İBB BAŞKANI TOPBAŞ BEYKOZ’DA AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILDI

Beykoz ve İstanbul sizinle gurur duyuyor tezahüratları arasında Beykoz’da açılışlar yapıldı.
Bu haber 2014-02-03 20:00:57 eklenmiş ve 826 kez görüntülenmiştir.

İBB BAŞKANI TOPBAŞ BEYKOZ’DA AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILDI

Beykoz ve İstanbul sizinle gurur duyuyor tezahüratları arasında Beykoz’da açılışlar yapıldı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş Beykoz'da düzenlenen 149 adet yeni erguvan otobüsün hizmete alınması, Gümüş Suyu Ak Parti İrtibat Bürosunun açılışı ve Beykoz’da Esnaf ziyareti nedeniyle Beykoz’da etkinliklere ve açılışlara katıldı.

Beykoz Belediyesi önünde yapılan açılış töreninde Siyasi partileri Temsilen ilk konuşmayı Beykoz Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer Yaptı.

beykozacilislar__7_.jpg

Sefer konuşmasına başlarken tüm katılımcıları selamladı. Beykoz ve Beykoz halkı adına Başbakan Erdoğan’ın İstanbul sevdasını aynı şekilde yürüten, İstanbul’u dünyanın en sayılı şehirleri arasına koyan ve Beykoz’a 900 milyonluk yatırım yapan Sayın İBB Başkanı Başkanım Kadir Topbaş’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz dediler. Sefer, yeni otobüsler, doğal gazla Beykoz’un ısıtılması alt yapı anlamında Beykoz’un taşındığı nokta nedeniyle başkanıma ekibine yürekten teşekkür ediyoruz.

Sefer’in Ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Konuştu:

beykoz2b_-_kopya.jpg

Çelikbilek, halk olarak, 30 Mart yerel seçimlerinde sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğiz, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek bir seçime gidiyoruz. Ak Parti iktidarı ile birlikte Türkiye’yi bir bataktan (terörün, yolsuzluğun, yoksulluğun kol gezdiği, kanın oluk oluk aktığı, kimsenin geleceğinin olmadığı, geleceğin belirsiz olduğu bir bataktan …) çıkararak dünyanın en önemli, en stratejik ülkesi haline, İstanbul’u ise dünyanın en sayılı şehirleri arasında ilk sıralara yerleştirdik. Suyu, yolu, metrosu, metrobüsü, olmayan çöp dağlarının patlayıp insanları öldürdüğü bir şehirden dünyanın gıpta ettiği bir şehire dönüştürüyoruz.

Belediyecilik alanında uzmanlığı, bilgeliği, 2B konusunda tüm arazileri Beykoz Belediyesi adına alıp halka dağıtması, ortaya koyduğu projelerle Beykoz’u İstanbul’un bilim, kültür-sanatve turizm şehrine dönüştüren, Çelikbilek, Beykoz’da hayata geçirilen projeleri sıraladı. Kültür hizmeti olarak Beykoz’un geldiği noktaya yapılan projelere değindi. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, kütüphane, Beykoz’a yapılan alt yapı çalışmaları ile 900 milyon yatırım yapıldı. Çoğu yerin altında. Arıtma tesisleri, derelerin ıslahı, kanalizasyon alt yapısı. Bir şehrin altı yapılmamışsa üstünde hiçbir şey yapamazsınız dedi.

Yeşilçam eskide kaldı. Beykoz, Türkiye’nin Hollywood’u oluyor. Film platosu Beykoz’da yapılıyor. Beykoz Çayır’ından teleferikle Karlı tepeye çıkacak projemiz başladı. Yoros Kalesi turizme açılıyor. Yuşa Tepesi yeniden projelendiriliyor.

İstanbul genelinde olduğu gibi açık pazarlar kalkıyor yerine kapalı halk Pazarı geliyor. Bu projeyi görünce, eminim böyle bir proje şimdiye kadar neden görmedik diyeceksiniz.

Üniversiteleri ile, film platosu, okul projeleri, tarihi ve turistik alanları ve yatırımları ile Beykoz İstanbul’un, Türkiye’nin en önemli kültür-sanat ve turizm şehrine dönüşüyor.

Siyasiler 50-60 yıllık vatandaşın barınma hakkını konut hakkını hep ihlal ettiler. İlk defa 2B dahil olmak üzere bu sorunları halkın lehine çözen parti Ak Parti oldu.

2B sorununu çözmede hiçbir belediyenin yapmadığını biz yaptık. Bakanlıklarda büyükşehir belediyesinde olan tapuları Beykoz Belediyesine geçirdik. Şubat Ay’ında tapuları dağıtmaya başlıyoruz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da Beykoz’a desteğini esirgemeyen Kadir başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Çelikbilek’in Ardından Beykozlulara seslenen İBB Başkanı Kadir Topbaş Beykoz’a metronun geleceğini müjdeleyerek, bu alandaki çalışmaların başladığını müjdeleyerek konuşmasına başladı.

beykozacilislar__9_.jpg

Topbaş, İstanbul’a yapılan hizmetleri ve projeleri sıraladı. İstanbul’un giderek dünyanın en önemli akıllı şehirleri arasına girdiğini, Yeni otobüslerde wifi-internet başta olmak üzere akıllı sistemlerin devreye girdiğini, Belediyecilik alanında bilim ve teknoloji alanında İstanbul’un dünyanın sayılı şehirleri arasına girdiğini,  her geçen gün geliştiğini başladı. Bu gelişme ve büyümenin bir İstabul sevdalısı olan başbakanımızla başladığını giderek büyüdüğünü belirttiler.

Muhalefet belediyelerin borcunu araştırırken en borçlu belediye olarak Şişli Belediyesi çıktı. Şok oldular. Dikkat edin bir tek projeleri yok. Ak Partinin İstanbul ve Türkiye’yi 2023 hedefine taşıyan projelerini engellemek için dış ve iç ayakları ile harekete geçtiler.

10 yıl önceki İstanbul’la bugünkü İstanbul kıyaslanabilir mi.  Basın neden sormuyor Ak Partiden önce bu şehrin geliri nereye gitti. Ne yaptınız…

Bütün bu gelişmelerin çekirdeğinde halk vardır, sizler varsınız. Biz sadece bize verdiğiniz yetkiyi kullanan size hizmet eden insanlarız. Bugün İstanbul’da ülkemizdeki gelişmelerin temel dinamosu gücü halktır, millettir. Milletin, halkın Ak Parti ile iktidar olması Türkiye ile oyun oynayanları çileden çıkarmış. Senaryo üstüne senaryo çiziyorlar. Hedefleri İstanbul’u, Türkiye’yi sizleri geri götürmek.  Eski yapı ve sistemi hepiniz çok iyi biliyorsunuz, tek hedefleri, işleri amaçları, ülkeyi ve vatandaşı bitirmek için oyun üstüne oyun kurmaktı…

Topbaş, alt yapı ve temizlik alanında İstanbul büyükşehir belediyesi olarak Pakistan,  Mekke ve Medine’de hizmet sunduklarını Medine’nin asrı saadeten beri İstanbul’un kardeş şehri olduğunu söyleyerek, Artık İstanbul dünyadaki şehirlere belediyecilik hizmetini taşıyan öğreten bir şehir konumuna geldi dediler.

Topbaş ve Çelikbilek’in konuşmaları sık sık tezahüratlarla kesildi. Adem Sefer, Yücel Çelikbilek’in hemşerimiz olması dolayısıyla etkinliğe katılan hemşerilerimiz kendileri ile gurur duyduklarını dile getirdiler. Topbaş’ın İstanbul için ortaya koyduğu projelere vurgu yapan Beykoz halkı bırakın İstanbul’u bu belediyenin ortaya koyduğu projeleri dünya çapında hayal edecek bir başkan bulamazsınız dediler. Türkiye’de muhalefeti çarp-böl, topla Ak Parti belediyeciliğinin karikatürünü bile ortaya çıkaramazlar.  Başkanın (Topbaş) ifade ettiği gibi Ak Partinin ortaya koyduğu projeleri bırakın yapmayı, hayal dahi edemezler.  Beykoz halkı Beykoz’da hayata geçirilen projeler ve 2B konusu göz önüne alındığında Yücel Başkana Beykoz’un acil ve büyük bir ihtiyacı var diye görüş belirttiler…

 

Topbaş’tan metro hattı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’tan İstanbullulara yeni bir metro hattı müjdesi daha verdi.

Kadir Topbaş, Beykoz'da düzenlenen 149 adet yeni erguvan otobüsün hizmete alınması töreninde Bakırkırköy-Büyükçekmece (TÜYAP) arasına yeni bir metro hattı ilave edileceğini söyledi.

Aktif olarak 141.5 km raylı sistem hattı ile İstanbul’a hizmet veren metro sistemine, 25 km. uzunluğunda, 18 İstasyonlu, Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece (TÜYAP) metro hattı da ilave edilecek.

Proje çalışmaları tamamlanan, yapım ihalesi hazırlıkları da son aşamada olan metro hattı; Bakırköy-İncirli'den başlayıp, Bakırköy-Küçükçekmece arasında D-100 Karayolu kuzeyindeki yerleşimlerin içerisinden geçerek, Küçükçekmece'den sonra ise D-100 Karayolu koridorunu izleyerek Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP Fuar Merkezi'nin önünde sonlanacak.

Bakırköy-Beylikdüzü metro hattı ile saatte tek yönde 45 bin yolcu taşınması planlanıyor. Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece (TÜYAP) metro hattının 2017 yılında hizmete girmesi hedefleniyor.

Hattın müjdesini veren Başkan Topbaş, Bakırköy/İncirli-Sera-Kocasinan-Zafer- Çobançeşme-Sefaköy-Cennet-Küçükçekmece-Avcılar Park-Reşitpaşa-Avcılar Üniversite- Cihangir-Ambarlı - Haramidere -Yakuplu - Beylikdüzü/Esenyurt-Beylikdüzü Toplu Konutlar- Büyükçekmece (TÜYAP) duraklarından oluşan 25 kilometrelik hattın yapımıyla metrobüs yoğunluğunun ortadan kalkacağını ifade etti.

Açılış töreninin ardından Gümüşsuyu mahallesinde açılan Ak Parti irtibat bürosunun açılışı için Başkan Topbaş ve Çelikbilek birlikte yürüyerek halkı ve esnafı ziyaret ederek Gümüşsuyu’na partiirtibat bürosunun açılışına katıldılar.

Son on yılda Ak Parti iktidarı döneminde belediyecilik başta olmak üzere devrim niteliğinde meydana gelen gelişmeler halkın her yerde Ak Partiye büyük bir sevgi ve saygıyla bağlanmasını da berberinde getirdiği tüm etkinliklerde rahatlıkla gözlemlenmektedir…

Haberin Görselleri için Linke tıklayınız….

http://www.dogukulturmedya.com/yerelyonetimler/

Yusuf Sit/DKMHABER/İST.

info@dkmhaber.com 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA