ZÜBÜK ZADELER BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMAYA ÇALIŞYOR...

Beykoz'da Dernekçilik adı altında zübükzadeler bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor.
Bu haber 2014-07-28 15:30:19 eklenmiş ve 736 kez görüntülenmiştir.

ZÜBÜK ZADELER BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMAYA ÇALIŞYOR...

 

Beykoz'da Dernekçilik adı altında zübükzadeler bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor. Bir taraftan Ak Parti ile Ardahanlıları karşı karşıya getiriyorlar. Diğer yandan Ardahanlıların tek çatı altında toparlanmaması için oyun üstüne oyun kuruyorlar...

 

Bilindiği gibi 20 yıl önce Kars Ardahan, Iğdır illeri tek ildi. Ve bu illeri temsil eden KAİ dernekleri vardı.  2000 yıllardan sonra KAİ'ler yerini Ardahan nufüsünun yoğun olduğu yerlerde Ardahan Derneklerine, Karslıların yoğun olduğu yerlerde Kars Derneklerine  bıraktılar. Sadece İstanbulda 100'de fazla Ardahan Derneği kuruldu.  Bu derneklerde bir araya gelerek Ardahan Federasyonunu oluşturdular.

 

 

İstanbulda,  Esenyurttan Sarıyere Beykozdan Gebzeye Ardahan Dernekleri bu minval üzerine yeniden yapılandılar. Dernek adlarından K ve I harfini atarak bunu tüzüklerine eklediler.

 

Beykoz'da Kars-Ardahan-Iğdır nufusu  yoğunluk bakımında  Ardahan % 90-95 ön sıralarda. Bu nufüsü temsilen Merkezi Beykozda bulunan İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma derneği kuruldu.

 

Ardahanlıların Ardahan Derneği çatısı altında toplanmasını, ardahanlıların kendi kimlikleri ile var olmasını istemeyenler çıktı. Bu anlamda Beykoz'da neler oluyor sorusunu Ardahanlılara sorduk. KAİ başkanı Metin Yıldız, 2009 yerel seçimlerinde Beykoz'da Ak Parti Meclis üyesi adayı Orhan Demir ve birçok hemşerimize Beykoz'da neler oluyor diye sorduk?

 

İşte Aldığımız cevaplar:

 

2000 yıllardan itibaren İstanbul genelinde gelişen Ardahan Dernekçiliğinin yükselişi Ardahanlıların kendi kimlikleri ile kendi dernek çatıları altında yer almasını da beraberinde getirdi.  Beykoz'da da yaşanan budur. Nufüsun büyük çoğunluğunu temsil eden Ardahanlılar doğal olarak kendi derneklerine yöneldiler. Bu süreç içinde tüm Ardahanlılar Ardahan derneğinin çatısı altında toplanacak. Varsa Karslı nufüs kendi derneğini Kars Derneğini kurararak ortaya çıkacaktır. Yada Sarıyerde olduğu gibi nufusları az olduğundan Ardahan Derneğine kayacaklardır. Beykozda dernekçiliğin gittiği son nokta budur...

 

Dernekçilik alnında uzmanlığı ile bilinen Gazeteci Yusuf Sit'in Beykoz'da İstanbul Ardahanlılar Derneğinin başkanlığına geçmesi ve çok önemli bir yönetim kadrosu ile ortaya çıkması Beykoz'da yeni bir sayfa açıldı, yeni bir safhaya geçildi. Ardahanlılar Ardahan Derneğinin çatısı altına akmaya, bu çatı altında toplanmaya başladılar. 

 

 Ardahan Nusufu dernekçilik alanında İstanbulda önemli bir mesafe kayd ederken, bu gelişmenin dernekçilikte, sivil toplum örgütlerinde gram başarısı olmayan, toplumu kullanmayı ve kandırmayı meslek edinmiş bir sürü zübükzadeyi de harekete geçirdi. Bu zübükzadeler dernekçilik alanında toplumu nasıl kandırırız, nasıl böleriz, nasıl kullanırız hesabı yapmaya başladılar. Bunlardan azınmsanmyacak oranda Beykoz'da da varlar.

 

Ardahan adına ortaya çıkan bu zübükzadeler  eskiden var olan KAi derneğinde yıllarca görev aldılar. Bu derneğin dibe vurmasını sağladılar. Beykoz'da dernekçiliği yerle bir ettiler.

 

Ardahan Derneğinin güçlü bir şekilde ortaya çıkması bu zübükzadelerin feleğini şaşırtmaya başladı.

 

Bu zübükzadeler Yusuf Sit başkanlığında ortaya çıkan Ardahan Derneğini çökertmeyi başaramayacaklarını görür görmez Ak Partiyi kullanmaya başladılar.

 

Orhan Demir, Beykoz'da geçmişte KAİ'yi çökerten toplumda gram karşılığı olmayan zübükzade takımı Yusuf Sit'le güçlü bir şekilde ortaya çıkan Ardahan Derneği karşısında büyük bir panik'e kapılmaya başladılar. Boğmaya çalışıyorlar. Ama nafile çünkü Ardahanlılar kendi kimliklerine sahip çıktılar. Ve Ardahan adı önünde K yada I harfi kesinlikle istemiyorlar.

 

Zübükzadeler kim sorumuza ise halktan 10'dan fazla isim  sayıldı. B, M, G,T...diye tüm zübükzadleri isim isim saydılar. Halk bunlar normal koşullarda  sokakta 3 vatandaşı bir araya getiremeycek olan bu zübükzadler biz Ardahanlılar adına oyunlarına devam ederlerse hepsini tüm maymunlukları ile ortaya dökeriz. Onlar istesede istemesede ardahanlılar kendi derneklerinde birlik ve bütünlüklerini sağlayacaklardır...

 

İşte bu safhada Zübükzadeler bir taşla iki kuş vurmaya çalışyorlar:

 

1- Ak Parti'de ön sıralarda olan bazı Ardahanlıları kullanarak değişik bölgelerden iş adamlarını dernekçilik adı altında çarpmaya çalışma. Bunu biraz açarsak Ak Partide ön sıralarda olan bir iki vatandaşı kullanarak piyasayı 1-2 trilyon çarpma ve dernekçiliğin asıl harcı olan insan yapısını ekarte etme.

 

2- Bak biz derneğe yer-yurt alıyoruz diyerek sayın Belediye Başkanımızı yanıltmaya çaktırmadan Ak Partiyle Ardahanlıları birbiriyle tokuşturmaya çalışıyorlar.

 

Bir başka deyişle zübükzadeler bir taşla iki kuş vurarak Ardahanlılarla Ak Partiyi tokuşturmakla kalmıyor, Ardahanlıların tek çatı altında toparlanmaması için resmen Ak Partiyi kullanıyorlar.

 

Bunu nerden anlıyoruz. Mahir Taştan CHP genel sekreteri seçilir seçilmez Ardahan Derneği ile sağlam ilişkiler geliştirdi. Sağlam ilişkiler kurdu. Üzerimize düşen neyse yaparız dedi. Yaptığı etkinliklerde Ardahanlıları onure etdi. Gerek üye olarak gerek yönetici olarak üzerine ne görev düşüyorsa yapacağını söyledi.

 

Ak Parti'deki Ardahanlılara baktığımızda tam tersi bir durum var. Ve dernekçiliği bilmeyen bu arkadaşlar bu zübükzadelerin kucağına düştüler. Örneğin ilçe başkanı ve Ardahanlılar adına Meclis üyesi olan arkadaşımız Ardahan Derneği yönetimi ile merhaba bile etmiş değiller. Sıkıntıları ne neden uzak kaçıyorlar. Tüm Ardahanlıları kapsayan güçlü bir Ardahan Derneği bunları neden rahatsız ediyor...

 

Metin Yıldız, Terekeme Darbesi Var:

 

Beykoz'da derinden Terekemelerin Kürtlere  darbesini yaşıyoruz. Kürt kökenli tekbir meclis üyesi adayı yada halkı temsilen önemli bir konumda bir tek birey varmı,  araştırın gerçek tüm boyutları ile ortaya çıkacaktır dediler...

 

SİT, BEYKOZ'DAKİ KARMAŞA VE OYUNLARI, YANLIŞ ANLAMALRI  BAŞKAN BOZAR...

 

SİT, Beykoz'da Ardahan Derneği ve  Bölge Dernekçiliğimizle ilgili birçok yazı kaleme aldık. Burada Sayın Belediye Başkanımızın dernekçilik adı altında dönen oyunları görmesi, durumun aciliyetinden dolayı bu yazıyı yayma  ihtiyacı duyuyoruz.

 

Ardahan Derneği olarak Belediye Başkanımızdan hiçbir zaman ne yer nede yurt herhangi bir talebimiz olmadı. Başkanımız eğer bir hemşeri olarak Ardahan yada Karslılara dernekçilik alanında bir katkı sunmak istiyorsa Ardahanlılara yapacağı en büyük iyilik zübükzadelerin Ardahan adını kullanmasına müsade etmemeli, Ak Parti ile Ardahanlıları karşı karşıya getirmek isteyen zzlerin oyununu bozmalıdır.

 

Beykoz'da KAİ komedisinin  bitmesi için Beykoz'da Kars'lılar varsa Kars Derneğinin kurulmasını teşvik etmeli, Ardahanlılara Ardahan Derneği, Karslıları Kars Derneği olarak sahip çıkılmalıdır. Çünkü biz başkanımıza hep Ardahanlılar olarak sahip çıktık, destek sunduk. Karsı'da her zaman baba ocağı saydık. her alanda birliğimiz bütünlüğümüz dahada güçlenerek sürecek. İstediğimiz devletin il yaptığı Ardahanın il  kimliğine herkesin saygı göstermesi, toplumsal anlamda gram karşılığı olmayan zübükzadelerin bizlerle-Ardahanlılarla oynamaması, Ak Partiyi kullanmalrına izin verilmemesi...

 

Suat İncedere/ Haci Yıldız -DOĞUHABER-ANALİZ

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA