PDK’li Gençlikten IŞİD’e Tepki

11 Haziran 2014 günü IŞİD adlı terör örgütünün, Irak’ın Musul kenti de dahil olmak üzere birçok merkeze bir dizi saldırı gerçekleştirmiş, Irak’ın batısını büyük oranda ele geçirmiştir. Musul halkının büyük çoğunluğunun Güney Kürdistan’a iltica etmesiyle başlayan trajediye ek olarak, ismi geçen örgüt Kürdistan’ın kalbi Kerkük’e ve yer yer Kürt yerleşim yerlerine saldırma gafletinde de bulunmuştur
Bu haber 2014-06-26 09:28:57 eklenmiş ve 674 kez görüntülenmiştir.

11 Haziran 2014 günü IŞİD adlı terör örgütünün, Irak’ın Musul kenti de dahil olmak üzere birçok merkeze bir dizi saldırı gerçekleştirmiş, Irak’ın batısını büyük oranda ele geçirmiştir. Musul halkının büyük çoğunluğunun Güney Kürdistan’a iltica etmesiyle başlayan trajediye ek olarak, ismi geçen örgüt Kürdistan’ın kalbi Kerkük’e ve yer yer Kürt yerleşim yerlerine saldırma gafletinde de bulunmuştur.

Kürdistan, neredeyse bin yıldır yer altı ve yer üstü, resmi ve gayri resmi tüm düşmanların hedefi olmuştur. Kürdistan Ortadoğu’nun olduğu kadar, bölgesel ve küresel güç ve ilişkilerinin de mihenk taşı, manevra alanına sahip olma arayışı ve stratejik konumu nedeniyle sömürgeci tüm devletlerin gözünde ve hedefinde olmuştur.

Biz Kürdistan yurtseverleri, IŞİD ve benzeri terör gruplarının tek başına hareket etmediklerini bilmekteyiz. Gerek Maliki yönetiminin ve gerekse Esat Rejiminin Kürtlere karşı tutumu düşmanca ve tehditkardır. Buna dahil olan bölge devletlerinin de marjinal gruplar üzerinden Kürdistan’ı istikrarsızlaştırma çabası içinde oldukları aşikardır. IŞİD ve benzeri grupların “İslam adına” bir dizi vahşi eylemi düzenlemeleri tarihte özgün yerini çoktan almıştır. İslam’ın bir inanç sistemi olduğu, barış demek olduğunu, maslahat demek olduğunu, sulh demek olduğunu, kardeşlik demek olduğunu en iyi bu toprakların, yani Kürdistan’ın evlatları bilir.

Her ne ad altında olursa olsun, daha önce Güney-batı Kürdistan’ına, şimdi de Kürdistan Federal Devleti’ne yapılan tüm alçak saldırıları kınadığımızı ve Kürdistan’ın her santimine yapılan saldırıların, işgallerin en bariz tecrübelerin de ispat ettiği gibi, asla kalıcı olamayacağını dosta düşmana hatırlatmak isteriz.

Kürtleri, sahipsiz, kimsesiz addeden, böyle bir anlayışın yaygınlaşmasına çaba gösteren dahili ve harici Kürdistan düşmanları şunu iyi bilmeliler ki, Kürdistan Federal Devleti sahipsiz değildir. Kürdistan düşmanlarına verilebilecek en büyük ders de, Kürtlerin milli ittifakı, milli birliğidir.

Kürdistan’ın özgürlüğü için canını dişine takan her grup, her birey, her kurum, göz bebeğimiz ve gurur kaynağımızdır. Hangi gerekçeye dayanırsa dayansın, Kürdistan halkının kazanımlarını heba etme istidadı gösteren tutumlardan uzak durulmalı, bölgede statükocu güçleri sevindiren söylem ve tutumlardan ısrarla kaçınılmalıdır.

Kürdistan Federal Devleti, bütün Kürdistanlıların devletidir. Kerkük gibi Kürtler için tarihi öneme sahip Kürt yerleşim yerlerinin, kahraman peşmerge güçleri tarafından ele geçirilmesini selamlıyoruz. Siyaseten ayrı düşünen Kürtler, söz konusu Kürdistan’ın varlığı olunca birlik ve beraberlik içerisinde düşmanlarına tarihte olduğu gibi, bugün de ders verebilecek olgunlukta ve yetkinliktedirler.

Mahabad kadar Qamişlo’nun, Amed kadar Kerkük’ün değeri ve önemini bilen biz Kürdistan’ın yurtseveri, buradan her zaman olduğu gibi karşımızda duran dosta

düşmana bir kez daha hatırlatmak isteriz ki biz Kürtlere yapılmak istenen haksızlığı ne dün ne bugün, ne de yarın kabullenmedik ve kabullenmiyeceğiz.

Bijî Kurd û Kurdistan!

Bijî Peşmergeyên Qehreman!

Bijî Yekîtiya Kurdan!

Civanên PDKê  (PDK’li Gençlik)
Haber: Murat Akkuş/Iğdır

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA