KAİSİAD, BÖLGENİN ÜÇ İLINDE ETKİNLİKLERDE

2013 yilinda oldugu gibi 2014 yilinda da bölgenin 3 ilinde etkinlik yapabilen tek STK KAİSİAD. Bölge STK'larimiz içerisinde bolge illeri bölgenin 3 ilinde etkinlik yapabilen tek STK KAİSİAD. 
Bu haber 2014-02-23 05:38:03 eklenmiş ve 1132 kez görüntülenmiştir.

KAİSİAD, BÖLGENİN ÜÇ İLINDE ETKİNLİKLERDE...

 

2013 yilinda oldugu gibi 2014 yilinda da bölgenin 3 ilinde etkinlik yapabilen tek STK KAİSİAD. Bölge STK'larimiz içerisinde bolge illeri bölgenin 3 ilinde etkinlik yapabilen tek STK KAİSİAD.

 

2013 yılında KAİSİAD Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı yi icine alan bir etkilik yapmis, kuzeydoğu Anadolu yu bastan basa turlamisti. Turistik bir geziyi andıran 2013'ün etkinliğinde dernek önemli bir programı icra etmisti. Bölgedeki tum festivaller ziyaret edilip katilim saglamisti, uc ilin yerel, mulki, STK ve SERKA temsilcileri ile bir araya gelinmisti. İş dünyasının STK'lar in sorunlari sıkıntıları, is dunyasi acisindan bolgedeki fırsatlar sikintilar gundeme getirilmişti. KAISIAD kuruldugundan beri bolge ile ilgili etkinliklerine hic ara vermeden devam etti.

kaskisid__1_.jpg

Yilin belli zamanlarında bolge is, stk, siyaset, yerel, kamu dünyasını bir araya getirebilen tek örgüt oldugu gibi, 2013 yılı boyunca devam eden, "Bir Adımda Sen At" kampanyası çerçevesinde yine bölgeye cikarma yaptı. Binlerce Öğrenciye kislik bot, mont okul elbisesi dağıttı. Cocuklari sevindirdi. Karstan başlayarak il milli egitim müdürleri ile birlikte ihtiyac sahibi cocuklara bolgenin üç ilinde yardim malzemeleri dagitildi. Kars Milli Egitm Müdürlüğünün tahsis ettiği resmi araçla bölgedeki etkinliklerini surduren KAİSİAD, milli egitim müdürü Yıldırım Alkis ve yetkililerin de bulunduğu bir ortamda adeta toren havasinda ilköğretim okullari ziyaret edildi. İhtiyaç sahibi öğrencilere yardim edildi.

kaskisid__12_.jpg

Kars'ta yardim malzemelerinin dağıtilmasinin ardindan Kars Öğretmenler Evinde Milli Egitim Müdürü Yıldırım'ın Esinin hazırladığı, bölgenin kültürünü yanisitan "Çerkez Tavuğu" gibi yemeklerin icinde yer aldigi yemekler ikram edildi. Eğitimle ilgili önemli belirlemelerde bulunuldu. Bolgede bu alandaki sıkıntı ve sorunlar dile getirildi. Cuma günü Kars' a iner inmez heyet üyeleri Kars Valisi Eyup Tepe'yi makamlarinda ziyaret etmislerdi. Bu ziyarette Ardahan Milletvekili Sayin Orhan Atalay'in KAISIAD icin soz verdiği hatıra ormani gundeme geldi. Tepe Kars' in 10 km çıkışında Ani Harabeleri yolu uzerinde yer alan Yahni Dağı bölgesini gosterdi. Hukuki işlemler, gerekli çalışmalar bittiginde KAİSİAD ormanı hayata geçeceğini soylediler. 

 

Heyet Karsta yardim mallezemelrini dagitmadan önce Yahni Dağı civarini da ziyaret etti. 

 

 

Secim sureci oldugu icin Kars, Ardahan, Iğdır da siyasi partiler, belediye başkan adaylari makamlarinda ziyaret edildiler. Basari dileklerinde bulunuldu. Karsta BDP, MHP, Ak Parti, CHP belediye baskan adayları is adamlari heyeti tarafindan ziyaret edildiler. Ziyaretlerde koyu hos sohbetler gelistigi gibi, bolgenin sorun ve sıkıntıları dile getirildi. Deyim yerinde ise adeta acik oturumlar yapıldı. Başkan adaylari, siyasi parti temsilcileri, yerel, kamu, bölgeye yaptiklari hizmetleri, bölgeye katkıları, moral degerleri, bolge is, stk, siyaset, yerel, kamu temsilcilerinin birbiriyle bulusmasinda, tanismasinda, taninmasinda KAISIAD'in ustlendigi rol ve misyonu cok cok takdir ettiklerini belirttiler. STK alaninda bu gelimenin bolge acisindan bir milat oldugunu belirttiler. DKM Medyanın basin alaninda bolgede ortaya koyduğu eşsiz stratejiden dolayı da Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Sit'e teşekkür ettiler.  

 

Yapilan tum görüşmelerde KAİSİAD Başkanı Süreyya Cinik gayet profesyonel bir şekilde bölgede yaptıkları etkinliklerlee, programlarla ile ilgili bilgiler verdi. Karşılıklı dayanışmanın, birlikte hareket etmenin bolgede gelişmelere yapacağı katkilari dile getirdi. İcra ettikleri programlar hakkinda bilgiler verdiler. Kars' taki etkinliklerin Ardından is adamlari heyeti Ardahan'nın Kurtuluşu Torenlerine katilmak icin Ardahan'a hareket ettiler.

Haberin tüm Detay ve görselleri için tıklayınız…

http://www.dogukulturmedya.com/kaisiadfoto/

 

 

 

Devam edecek...

 

KAİSİAD'IN YAPTIĞI ETKİNLİKLERİ VE PROGRAMLARI ULUSAL BASINDA TAKIP ETTİ. Karsta CHP adayi Naif Alibeyoglu ve BDP yi de ziyaret eden KAISIAD'in Ak partiyi ziyaretini İHA ayni saatlerde haberini yaparak kamuoyun duyurdu.

 

Haberi su likten takip edebilirsiniz.  http://www.medyafaresi.com/haber/KAISIAD-YONETIM-KURULU-AK-PARTI-KARS-SECIM-BUROSUNU-ZIYARET-ETTI_186385.html Not: Haberin görselleri ve detaylari pazartesi gununden itibaren yayinda olacaktir...

Not: Kaisiad bölgede etkinlikleri gorsel ve detaylari pztesiden itibaren yayinda olacak...

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA