Ağrı'da Talana Hayır

Ağrı'da Talana Hayır
Bu haber 2014-01-11 12:24:17 eklenmiş ve 488 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'da Talana Hayır

Özellikle ilimiz Hürriyet mahallsinde ve diğer,semt cadde ve sokaklarda yer alan ve sözde depreme dayanıklı değil diye boşaltılan ve kaderine terk edilen bu binalar daha sonra bazı kişiler tarafından kapı,pencere,kalorifer petekleri,elektirik tesisatları ve benzeri birçok şeyler adeta yağma ediliyor.Hal böyle olunca birileri kalkıp diyiyor ki  Efendim Tüyü bitmemiş yetimin hakkı talan ediliyor,sormazlarmı ey yönetici bu talan ve yağma olurken neden müdahale etmedin.Şimdi ne tüyü bitmemiş yetimin hakkında bahs ediyorsunuz.
Ağrı'da  Devlet kanalıyla ya da özel girişimciler tarafından yapılan sonrasında ise terk edilen metruk binalar tinerci ve alkol bağımlıların mekanı haline geldi. Milyonluk yatırımların harabeye dönüşmesi bir yana buraların madde bağımlısı tinerci ya da alkoliklerin mekanı haline gelmesi vatandaşları da tedirgin ediyor.
 
Boşaltıldıktan ya da yarım kaldıktan sonra madde bağımlıların ya da alkoliklerin mekanına dönüşen bu binalardan mahalle halkı da rahatsız. Mahalleli bu tür terk edilmiş binaların zamanla madde bağımlılarının tinercilerin ya da alkoliklerin mekanına dönüştüğü gürültü kavga ya da yangın çıkararak canlarını ve mallarını tehlikeye attıklarını belirtiyor ve daha fazla denetim istiyor. Gündüz öğlen saatlerine başlayan tinerciler nedeniyle akşamları sokağa çıkmaya korktuklarını belirten bina çevresinde oturan halk canlarına bir zarar gelebileceği endişesini taşıyor.
 
Polisin bu alanları denetlediğini ancak polis gittikten sonra tekrar aynı mekanda toplandıklarını ifade eden çevre halkı kalıcı çözüm istiyor.
 
Bu tür ortamların varlığı bile çocuklar için tehlike ve özenme sebebi olduğu görüşünün hakim olduğu mahalleli de meraktan oralara bakmaya gidenlerin onların bu hallerini gördüklerinde bilinç altında bir takım etki ve zararlar bırakabileceğini söylediler. Bu tür madde bağımlılığının görerek başlandığını ifade eden mahalle halkı bu kötü durumdan kurtulmak ve geç kalınmadan buralara önlem alınmasını istiyor.
 
Boş terk edilmiş ya da yarım bırakılmış binaların yıkılacaksa biran evvel yıkılması yapılacaksa da bir an evvel yapılması gerektiğini bildiren halk buraların boş bırakılınca tehlike arz ettiğini söylediler.








KAYNAK:HABER NEREDE EFE ORADA:HABER:YILMAZ EFE


ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA