarafından hazırlanan kültürel ve sosyal etkinlik programı kapsamında sosyal etkinlik çadırında film gösterimi başladı.

 

Filim gösterimden önce kampta bulunan Yezidi çocuklar ve gençler adına konuşan Hüseyn Bişar, Şengal'de yaşanan IŞİD vahşeti ardından kısa bir sürede yardımlarına koşan ve bir katliamdan kurtulmalarına sebeb olan herkese teşekkür etti.

 

Bişar, "Yezidiler için artık, Şengal, Kobani, Nusaybin ve bölgedeki diğer şehirlerarasında bir fark yok. Kobani hepimizin yuvasıdır. Şengal hepimizin Şengalidir. Yaşadığımız sürece yaşanan IŞİD vahşetini unutmayacağız. Bu anlamda tüm Yezidi gençleri Şegal ve Kobani'yi savunmasında yer alama çağırıyorum" dedi.

 

Etkinlikte komedi türü "Bave Tayar" adlı Kürtçe film çadırda kurulan projeksiyon sistemi ile gösterildi.

 

Siirt Belediyesi Kamp Koordinasyonundan yapılan açıklamada, hazırlanan kültürel ve sosyal etkinlik programının önümüzdeki günlerde düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

Doğu Medya- Siirt

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA