Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr....

Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil ve beraberindekiler, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu
Bu haber 2014-01-03 18:55:18 eklenmiş ve 435 kez görüntülenmiştir.

Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr....

Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil ve beraberindekiler, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu Iğdır Üniversitesi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği “5. Geleneksel Ehl-i Beyt Paneli” için Iğdır Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil, beraberindeki bir heyet ile Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Haber: Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr....

Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil ve beraberindekiler, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'a teşekkür ziyaretinde bulundu

Iğdır Üniversitesi'nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği "5. Geleneksel Ehl-i Beyt Paneli" için Iğdır Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil, beraberindeki bir heyet ile Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Söğütlü Mahallesi Cami İmamı Hüseyin Türkeli, Necef Ali Camii ve Kadı Kışla Camii İmamı Ayhan Varol ile Engin Alan Camii İmamı Ramazan Çıyrık ile birlikte Rektör Prof. Dr. Yılmaz'ı ziyaret eden Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil yaptığı açıklamada, Iğdır Üniversitesi'nin kurulduğu günden beri düzenleyip geleneksel hale getirdiği Ehl-i Beyt panellerinin bölgede yaşayan farklı mezhep mensubu vatandaşların kaynaşmasını sağlayarak barışa ve kardeşliğe katkıda bulunduğunu söyledi. Ehl-i Beyt panellerinin, barışa ve kardeşliğe katkıda bulunacağı ve toplumu aydınlatacağı için önemsemekte olduklarını belirten Yeşil'in, "Bu mülahazalar istikametinde, bu ve benzeri çalışmaları takdir ederken, başta Iğdır Üniversitesi Rektör'ü Sayın Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz beyefendi olmak üzere, İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Şadi Eren beyefendi, İlahiyat Fakültesinin değerli öğretim görevlilerini, çalışanlarını, emek verenlerini özellikle Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkililerini, böyle faydalı ve verimli çalışmaya vesile oldukları için tebrik eder şükran ve saygılarımı sunarım. Her zaman, her yerde insanlığın barışa ihtiyacı olduğu muhakkaktır. İslam dini bu gerçeği 'Müminler kardeştir.' buyruğuyla sağlam şekilde hayata geçirmiştir. Biz Müslümanlar da bu ilkeyi genişleterek, zenginleştirerek daha ilerilere taşımak mecburiyetindeyiz. Hele dünyamız ve çevremizde meydana gelen sosyal çalkantıların yoğunluk kazandığı, İslam'a ve memleketimize karşı oyunların oynanmak istendiği bu Bulanık dönemde, bu şekilde gerçekleştirilen kaynaştırıcı faaliyetlerin ne kadar faydalı ve gerekli olduğu, gün geçtikçe iyi daha anlaşılmaktadır. Bu münasebetle, böyle faydalı ve verimli çalışmaların her zaman, devamlı yapılmasını dilerken sayın Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz beyefendinin şahsında Iğdır Üniversitesi camiasını kutlar başarılarının devamını dilerim. Ayrıca Ehl-i Beyt panelinde şahsıma teveccüh gösterilerek konuşmacı sıfatıyla (Sahife-i Seccadiye) duasının anlatılması için davet edilmiş olmamdan ötürü de şükranlarımı sunarım" dedi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz da, Ehlibeyt Mektebi Din Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Yeşil'in beraberindeki heyet ile kendisini ziyaret etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Iğdır'daki toplumsal kaynaşmanın tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirtti. Iğdır Üniversitesi olarak Iğdır'ın hem gelişmesi hem de toplumsal sorunlarına çözüm üretilmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yılmaz, bu gibi çalışmaların Iğdır Üniversitesi'nin gelişmesi ve büyümesi ile paralel bir şekilde her geçen gün artarak devam edeceğini söyledi.

 

Ziyaret karşılıklı sohbetin ardından sona erdi. - IĞDIR

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA