XIMILİ İŞ DÜNYASI ATAŞEHİRDE BULUŞTU

Aşkın Sit yönetimindeki Xımıli (Otbicen) Köyü Derneği ciddi anlamda güzel etkinliklere imza atmaya, birçok konuda örnek bir dernek olmaya başladı.
Bu haber 2014-06-09 14:44:07 eklenmiş ve 1174 kez görüntülenmiştir.

XIMILİ İŞ DÜNYASI ATAŞEHİRDE BULUŞTU

 

Aşkın Şit yönetimindeki Xımıli (Otbicen) Köyü Derneği ciddi anlamda güzel etkinliklere imza atmaya, birçok konuda örnek bir dernek olmaya  başaldı.

 

Kahvaltılı toplantılarla üyelerini hafta sonları bir araya getiren dernek, Hoç-Fed futbol turnuvasında da önemli bir başarı yakalayarak yarı finale kadar çıktı.

 

Dernek  2013 yılında yaptığı dayanışma  gecesi  ile yer almaya karar vermiş, yapılan etkinlikte 20.000 bağışla İş Adamımız Yakup Süt en büyük katkıyı yapmıştı.

 

Dernek, dayanışma gecelerinde aldıkları kararı hayata geçirmek, mülkiyet sorununu gidermek, nihayete erdirmek   için Ataşehir de bir restaurantta Xımıli'li iş adamları ile bir araya geldiler.

 

Toplantıya Hoç-Fed Başkanı Mavzer, yönetimden Bülent Kılıç, İş Adamımız Yakup Süt'ü temsilen Yusuf Süt, Hoçvanla ilgili tüm toplantılarda her zaman ön saflarda olan Güven-Türkan Yılmaz Çifti, Tekstil sektörünün önde gelen iş adamlarından Doğan Ağabey Öztürk, Ali Rıza Mavzer  gibi bir çok Hoçvanlı iş adamı katıldı.

 

Sadece kendi köyleri olduğu için değil bölgeyi ilgilendiren her toplantıya katılım gösteren Volkan Kaya, Taner Tekin gibi iş adamlarımız başta olmak üzere Xımıli is  adamlarından  yoğun bir katılım oldu.

 

Derneklerine yaptıkları katkıdan dolayı İş Adamı Yakup Süt'e Plaket verildi. Süt'ün plaketini Kardeşi Yusuf Süt aldı. Ve kısa bir konuşma yaptı.

ximili_is_dunyasi_pl.jpg 

 

Süt, bir Kürd olarak anadilinde konuşamamanın ezikliğini hisetiklerini, bu anlamda derneklerin kültürel alana  ağırlık vererek çocuklarımızın ana dillerini ve kültürlerini öğrenmeleri lzaım. Bizim duyduğumuz ezikliği onların duymaması lazım. Hoçvan büyük bir ailedir. Bu ailenin bir bütün olarak sorunlarının çözülmesinde üstümüze düşen neyse gücümüz orannında yaptık, yapmaya devam edeceğiz dediler.

ximili_is_dunyasi__3_.jpg

ximili_is_dunyasi__7_.jpg

ximili_is_dunyasi__8_.jpg

ximili_is_dunyasi__1_.jpg

ximili_is_dunyasi__9_.jpg

ximili_is_dunyasi__2_.jpg

ximili_is_dunyasi__4_.jpg

Dogu Medya-Dogu Haber

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA