BİRTANE, SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNDU

Birtane; “Kars’ta yaşanan tatsız olaylar, provokasyon sonucu, polisin orantısız gücüyle, gençlerin öfkesinin birleşmesi sonucu meydana gelmiştir.”dedi.
Bu haber 2013-12-13 15:28:33 eklenmiş ve 503 kez görüntülenmiştir.


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kars’ta geçtiğimiz Pazar günü BDP’liler ile polis arasında yaşanan tatsız olaylarla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu. 
Her kesime seslendiğini belirten Birtane, Kars’ın Azerisiyle, Terekemesiyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Kütdüyle ve Türkü ile bir bütün olarak kendi halkları olduğuna dikkat çeken Birtane, “Bu şekilde düşünenlere sesleniyorum: Kars, bizim Karssımızdır. Kars halkı, bizim halkımızdır. Azerisiye, Terekemesiyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Kürdüyle, Türküyle bütün halklar, bizim halkımızdır. Bu halkların hakkını savunmak da bizim görevimizdir. Bundan sonra da bu tür provokasyonlara gelinmesi için hem halkımıza, hem gençliğimize buradan seslenmek istiyorum. Öfkemiz dağlar kadar, yüreğimiz o dağları kucaklayacak kadar güçlüdür. Ama bazı çevrelerin içimize sokmaya çalıştığı provakosyanlara gelinmemelidir. 11 tane gencimiz tutuklandı. Hiçbir zaman biz şiddeti tasvip etmiyoruz. Yıllarca bizi şiddetle suçlayanlara hak ve özgürlüklerimiz için mücadele verdiğimizi söyledik. Ama bugün geldiğimiz noktada aslında haklı olduğumuzu da bir kez daha ispatlamış olduk.” Dedi.

GÖREVE GELDİĞİMİZDE, “KARS ŞIRNAK OLACAK” DEDİLER
BDP’nin Kars’ta milletvekili ve üç belediye başkanlığı çıkarmasının ardından “Kars Şırnak olacak” diye kimi kesimlerin kirli bir propaganda yaptıklarına da vurgu yapan Birtane, açıklamasında ayrıca,“Kars halkı ve gençlik elini vicdanına koymuştur. Ve bu provokasyon dedirdiğimiz Gever olaylarını protesto etmek için sokaklara çıkmıştır. Polisin burada kullanmış olduğu orantısız güçle gençliğin öfkesi birleşince 2011 genel seçimlerinden beridir sürekli olarak Kars’ta bazı çevrelerin dile getirdiği ve dilendirdiği ve anti propaganda yapmaya çalıştığı bir noktaya dikkatleri çekmek istiyorum. Kars’ta eğer meclise bir BDP Milletvekili giderse Kars ‘Şırnak’ olacak diyen zihniyet, hala iş başındadır. Bize karşı olan bütün siyasi partiler, bu anti propagandayı yapmaya devam ediyor. Geldiğimiz bu nokta da Azeri, Kürt, Terekeme, Yerlisi, Çerkezi bütün halklar ‘biz yanıldık’ BDP’nin milletvekili, BDP’nin belediyelerinin çalışmaları bize bu düşüncemizin yanlış olduğunu bir kez daha kanıtladı diyorlar. Bugün Kars’ta bu olaylar olmuşsa bilinçli yapılaya çalışılan ve provokasyona çekilmeye çalışılan bir durumdur.”dedi.

YARALI POLİSLERE VE YARALI BDP’LİERE, GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU
Kars halkının tüm renkleriyle birbirlerinden ayrılamaz bir bütün odluğunu da dile getiren Birtane; yaşanan olaylarda yaralanan BDP’liler ve güvenlik güçlerine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bir provokasyon soncu tatsız olayların yaşandığı vurgulayan Birtane: “Bizim mücadelemiz eğer bir bütünse, tüm yönleriyle tüm halkların özgürlükleri için mücadele veriyorsa bizler bu mücadelede haklı olduğumuz noktadan yine devam edeceğiz. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve tutuklanan gençlerimiz ile ailelerine geçmiş olsun diliyorum. Hem gençlerden hem de güvenlik güçlerinden yaralananlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu dileklerimi her kesime de analsın istiyorum. Bir daha bu tip olayların yaşanmaması için sağduyu çağrısında bulunuyorum. Göreve geldiğimiz iki buçuk yıldan beridir de Kars’ta emniyet güçlerimiz ile görüşmelerimiz oluyor. Karşılıklı sağduyu mevcuttu şu zamana kadar. Peki, neden bu olaylar yaşandı? Halkımızın biraz bu olaylar üzerinde düşünmesi gerekiyor. “diye konuştu.

İNSANLARIN KUTSAL DEĞERLERİ VARDIR 
Yaşanan olayların çıkış nedeninin Gever de iki insanın katledilmemesi üzerine çıktığını da açıklayan Birtane; “Bu olaylar, Kürdistan genelinde halkımızın en doğal hakkı olan protesto hakkını kullanmaları sonucu Kars’ta da gerçekleşen olaylardır. İnsanların kutsal değerleri vardır. Siz eğer o kutsal değerlere saldırırsanız ve hakaret ederseniz doğal olarak ta karşılığında bir tepki hakkı doğar. Gever de de ve birçok yerde de bu oldu. Kürtlerin şehit düşen evlatlarının mezarlarına yapılan saldırılarına karşı Kürt halkı sessiz kalmamıştır. Yine sessiz kalmayacaktır. Bu nedenle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerimize de başsağlığı diliyorum. Bizler her zaman söylediğimiz gibi her zaman haklı bir mücadelenin takipçileriyiz. Bunsan sonrada bizim değerlerimize saldıracak her türlü saygısızlığı ve haksızlığı kabul etmeyeceğimizi de belirtiyoruz. Siz insanlarımızı katledeceksiniz. Biz sessizce yerimizde oturacağız. Bunu hiçbir akıl ve mantık ve bir vicdan kabul edemez. “ şeklinde açıklamada bulundu. 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA