KAİ Derneği Destek Talebi Destek Görmedi...

Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Beykoz’da yer alma konusundaki destek talepleri doğrultusunda yaptıkları toplantı fiyaskoyla sonuçlandı...
Bu haber 2014-03-25 08:57:03 eklenmiş ve 711 kez görüntülenmiştir.

Beykoz KAİ Derneği kendi yerini almak için destek talebinde bulundu!

Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Beykoz’da yer alma konusundaki destek talepleri doğrultusunda toplandı.

 

Katılımcılar dernekler yaptıkları faaliyetlerle kitlelerin desteğini kazanır. Bu faaliyetler doğrultusunda dernekler gelişir. Mülkiyet sorunlarını hal eder diye görüş belirttiler.  

 

İstanbul genelinde KAİ dernekleri ve dernekçiliğinin sınırları belli değil. Kars üç il olarak ayrılmış. Ayrılmış üç il hayali KAİ adıyla kullanılmaya çalışılıyor.  Kimden ne, kim adına, hangi destek isteniyor...

Beykoz'da yada Türkiyede, Rize, Trabzon, Samsun  (RTS) Derneği olurmu. Bu üç il adına yer istiyorum deseler kim inanır. KAİ il dernekçiliği misyonunu bitirmiştir. Bunun görülmesi lazım...

 

Halk, "KAİ Dernekleri Ardahan desen Ardahan'ı, Kars Desen Kars'ı, Iğdır desen Iğdır'ı temsil etmiyorlar. Başlama ve bitme sınırları yok. Sınırları belli değil. Bu haliyle bu adla kitle desteği ise hayali kaldığını görülmelidir". Yönününde düşünmesine rağmen KAİ dernekçiliği hala halkın beklentilerinin aksine akıntıya doğru kürek çekiyor.

 

Tüm Kars-Ardahan-Iğdırlılar artık şu gerçeği görmelidir. Türkiye ve İstanbul genelinde KAİ Dernekçiliği misyonu bitmiştir. Beykozda KAİ Derneği bir dernek olarak yürümek istiyorsa önce adından başlayarak sınırını belli etmelidir. Beykoz'da Ardahan Derneği var. Kars ve Iğdır Derneği yok. Fazla Iğdırlı da yok.Derneğin yapacağı ilk ve tek iş öncelikle adını Beykoz Karslılar Derneği olarak değiştirmesi, sınırını belli etmesi ondan sonra destek arayışına girmesi gerekiyor. Öbür türlü kendini ve temsil ettiğini iddia ettiği kitleyi kandırmaktan başka bir şey değil...


Beykoz KAİ bu gerçeği görmedikçe baş aşağı düşmeye ve bitmeye mahkümdür...

 

Toplantıda başta KAİ Dernek Başkanı Metin Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, Derviş Deli, CHP Beykoz Meclis Üyesi Tuncer Tekin ev sahibi olarak bulundular.

 

CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Hızır Yılmaz zamanlarının kısıtlı olduğunu başka bir programlarının olduğunu ancak gereken ne ise katkı sağlayacağını söyledikten sonra yerine birlikte geldiği CHP Beykoz Meclis Üyesi Adaylarını bırakarak ayrıldı.

 

Hızır Yılmaz’dan sonra Kars-Ardahan-Iğdır Derneği toplantısına katılan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise derneği geliştirmek ve halka duyurmak konularında tavsiyelerde bulundu. Derneğin yapacağı kültürel faaliyetlerde elinden gelen her türlü desteği vereceğini ifade eden Yücel Çelikbilek, belediye başkanlığı devam ederse yer almak konusunda 100 bin lira yardım yapılabileceğini ifade etti.

1 282

Yücel Çelikbilek şunları söyledi:


“Derneğimiz yer konusunda olumlu adım atamadı. Farklı boyutlarda sivil toplum kuruluşlarıyla ilgilenildiğinin, herkesin Beykoz’a ilk geldiği noktanın belediye olduğunun bilinmesinde fayda var. Beykoz’da yer temin etmek kolay değil. Hizmet çoğaldıkça yere ihtiyaç duyulmaz. Gelir elde edilir. Ancak arkadaşların niyetlerine saygı duymak lazım, ben açıkçası yer almaktansa, aylık geliri çoğaltacak adım atmayı yeğlerim. Hizmetin çoğalmasıyla, buradaki hemşerilerin derneğe olan ilgileri arttıkça burada bir numaralı dernek olursunuz. Eğer belediye başkanlığım devam ederse 100 bin lira destek olabilirim. Ancak seçilemezsem şahsi olarak yapacağım katkı 10 bin lira olur. Herkesten bir şeyler alabilirsek damlaya damlaya göl olur.”


“Derneğimizin kültürel etkinlikleri daha hayata geçmedi. Derneğimizin bir folklor ekibi yok. Öncelikle bir folklor ekibi kurulmalı. Derneğin mutlaka bir halk müziği kursu olmalı. Bunlar olmadan derneği kabul ettirmek zor. Bu konularda istenilen her türlü desteğe hazırım. Dernekle ilgili her ay bir söyleşi yapılmalı. Salonlarımız emrinizde. Dernek dışarıya kapalı olduğu sürece ilgi görmeniz, katkı almanız mümkün değil.”dedi.

1 2411 2431 2451 2521 2531 2541 294

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA