HDP İL ve Beykoz İlçe Yönetimi Halkla Buluştu

Beykoz HDP İlçe Belediye Eşbaşkan Adayları Birgül Hakan ve Davut Demir'in seçim koordinasyon merkezi ile birlikte düzenledikleri halkla buluşma gecesine yüzlerce insan katıldı.
Bu haber 2014-03-15 01:56:58 eklenmiş ve 1075 kez görüntülenmiştir.

HDP İL ve Beykoz İlçe Yönetimi Halkla Buluştu

Beykoz HDP İlçe Belediye Eşbaşkan Adayları Birgül Hakan ve Davut Demir'in seçim koordinasyon merkezi ile birlikte düzenledikleri halkla buluşma gecesine yüzlerce insan katıldı.

HDP İstanbul Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreya Önder'inde katıldığı dayanışma gecesi Beykoz tarihinde bir ilk oldu.  Beykoz Belediye'sinin Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezinin düğün salonunda yapılan Beykoz halkıyla buluşma etkinliğinde izdiham yaşandı. Salon doldu taştı. Oturulacak yer kalmadığı gibi, insanlar salona sığamadı.

Konuşmalar başlamadan ve başladıktan sonra sık sık " Bıjı Serok Apo" ve Öcalan'a Özgürlük sloganları tüm salonu kapladı.

Önder'in "size Öcalandan selam getirdim" sözünün ardından salonda yer yerinden oynadı. Tüm kitle "serok Apo" sloganını attı.

 Açılış konuşmasını BDP ilçe başkanı İzzettin Yaman yaptı. Eşbaşkanlar Birgül Hakan ve Davut Demirde halkı selamlama konuşması yaptılar.

HDP eş başkanları salonda yoğun bir şekilde gençleri ve gençliği görünce işte kazanmak budur. bundan dolayı biz kazanıyoruz dediler.

Eşbaşkanların ardından İstanbul İl Yöneticisi Emrullah Bingöl harika kürtçesiyle harika bir konuşma yaptı.

Bingöl, tarihten silinmek istenen Kürtlerin tarih yazacak bir merhaleye geldiğini, sadece kendilerini değil, Ortadoğu'da ve dünya genelinde tüm insanlığa özgürlüğün kapıların açtığını belirtti. HDP olarak sadece Kürtleri değil tüm halkları kucaklama dönemine geçtiklerini, zülmün ve köleliğin kapılarını zalimlerin üstünde kıracaklarını belirttiler...

Sırrı Süreyya Önder'in gelmesi ile birlikte salonda adım atılacak yer kalmadı. İzdiham yaşandı. Önder yaptığı konuşmada önemli konulara değindi. HDP'nin öbür partilerden farklı olduğunu, özgürlük, barış, köleliğin ortadan kalkması için yola çıktık.

Analarımızın, bacılarımızın, toplantılarımızda erkeklerden çok olması anaların, kadınların bir davayı sahiplenmesi o davanın yıkılmaz bir boyut kazndığının en önemli göstergesi.

Önder  CHP'ye dikkat edin yüzyıldır süren hastalıkları tekrar devam ettirmek, kendini yaşatmak istiyor. Toplumsal barış ve gerçek demokrasi yerine hala diktatörlük özlemi ile kendi yaşam biçimini topluma dikte etmek için yanıp tutuşuyorlar. Bir daha halklarımıza ve haklarımıza kast etmemeleri için düzen partilerini tarihe gömmeliyiz dediler.

Beykoz tarihinde HDP ve BDP kitlesinin bu yönlü coşkulu bir organizasyon yapmasına ilk kez tanık olduğumuz gibi, Türkiye de demokrasi açısından önemli bir mesafenin de geliştiğine de tanık olduk. Geçmişin inkarcı asimilasyoncu baskıcı Türkiyesinden eser kalmadığı gibi, diktatör, halkı ve vatandaşı yok eden Türkiye yerine vatandaşın özne olduğu, ülkenin kaderini kendisinin belirlediği bir Türkiye fotoğrafı gördük.

 

HDP'de dikkat çeken bir diğer unsur ise sadece Kürtler değil değişik kesimlerinde partide yer alması partinin giderek bir Türkiye partisi olma yolunda önemli bir mesafe kayd etmesi Türkiye demokrasisi açısında bir devrimi ifade ediyordu...

hdpbeykoz__111_.jpg

hdpbeykoz__139_.jpg

hdpbeykoz__83_.jpg

hdpbeykoz__62_.jpg

hdpbeykoz__43_.jpg

Beykoz Ardahan Dernek başkanı Süleyman Yıldız ve eşi her yerde....

hdpbeykoz__80_.jpg

hdpbeykoz__105_.jpg

hdpbeykoz__79_.jpg

hdpbeykoz__45_.jpg

hdpbeykoz__68_.jpg

hdpbeykoz__44_.jpg

hdpbeykoz__58_.jpg

hdpbeykoz__53_.jpg

hdpbeykoz__38_.jpg

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA