Şengal’den Gazze’ye dayanışma çağrısı

Şengal’den Gazze’ye dayanışma çağrısı yapan koordinasyon, “Bizler Şengal, Rojava, Ninova ve Gazze halklarının yalnız olmadıkları, katliam ve saldırılar karşısında onların yanında olduğumuzu ve dayanışmamızı sürdürüleceğimizi ilan ediyoruz” dedi.
Bu haber 2014-08-27 12:13:44 eklenmiş ve 583 kez görüntülenmiştir.

Şengal’den Gazze’ye dayanışma çağrısı
 

Şengal'den Gazze’ye Dayanışma Koordinasyonu bugün aralarında HDK bileşenleri ve HDP Milletvekili Levent Tüzel’in de bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Şengal’den Gazze’ye dayanışma çağrısı yapan koordinasyon, “Bizler Şengal, Rojava, Ninova ve Gazze halklarının yalnız olmadıkları, katliam ve saldırılar karşısında onların yanında olduğumuzu ve dayanışmamızı sürdürüleceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

 

 

İstanbul Cezayir Restoran'da düzenlenen toplantıda basın metnini okuyan Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Rojava’da ciddi bir direniş sonucunda püskürtülen IŞİD’in bu kez Rojava sınırında olan Şengal’e saldırdığını ve bu zulme dayanamayan Şengal halkının ise dağlara kaçtığına dikkat çekti.

 

 

IŞİD'in saldırılarına karşı kadınların ve direnen halkların yanında olduklarını söyleyen Gürsoy şunları kaydetti: “Emperyalizmin bölgeye ektiği mezhepçi çatışma tohumları ve özellikle Türkiye’deki AKP hükümetinin uzun süredir dış politikada izlediği yol bu katliamlara zemin hazırlamıştır. AKP hükümeti tarafından açık ve örtülü yardımlarla beslenen, lojistik destekle güçlendirilen IŞİD ve yandaşları bu kıyıcı, tecavüzcü ve katliamcı saldırılarıyla farklı halkları ve inançları yok etmek için saldırılarına devam edebiliyor.”

 

 

Gürsoy koordinasyon adına, Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı büyütmek için demokratik kurum ve kuruluşları, sendikaları, meslek örgütlerini, siyasi partileri, demokratik dernekleri, sivil toplum kuruluşlarını ve vicdan sahibi herkese dayanışmaya destek için çağrıda bulundu.

Gürsoy’dan sonra konuşan HDP Milletvekili Levent Tüzel de dayanışma çağrısında bulunarak, “Savaş ve katliamları durdurmak bizim görevimizdir. Bu katliamlardan kaçan halkları sahiplenmeliyiz” dedi.

 

 

ŞENGAL’E YARDIM İÇİN HESAP AÇILDI

 

Ayrıca toplantıda Şengal’e yardım için açılan hesap numarası da duyuruldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açılan hesap numaraları ise şöyle:
Ziraat Bankası : 315 819 40-5011 No’lu hesap
İş Bankası: IBAN TR 87 0001 0000 9131 5819 4050 11 No’lu hesap. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA