Musa Baykal - Özbaykal Yapı Mühendislik ve Danışmanlık

Musa Baykal 1964 yılında Ağrı da doğdu. Üniversite mezunu. 1978 de İzmir de iş hayatına atıldı. İnşaat, müteahhitlik,
Bu haber 2014-04-25 01:09:53 eklenmiş ve 1696 kez görüntülenmiştir.

Musa Baykal - Özbaykal Yapı Mühendislik ve Danışmanlık

 

Musa Baykal  1964 yılında Ağrı da doğdu.  Üniversite mezunu.
1978 de İzmir de iş hayatına atıldı. İnşaat, müteahhitlik, mühendislik, tekstil işinde toptan- perakende üretim ve satışla iş hayatına atıldı.1999'a kadar iş hayatına İzmir’de devam etti.

 

1999 yılından sonra iş merkezini İzmir’den İstanbul’a taşıdı. Ardından İstanbul’a geldi. Aynı yıl Örman inşaatı kurdu. 2012 yılında Örman İnşaatı Özbaykal Yapı Mühendislik ve Danışmanlık firmasına dönüştürerek ad ve içerik değişikliğine gitti. Firmaya Türkiye geneline hitap eden Emlak ve gıda departmanlarını ekleyerek tüm ülke sathında hizmet veren bir yapıya dönüştürdü. Baykal, Merkezi Mecidiyeköy’de bulunan firmanın  Yönetim Kurulu Başkanı.

 

Firma, sadece İstanbul da değil yurt içi ve yurt dışında birçok projeye imza attan Türkiye ve bölgemizin en önemli firmalarından biri.

 

Ürdün'ün Başkenti Amman’da askeri yerleşke, kralın sarayı Projelerini, yurt içinde Çorlu da Lityum evleri projesi, Ayazağa’da Green Paint sitelerini müteahhitlik işlerini, Metro City'nin ince işleri, Özertaş  Avize’ ye  2 mağazanın yanı sıra  4-5 fabrikasını da yaptılar. Tatlıses Çiğköftelerinin onlarcasının restorasyonunu gibi yüzlerce projeye imza attılar.

 

Özbaykal Yapı Mühendislik ve Danışmanlık toplumsal, sosyal alana da duyarlı bir firma. Yılda onlarca öğrenciye burs ve birçok sosyal faaliyetin içinde de yer almaktadır.

 

2013-14 yılında Sosyal bir proje olan Sabancılarla birlikte Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu İlköğretim okulunun yapımını, ince işçiliğini üstlenerek büyük bir yardımlaşma projesine daha imza attılar.

Musa Baykal 1976'dan beri aktif olarak siyasetin içinde yer aldı.  O dönemlerde okuyan her doğulu öğrenci gibi zindanlarla, cezaevleri ve işkencelerle tanıştı. Onlarca kez ölümün kıyısından döndü. Türkiye’de başta Kürt kökenli öğrenciler olmak üzere gençliğin devlet ve terör örgütleri aracılığıyla; ikili kumpaslarla,  iç ve dış ihanet şebekelerince nasıl harcandığına canlı şahit oldu. Asla yılmadı. Diktatör ve ceberut sisteme karşı ağır bir mücadele verdi.

 

İzmir de SODEP’in kurucuları arasında yer aldı. Bir dönem belde başkanlığı yaptı. SODEP’in ilgasıyla birlikte arayış içine girdi. Anavatanın kurulmasıyla toplu olarak anavatana geçtiler. Anavatanın yıkılmasıyla birlikte hiçbir partide Ak Parti kurulana kadar siyaset yapmadı. AK partinin kurulmasıyla birlikte İstanbul da kurucuları arasında yer aldı. Halen AK partide siyaset yapıyor. STK ve dernekçilik alanında Nevşeir  v.b illerde Fahri kurucu üye olarak bir çok STK kurulmasına ve yürümesinde ön ayak oldu.

 

Baykal, yayın olarak ‘Doğu Haber’in, Doğu Medya’nın İstanbul’da ve bölgemizde önemli bir misyonu yerine getirdiğini, Ağrı’da birçok insanın Doğu Medya’yı takip ettiğini söylediler. Doğu Medya’nın Bölge iş-stk dünyasının birbiriyle buluşmasında önemli bir rol oynadığını, önemli bir misyon yüklendiğini ifade eden Baykal, bölgemizde birçok alanda meydana gelen çürümelere karşı Doğu Medya’nın çok önemli bir çıkış yaptıklarını ifade ettiler. Bu anlamda Doğu Medya’yı, Ağrı temsilcilerini ve İmtiyaz Sahibi Yusuf Sit’i takdir ettiklerini söylediler…

 

Baykal, bölgemizde stk ve işadamlarının birbirlerini tanımalarını, kaynaşmalarını yürekten desteklediklerini; ciddi bir oluşum görürseler Ağrı’lı iş adamları olarak yapının içinde rahatlıkla yer alabileceklerini söylediler.

 

Baykal, Kars-Ardahan-Iğdır ve Ağrı illerinin Ak Parti iktidarına kadar ülkemizin en girekalmış illeri olduklarını beyanla, Devletin son yıllarda buralara yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kalkınma ajansı (SERKA) ile bölgenin makus talihinin değişmeye başladığını belirttiler.

 

Kamu nezdinde ki bu başarının STK ve İş Dünyası alanına da yansımasının gerektiğini belirten Baykal; Doğu Medya olarak belirttiğiniz bu alanı kapsayacak sivil bir ayağa ve STK’ya da acil bir ihtiyaç olduğunu söylediler. Yakın bir gelecekte Doğu Medya olarak sizlerle irtibat kurduğumuz gibi bu yönlü STK’lar varsa onlarla da irtibata geçmeyi, bu yönlü bir STK görmesek oluşmasına önayak olmayı düşünüyoruz dediler.

DKMHABER/İSTANBUL

info@dkmhaber.com

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA