BEYKOZ KARS’LILAR BEYKOZ KAİ DERNEĞİNDEN AYRILIYOR…

Sözün özü Beykoz’da KAİ Derneği, Beykoz Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneğine dönüşerek Ardahanlıların işgalinden kurtarılıyor...
Bu haber 2014-04-27 14:39:27 eklenmiş ve 932 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ KARS’LILAR BEYKOZ KAİ DERNEĞİNDEN AYRILIYOR…

 

Beykoz’da yaşayan Karslılar Beykoz KAİ’den Derneğinden giderek uzaklaşmaya ve ayrılmaya başladılar.

 

Beykoz bölgesinde yaşayan sivil toplum, siyaset gibi alanlarda önemli konumlarda olan Beykoz’daki Kars’lı hemşerilerimiz KAİ adı altına adlarının kullanılmasından duydukları rahatsızlığı sesli bir şekilde dile getirmeye başladılar.

 

İstanbul genelinde Esenyurt’ta, Sarıyer’de ve İstanbul’un birçok ilçesinde Kars-Ardahan dernekleri il dernekçiliği bazında birbirlerinden ayrılmaya, aynı bölgede yer alanlar kendi adları ile ayrı dernekler olarak tek çatı altında ortak yönetimlerle çalışmaya başladılar. Ardahanlılar da büyük bir başarı sağlayarak Ardahan Dernekler Federasyonunu oluşturdular.

 

İstanbul genelinde Karslılarda Ardahanlıların izlediği yolu izleyerek Kars il derneklerini ve İstanbul Karslılar Federasyonu için harekete geçtiler.

 

Beykoz’daki Karslılar mevcut durumdan büyük bir rahatsızlık duymaya başladılar. Beykoz’da KAİ içinde Ardahan’lılar ayrıldı. KAİ içinde Iğdır’da yok; Beykoz’daki Karslılar ise adlarının kullanılmasından rahatsızlık duymaya ve giderek dernekten uzaklaşmaya başladılar. Bu durum Beykoz’da yaşayan Karslı hemşerilerimizi giderek rahatsız etmeye başladı.

 

Gazetemizi arayarak bizden fikir soran arkadaşlarla bir toplantı yaptık. Toplantı sonucunda çıkan karaları Beykoz Kars-Ardahan Kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

Beykoz’da derneklerin kapsam alanı ve sınırları bellidir. Ardahan Derneği Ardahanlıları, Panik Derneği Paniklileri temsil eder. KAİ derneğinin sınırı, kapsam alanı belli değil. Üç il adı kullanılarak her zaman dar ve sığ bir gurubun kontrolüne giren bir yapılanma olarak Beykoz’daki örgütlenmeye büyük bir darbe vuruyor. Bundan dolayı Karslılar Kars Derneği adı altında, Ardahanlılar Ardahan Derneği altında örgütlenmeli. Kars Derneğini Karslılar, Ardahan Derneğini Ardahanlılar yönetmeli.

 

Bu aşama tamamlandığında her iki dernekte aynı çatı altında bir araya gelerek ortak yönetim ve ortak kararlarla, ortak etkinlikler yapabilir. Beykoz bölgesinde bulunan Panik, Gölgeli, Çıldır köy dernekleri de aynı çatı altında buluşarak genel anlamda ortak etkinliklere, dar anlamda kendi kitlelerine yönelik etkinlikleri daha rahat bir şekilde yapabilirler. Burada KAİ yapılanması büyük bir muğlaklık ve karmaşaya yol açarak hemşeri camiamızın birbiriyle buluşmasında büyük bir sorun teşkil ediyor.

 

KAİ şu anda dar ve sığ bir yapılanma olarak Karslıların-Ardahanlıların adını kullanan, sınırı belli olmayan muğlak bir yapılanma. Bundan dolayı biz Beykoz Karslılar Beykoz KAİ Derneğinden ayrılıyoruz. Adımızın kullanılmasından da büyük bir rahatsızlık duyuyoruz dediler…

Sözün özü Beykoz’da KAİ Derneği, Beykoz Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneğine dönüşerek Ardahanlıların işgalinden kurtarılıyor...

 

 

DKMHABER/BEYKOZ

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA