Beykoz’da Yalanlar & Gerçekler

Bu yazıya yeni okuduğum Amerikalı ünlü muhalif dilbilimci Noam Chomsky’nin Yalanlar ve Gerçekler isimli kitabı ilham verdi.
Bu haber 2014-01-01 13:14:38 eklenmiş ve 504 kez görüntülenmiştir.

Beykoz’da Yalanlar & Gerçekler

Bu yazıya yeni okuduğum Amerikalı ünlü muhalif dilbilimci Noam Chomsky’nin Yalanlar ve Gerçekler isimli kitabı ilham verdi. Chomsky, dilbilimciliğinin yanı sıra felsefe, sosyoloji ve medyanın toplum üzerinde etkileri alanlarında verdiği eserlerle çok değerli bir ilim insanıdır. Yaşayan uzmanların içinde, görüşleri en çok alıntılanan ve atıfta bulunulan yazarlardan biridir. Yalanlar ve Gerçekler kitabında insanların ve buna bağlı olarak coğrafyaların yenidünya düzeninde yalanlarla nasıl yönlendirildiğini anlatır.

Bu tezi globalden yerele ve yerelin de yereli Beykoz’da uyarlamak çok zor olmaz. İnsanın olduğu yerde yalan olmaması elbette mümkün değildir. Beykoz’da da sıkça başvurulan bir yöntemdir yalan (lar) üzerinden siyaset yapmak.  Üstelik siyasi sonuç almayı hedefleyen bu yalanlar, halkın en hassas olduğu konular üzerinden söylenir. Muhalefetin yalanlarındaki öncelikli argüman daima vatandaşın barınma sorunu ile ilgili olmuştur. Ardından sağlık ve eğitim üzerinden de yalanlara sıklıkla başvurdukları görülür.

Burada bir kaçından bahsetmek gerekirse;

YALAN 1 – ‘Beykozlular, boşuna uğraşmayın. AKP Beykoz’u zenginlere peşkeş çekecek, hepinizi yerinizden edecek, gelir gelmez 10 bin ev yıkacaklar’

GERÇEK 1- Bu yalanın ilk söylenmesinin üzerinden neredeyse 10 yıl geçti. AK Parti döneminde yani 2004-2014 arası, bırakın 10 bin binayı 10 (on) bina bile yıkılmadı.

YALAN 2-  ‘AKP yapacağı planlarla Beykoz’un mevcutta 250 bin olan nüfusunu yeni planlarla 80 bine düşürecek. Böylece tapu sahibi olamayacak ve buradan sürüleceksiniz’

GERÇEK 2- Bu yalanın üzerinden de yıllar geçti. Üstelik CHP’nin Alaattin Köseler’in Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptırdığı 1/1000’lik planlarla Beykoz’un geleceğine kan doğranmış ve konut alanlarında yaşayacak insan sayısı 80-90 binlere düşürülmüştü. AK Parti meclisten son geçirdiği ve muhalefetin ret oyu verdiği 1/1000’lik planlarla bugünkü 250 bin nüfusu koruduğu gibi Beykoz’da 350-400 bin insanın yaşayabileceği bir gelecek hazırladı.

YALAN 3- ‘Tepeüstü Hastanesi’nde AKP’nin gözü var. Yandaş birine peşkeş çekecekler ve hastaneniz 5 yıldızlı otel olacak. Hastaneyi bunun için boşattılar’

GERÇEK 3-  Bu yalanın söylendiği 2007 yılında deprem güçlendirme çalışmaları sebebiyle hastane boşaltıldı ve kısa bir süre içerisinde depreme dayanıklı hale getirildi. Beykoz’a yaraşan, güvenlikli ve eskisinden çok daha donanımlı bir hale getirilerek yine hastane olarak Beykozlunun hizmetine sunuldu.

YALAN 4 – ‘AKP 2B sorununu çözmeyecek, yerlerinizi alma şansı bulamayacaksınız’ ile başlayan yalan zinciri ‘buraları size fahiş fiyatlarla satacaklar, sizde alamayacaksınız’söylemleri ile devam etti.

GERÇEK 4- 2B sorununu çözmek için yıllarını veren AK Parti, CHP’nin tüm rampalarına rağmen sorunu çözdü ve önümüzdeki günlerde vatandaşın bütçesine uygun fiyatlarla satışa sunacak ve yaklaşık 60 bin kişi mülkiyet hakkı kazanacak.

YALAN 5- ‘Beykoz’un gözbebeği tek spor salonumuz olan Recep Şahin Köktürk’ü AKP’li Belediye İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrediyor. Bunların zihniyeti bu, siz Beykozlular bu salonu kullanamayacaksınız’

GERÇEK 5- Beykoz’un gözbebeği spor salonu için hakları ve kullanımı tamamen Beykoz Belediye uhdesinde olacak şekilde İBB ile işbirliği protokolü yapılmıştır. 5,5 milyon lirayı bulan masrafın tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmış bu çerçevede spor salonunda pek çok tadilat yapılmıştır.

Üstü açık, eski ve yetersiz havuz tamamen yıkılarak, içinde engelli vatandaşlarımız için ‘engelli havuzunun’ da olduğu yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun da inşaatı devam etmektedir. Şubat ayı sonunda bitirilmesi ile Şahin Köktürk Spor Kompleksinin havuz bölümü de Beykoz Belediyesine teslim edilecek ve Beykozlunun hizmetine sunulacaktır.

YALAN 6-  ‘Eyy, İBB’den devir alınan parseller üzerinde oturan vatandaşlar! AKP size tapuları vermeyecek, evinizden atacak ve ihaleye inşaat şirketlerini çağıracak’ ile başlayan yalan silsilesi, ‘aman taahhütnameye imza atmayın belediye kötü niyetli. Haklarınızı gasp edecek’ ile devam etti.

GERÇEK 6- Toplam 3300 aileyi, diğer bir hesapla 15 bin insanımızı ilgilendiren ve Beykozlu için dönüm noktası olan bu çalışmanın sonunda, uygun sayılacak fiyatlarla üzerinde bulunan kullanıcılara ve 3.şahısların ihaleye girmelerine fırsat verilmeden kullanıcılarına satılmaya başlandı. Bu parsellerde arsası olan ve halkı ‘bu tapular geçerli değildir’ diyerek kandırmaya çalışan yalancı Pinokyolarda tapu için başvurularını herkesten önce yaptı.     

Vatandaşımızı 40-50 yılın sonunda hak sahibi yapacak ve sonrasında vatandaşımız hak ettiği şekilde ciddi bir ekonomik kazanım elde etmiş olacak.  

YALAN 7- ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Beykoz Belediyesi’ne devir alınan ve tapuları verilen yerlerin tapuları geçersiz, onlar değersiz birer kağıt parçasıdır’

GERÇEK 7- Bu yalana cevap vermek bile insan zekâsına hakarettir. Çünkü bir insanın yalan söyleyebilmesi için belli bir zekâ düzeyine ihtiyacı vardır. Kamu kuruluşu olan ve kanunlarla yönetilen bir belediyenin verdiği tapuya değersiz kâğıt parçası veriyor diyen insan (lar) da zekâ kırıntısına rastlama oranı, Sahra Çölü’nde kutup ayısına rastlama oranından daha düşüktür.

 

Bu yalanlar, Beykoz’un popüler yalanlarıdır ve ilçemizde bunlara inanılma oranı, ‘70 milyon bizi izliyor’ ya da ‘Evi boşaltın Almanya’dan oğlum gelecek’ yalanlarına inanılma oranının bile altındadır.        


ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA