MÜSLÜMANLARA KARŞI KATLİAM GİDEREK YAYILIYOR...

Katil-Kapitalist- Siyonist yapılanmanın başını çektiği "Müslümanlara Soykırım" projesi 1.dünya savaşıbndan beri dünya çapında hız kesmeden devam ediyor.
Bu haber 2014-06-22 09:41:37 eklenmiş ve 651 kez görüntülenmiştir.

MÜSLÜMANLARA KARŞI KATLİAM GİDEREK YAYILIYOR...

 

Katil-Kapitalist- Siyonist  yapılanmanın başını çektiği "Müslümanlara Soykırım" projesi 1.dünya savaşıbndan beri dünya çapında hız kesmeden devam ediyor.

 

Maliki Teröristi Suni Müslümanlara baskı yapması, sunilerin nefes almaması Ortadoğu ile oynayanlara altın bir fırsat verdi. IŞİD terörizmi sunniler tarafından kutsandı. Resmen mezhep savaşı başlatıldı. IŞİD Katil-Kapitalist- Siyonist  yapılanmadan aldığı destekle ilerleyişini sürdürüyor...

 

Mısır'da Siyonist Sisi idamalara doymuyor. 200'e yakın Mısır'lıya yine Pervasızca İdam Cezası Kesildi.

 

Çin'in Uygur Bölgesinde 13 Müslüman Türk Kurşuna Dizildi.

 

Dünya genelinde Müslümanlara karşı bu terör ve soykırım sürerken Akdenizde sahipsiz kalan bir  Kürt Petrol Tankeri İsrail Limanına Çekilerek Petrolu boşaltılmaya başlandı...

 

Irak'ta IŞİD ilerleyişi...

 Irak'ta IŞİD ilerleyişi...: Irak'ta IŞİD ilerleyişi...

Irak'ta IŞİD ilerleyişini sürdürme çabalarına ara vermiyor. Militanlarla Irak güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar Beyci ve Telafer'de yoğunlaşmış durumda.

Ülkenin en büyük rafinerisi Beici rafinerisini almak isteyen Irak Şam İslam Devleti saldırılarını sürdürüyor.

 

Rafineri, militanların kuşatması altında.

 

Rafineri çevresinde Irak ordusuna ait iki helikopteri düşürdüklerini duyurdu. Ancak bu iddia henüz doğrulanmadı.

 

Örgüt, Telafer Havaalanı'nın büyük bölümünde kontrolü ele aldıklarını iddia ediyor.

 

IŞİD, başkent Bağdat'ın kuzeybatısındaki Musanna'da kullanılmayan bir kimyasal silah fabrikasını da ele geçirdi.

 

Amerikan yönetimi bölgede örgütün kimyasal silah olarak kullanabileceği bir materyal olduğuna inanmıyor. Ancak Washington yine de temkinli. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Ksaki durumdan kaygı duyduklarını söyledi.

IŞİD Halep'in kuzeyinde halktan evlerini terk etmelerini istedi: IŞİD Halep'in kuzeyinde halktan evlerini terk etmelerini istedi

 

IŞİD Halep'in kuzeyinde halktan evlerini terk etmelerini istedi

 

Suriye'de terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Halep'in kuzeyinde düzenleyeceği operasyonlar nedeniyle bazı köylerde halktan evlerini terk etmelerini istediği bildirildi.

 

 

Muhalif MASAR Press Ajansının haberine göre, IŞİD, Halep kentinin kuzeyinde gerçekleştireceği operasyonlar nedeniyle muhaliflerin kontrolündeki, Ahtarin, Türkmen ve Dudyan köylerindeki halktan evlerini terk etmelerini istedi.

 

IŞİD'in kuzeyde muhaliflere yönelik düzenleyeceği operasyonlar nedeniyle söz konusu köylerde yaşayan halkın etkilenmemesi için saat 20.00'ye kadar süre tanıdığı aktarılan haberde, IŞİD'in Halep'te Nusra Cephesi'nin denetiminde olan 2 bölgenin kontrolünü sağladığı ifade edildi.

 

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde yer alan Haseke kent merkezindeki askeri kışla yakınlarında "çok şiddetli" patlama yaşandığı belirtildi.

 

Patlamada ölen ve yaralananların olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmeyen açıklamada, bölgeden yoğun dumanların yükseldiği kaydedildi.

 

Açıklamada ayrıca, orduya bağlı helikopterlerin Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki Mesekin Hananu, Şeyh Nacar, Kadi Askeri ve Bureyc bölgelerine "varil bombasıyla" saldırdığı, saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu vurgulandı.

 

 

ÇİN POLİSİ 13 UYGUR'U ÖLDÜRDÜ

 Çin polisi 13 Uygur'u öldürdü: Çin polisi 13 Uygur'u öldürdü

Kaşgar'da bu sabah 13 Uygur Çin polisi tarafından vurularak öldürüldü.

 

Çin devlet televizyonu CCTV, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar vilayetine bağlı Kagılık İlçesi'ndeki "bir karakola saldıran 13 kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü" bildirdi.

 

CCTV, saldırganların bir kamyonetle karakol binasına dalarak taşıdıkları patlayıcıları infilak ettirdiğini ve üç polisin hafif yaralandığını belirtti.

 

Resmi haber ajansı Xinhua tarafından yayımlanan haberde ise, "2009 yılından beri artan ve cihat adına yapılan şiddet saldırıları bölgede en büyük tehdidi oluşturuyor" denildi.

 

Ç;in hükümeti, ülke çapına yayılarak dozu giderek artan şiddet olaylarını 'terör saldırısı' olarak niteliyor ve olaylardan 'radikal İslamcı' örgütleri sorumlu tutuyor.

 

Uluslararası insan hakları örgütleriyse, Uygurlar üzerinde giderek ağırlaşan kültürel ve dini baskıların şiddet eylemlerine yol açtığını kaydediyor.

 

Bağımsız gözlemciler ve yabancı gazetecilerin iddialara ilişkin olarak bölgeye gitmesine izin verilmiyor.

 

Ç;in'de 2013 yılından bu yana meydana gelen şiddet eylemlerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 200'e yaklaştığı tahmin ediliyor.

 

 

 

Kürt Petrolleri Sahipsiz...

 Kuzey Irak'tan ilk petrol satışı İsrail'e: Kuzey Irak'tan ilk petrol satışı İsrail'e

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin ABD'ye gönderdiği tanker sahipsiz kalınca İsrail limanına çekildi.

 

 Kuzey Irak'la Ceyhan arasına kurulan petrol boru hattı üzerinden taşınan petrolün Ceyhan'dan tankere yüklendiği ve tankerin İsral'in Aşkelon limanı yakınlarına demirlediği belirtiliyor.

 

Kuzey Irak yönetimi ve Türkiye'nin anlaşarak kurduğu yeni petrol boru hattı, Erbil ile Bağdat arasında krize neden olmuş, Bağdat petrol satışı yapılması durumunda yasal süreç başlatacağını duyurmuştu.

 

Bu hattan yük petrol alan ilk tanker geçen ay ABD'ye doğru yola çıkmıştı.

 

Ancak Washington'dan "Bağdat yönetiminin izni olmadan yapılacak herhangi bir sevkiyata karşı oldukları" açıklaması gelince tanker Fas'a doğru dümen kırmak zorunda kalmıştı.

 

Buradaki rafineri yetkilileri de petrolü almayı reddedince gemi açık sularda beklemeye başlamıştı.

 

 

Tankerin İsrail'in aşkelon limanı yakınlarına demirlediği, sabah saatlerinde de limana yanaşarak petrolü boşaltacağı belirtiliyor.

 

Mısır'da 183 sanığın daha idam cezası onandı: Mısır'da 183 sanığın daha idam cezası onandı

Mısır'da 183 sanığın daha idam cezası onandı

 

Mısır'da "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" suçlamasıyla yargılanan 683 kişiden 183'ü hakkında verilen idam cezası onandı. Bu kişiler arasında Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Bedii de var.

 

 

Minya Ceza Mahkemesi 4 kişinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, 496 kişinin de beraatine hükmetti.

 

Mahkeme, hakkında idam kararı verilen 683 kişinin dosyasını 28 Nisan'da Mısır müftüsüne sevketmiş ve son kararın bugün sanıkların yüzüne okunmasına karar vermişti.

 

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları mahkeme kararının ardından Mısır müftüsüne sevk ediliyor.

 

Müftünün görüşü alındıktan sonra da dosya mahkemeye iade ediliyor ve karar sonuçlandırılıyor.

 

 

Karara temyiz yolu açık. Son af yetkisi ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'de.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA