FERHAT KAYA'NIN ARDINDAN…

Yakın akrabamız olan, genç yaşta vahim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Beykoz BDP Eş Başkanı Menderes Kaya ve İş Adamlarımızdan Cevdet Kaya’nın yeğeni Ferhat Kaya’nın ölümü hemşeri camiamızın yaşadığı en acılı ölümlerden biri oldu
Bu haber 2014-04-21 23:58:29 eklenmiş ve 1546 kez görüntülenmiştir.

FERHAT KAYA'NIN  ARDINDAN…

Her canlı muhakkak ölümü tadacaktır. Genç yaşta amansız ve aniden gelen bir ölüm ölenin sevenlerini kahreder. Büyük bir üzüntüye sevk eder. Tarifi imkânsız acılar yaşatır.

 

Yakın akrabamız olan, genç yaşta vahim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Beykoz BDP Eş Başkanı Menderes Kaya ve İş Adamlarımızdan Cevdet Kaya’nın yeğeni Ferhat Kaya’nın ölümü hemşeri camiamızın yaşadığı en acılı ölümlerden biri oldu, binlerce insanı üzdü, ağlattı. Ölümünün ardından 7. Gününde yüzlerce insan yine cenaze evinde buluşarak Kaya’yı andılar. Dua ettiler. Aileye başsağlığı dilediler.

 

Genellikle hemşerilerimizin iyi ve kötü günlerinde düğünlerinde, cenazelerinde yanlarında oluyoruz. Fakat bu ölümlerden hiç biri Ferhat Kaya’nın ölümü kadar büyük bir acı yaşatmadı…

 

Genç yaşta elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Kaya’nın cenazesine binlerce insan katıldı. 

 

Haberin detayı için linke tıklayın…

http://www.dkmhaber.com/haber/14314/kaya-ailesini-yasa-bogan-olum.html

 

Haberin tüm Fotoğrafları için linke tıklayınız…

 

http://www.dogukulturmedya.com/isstkozelhaberlerfotodosya/id1.htm

 

Doğudan, batıdan, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden, yüzlerce STK, Siyasetçi, iş adamı, siyasi parti temsilcileri, Bld. Başkanları, meclis üyeleri, binlerce insan Kaya’nın cenazesinde bir araya geldi ailenin acısını paylaştılar. Bir cenazede ilk defa böylesine büyük bir kalabalık ve katılımla karşılaştık.

 

Ölümünün üzerinden bir hafta geçtiği için adet ve gelenek olduğu üzere, ölümünün 7.gününde yine yüzlerce insanımız Kaya’ların evinde bir araya geldiler. Okunan dualara ve Mevlit’e eşlik ettiler.

Yasin-i Şerif  Kuran, dua ve mevliti okuyan müezzin ve imam deyim yerinde ise tam bir Kuran Ziyafeti yaşattılar. Harikaydılar.

 

Cenaze ve düğünlerde, adet ve geleneklerde insanlarımızın giderek özlerine, dini vecibeleri mükemmel bir şekilde yerine getirdiklerine şahit olmaya başladık. On yıllardır din alanına yapılan açık-gizli saldırıların toplumu özünden koparamadığını aksine insanların giderek daha da dinlerine sarıldığını, maneviyatlarını kaybetmediklerini, giderek manevi alanın daha da güçlendiğini, filizlendiğini görmek sevindirici bir durum.

 

Ferhat Kaya’nın 7’sinde dikkat çeken en önemli unsurlardan biride derneklerimizin geldiği düzey oldu. Hoç-Fed ve Ataşehir KARDER üyesi olan Qımıli (Otbiçen Köyü) Derneği tam anlamıyla örnek bir STK olduğunu ortaya koydu.

 

Aşkın Şit’in başkanlığında kurulan yeni yönetim yaptığı etkinliklerle bir köy derneği açısından mükemmel örnekler ortaya koymaya başladı. Cenaze evinde tüm yönetim maddi manevi olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Herbiri halka birer hizmetçi gibi hizmet ettiler. Büyük bir takdir topladılar.

 

50 yaşını geride bırakan hayatı boyunca inandığı değerlerden taviz vermeyen, hayatı mücadele ile geçen, yıllarca zindanlarda, işkence hanelerde işkence gören, birçok kez ölümün kıyısından dönen, ölümün teğet geçtiği Amca (Ferhat Kayanın amcası) Menderes Kaya, Kayaların bile dayanamayıp eridiği bir hayat yaşadı. Bu hayatı yaşarken de ne kimliğinden nede kişiliğinden asla taviz vermedi. Bundan dolayı bu elim ve vahim kazada hiçbir cenazede rastlayamadığımız bir katılıma rastladık. Toplumsal anlamda gücü, önderliği, rehberliği Kaya Ailesinin laiki ile temsil ettiğine şahit olduk.

 

Menderes Kaya,  aynı zamanda  gemi, okul, hastahane büfeleri gibi işletme sektöründe İstanbul ve Türkiye’nin önde gelen işletmeci-iş adamlarından Ali Rıza Avşar’ın yeğeni. Metin Şancı, Çetin Kaya gibi önde gelen iş adamlarımızın yakın akrabası…

 

Ölen genç kardeşimize, yeğenimize Allahtan rahmet diliyor. Kaya Ailesine,  baba Cavit Avşar, Anne Zübeyde Avşar’a sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA