BEYKOZ DSP BAŞKAN ADAYI HEMŞERİMİZ RECAYİ ÇELİK’LE RÖPORTAJ YAPTIK

Beykoz DSP Bld. Başkan Adayı Recayi Çelik’te bu hemşerilerimizden biri. Çelik, 1973 Ardahan doğumlu kendini iyi yetiştirmiş STK, Siyaset ve iş alanında başarılı bir hemşerimiz.
Bu haber 2013-12-13 14:31:30 eklenmiş ve 1755 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ DSP BAŞKAN ADAYI HEMŞERİMİZ RECAYİ ÇELİK’LE RÖPORTAJ YAPTIK

İstanbul başta olmak üzere bir çok metropolde hemşerilerimiz Kamu, Yerel, Bürokrasi, İş, Siyaset, STK, Sanat birçok alanda önemli bir yol katetmeyi başardılar.

Beykoz DSP Bld. Başkan Adayı Recayi Çelik’te bu hemşerilerimizden biri. Çelik, 1973 Ardahan doğumlu kendini iyi yetiştirmiş STK, Siyaset ve iş alanında başarılı bir hemşerimiz.

beykozdsp__4_.jpg

Kendini iyi yetiştirmiş bir hemşerimiz olarak hem kendisini tanıma, hem de hemşeri camiamıza tanıtmak amacı ile Çelik’e aday olma sürecini, neden aday olduklarını ve kısa öz geçmişini sorduk : İşte aldığımız cevaplar

İKİ BAŞLI SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR

DSP Beykoz İlçe Belediye Başkan Adayı olan Recai Çelik, Türkiye genelinde iki başlı seçim sistemi yürütülüyor.

DSP’nin ana politikası bu iki başlılığı Türkiye genelinde kırmak, Türkiye halkının alternatifsiz olmadığını DSP gibi köklü deneyimli ve tecrübeli bir büyük bir siyasal hareketin her zaman halkın hizmetinde olduğunu göstermek için yola çıktıklarını söylediler.

BEYKOZ’DA SADECE ARSA VE ARAZİLER DEĞİL, NÜFUS YAPISIDA El ve YER DEĞİŞTİRİYOR. BEYKOZ BOŞALTILIYOR…

Buradan Beykoz özeline geldiğimizde Beykoz’da fabrikalar, iş sahaları, iş gücü alternatifi oluşturulmadan yerle bir edildiler. Bundan dolayı Beykoz boşladı. 2B ile de nüfusun büyük bir bölümü Beykoz’u terk etmek zorunda bırakılıyor…

2B kanunu ile de araziler halktan alınıp sermaye sahiplerine geçiyor, araziler el değiştiriyor. Yaşamsal anlamda zorunlu olan barınma hakkı vatandaşın elinden alınıyor. 2B ile rant odakları rantlarına rant katmaya başladılar. Kamu arazilerini ihtiyaçtan değil, rant amacı ile ele geçirenlerle, vatandaşın barındığı alanı evini, arsasını bir birine karıştırarak vatandaş mağdur ediliyor.

Bir başka deyişle barınma amacı ile ev yapan vatandaşın evine göz dikilirken, rant amacı ile kamu malını zimmetlerine geçirenler aynı kefeye konularak büyük bir haksızlık yapılmaktadır. 2B’de adalet  isteniyorsa vatandaşın on yıllardır vergisini ödediği, parasını ödeyerek aldığı  arsası ve evine ücret alınmadan vatandaşa iadesi, rant amacıyla kamu malını işgal eden, ele geçirenlerin tesbit edilip ellerinden alınması ve cezai müeyyideye tabi tutulmaları gerekmektedir. Fakat tam aksi vatandaş binbir oyunla mağdur ediliyor.

BEYKOZ NÜFUSU BEYKOZDAN ATILIYOR

Beykoz’da sermaye gurupları aleni bir şekilde vatandaşların ev ve arsalarını onlara herhangi bir daire bile vermeden 100-200-300 bin gibi rakamlar vererek almaya, toplamaya başladılar. Bunun acilen önlenmesi lazım. Aksine Beykoz’da sadece arsa ve araziler değil, nüfus’da yer değiştiriyor; Beykozlu Beykoz’u terk edecek yerine başkaları gelecek. Buda Beykoz’a fabrika, iş sahası alanlarının kapatılması, iş gücünün düşürülmesinin ardından Beykoz’a vurulan en büyük darbelerden biridir. Belediye bu konuda özel bir kanun çıkararak Beykoz’da arsası satılan yada alınan vatandaşa muhakkak ev yapılmalı yada daire verilmeli…

Beykoz özgün yapısı, kendine has kimliği ile değişip dönüşmüyor. Nüfus yapısıyla birlikte tarihten siliniyor…

BEYKOZ’A DAYATILAN KİMLİKSİZLEŞTİRME, İKİ BAŞLI SİYASETİ BİTİRME AMACI İLE YOLA ÇIKTIK

Recayi Çelik, DSP Beykoz Belediye başkan adayı olmalarının en büyük nedeni Beykoz’a yeni bir alternatif sunmak, Beykoz halkının alternatifsiz olmadığını ispatlamak için yola çıktık. Sadece Beykoz değil Türkiye genelinde kronikleşmiş sorunları çözecek adresin DSP olduğunu göstermek için alana çıktıklarını belirttiler. Unutulmamalı ki Türkiye’de toprak reformu isteyen tek insan Rahmetli Bülent Ecevit’ti. DSP bu mirasın temsilcisidir.

HER ŞEY İNSAN İÇİN, HER ŞEY VATANDAŞ İÇİN…

Çelik, kimseyle kavga, didişmek için değil hizmet etmek için, Beykoz halkının alternatifsiz olmadığını göstermek için yola çıktıklarını ifade ederek proje ve çalışmaları ile ilgili de kısa bilgiler verdiler.

Mahaller bazında çalışan ev kadınlarının mağdur olmaması için belediye hizmetlerine dahil edilmek suretiyle ücretsiz çocuk kreşleri.

Parti teşkilatının dışında oy kaygısı gütmeden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için Beykoz’un tüm mahallelerinde heyetler ve komisyonlar oluşturulması.

Sağlıklı vücut, sağlam beden ilkesinden hareketle, gençliği, uyuşturucu, kötü alışkanlıklardan korumak amacı ile amatör spor kulüplerini teşvik edip gereken desteği sunacağız.  Şimdiki yapı bunun tam tersini yapıyor. Amatör kulüpleri boğarak kendi tekeline alıyor.

Beykoz’da arge çalışmalarının ardından organize sanayi bölgelerinin oluşturulması, Sayacılık, kundura cam işlemeciliği sanatı, tekstil gibi…,

Çelikle Anadolu Hisarında bulunan İstanbul Boğazının ayaklarınızın altında durduğu Yeni Mahalle Nişantaşı’nda Manzara Cafe’de kısa bir röportaj, fikir alış verişi yaparken Beykoz DSP İlçe Başkanı,  Y.K. Üyeleri ve bazı üyelerde hazır bulundular.

beykozdsp__1_.jpg

İlçe Başkanı İbrahim Uysal da gündemle ilgili kısa bir değerlendirme yaparak, “İnsanın fıtratı, psikolojisi, doğası, yetişmesi, yetiştiği koşullar ne ise icraatı da ona göre şekilleniyor.  Hümanist bir yapıya sahip olmayan bir yerel yönetim her zaman halka zarar verir. A yada B partisi önemli değil bunların hangisinin yönetimi bağlı oldukları yapının dışında hareket eder. Bunlar her zaman güç odaklarının hizmetinde olacaklar, halkın değil”…

 

Manzara Cafe’de Bir araya  DSP’liler.

Başkan İbrahim Uysal,

Belediye başkan adayı Recayi Çelik

Yönetici, üyeler, belediye başkan adayının çalıştay gurubu :

Ferhat Özer, Şükrü Demir, Münevver Çatak, Zeki Çalık, Üzeyir Bayram, Özlem Süt, Sermin Soysal, İbrahim Danayiyen, Murat Aydemir, Erol Tunç, Ziya Alt5ıntaş, Erdeoğan Terazi, Seyfullah Şenoğlu, Engin Özdemir, Bülent Köroğlu, Ömer Özdemir, Necmi Özbek, Murat Güngör, Burcu Sezer, Hakkı Erdoğan, Ahmet Cansucu, Harun Küçük, Murtaza Tilki ve bazı vatandaşlar da yapılan toplantıya katıldılar.

RECAYİ ÇELİK BİYOGRAFİ:

Beykoz DSP Bld. Başkan Adayı Recayi Çelik’te bu hemşerilerimizden biri. Çelik, 1973 Ardahan doğumlu kendini iyi yetiştirmiş STK, Siyaset ve iş alanında başarılı bir hemşerimiz.

İlk ve Orta Öğrenimini Kavacık ve Anadolu Hisar’ında,  Liseyi Beykoz Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesi, Yükseköğretimini ise Anadolu Ünv. Halkla İlişkiler bölümünde yaptı. Eğitim hayatı hala devam ediyor.

Babasının İstanbul Beykoz’da Halat Fabrikasında iş’e başlaması ile birlikte 1974 Aile olarak İstanbul’a geldiler.

Çelik, iş hayatına yükseköğretime başladığı yıllarda atıldı. Türkiye’nin tanıdığı seçkin bir gıda üretim fabrikasında İst. Anadolu Yakası Temsilcisi olarak işe başladı, ardından İstanbul ve Marmara Pazarlama Bölge Müdürlüğü görevlerine yükseldi.

2005 yılında gıda ve pazarlamam alanında faaliyet gösteren İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafına gıda dağıtım işi yapan “Aslı Gıda” firmasını kurarak işveren olarak hayata atıldı. Halen aynı sektörde faaliyet gösteriyor.

İş, siyaset yaşamının yanı sıra birçok stk ve spor kulübüne de üye olan Çelik sosyal boyutuyla da çok aktif bir insan.

Beykoz Ardahan, Beykoz Kai, Kavacık Spor, Ümraniye KAi, Küçüksu Yeni Mahalle Spor Kulübü, 1887 Alemdağ Spor Kulübü, Yeni Mahalle Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denetleme Kurulu Üyesi.

Çelik’in en önemli özelliklerinden biri sporcu bir kişiliğe de sahip olması. Küçüklüğünden beri spora aşina.  Sağlam Kafa sağlam vücutta olur şiarıyla spor her zaman hayatının bir parçası oldu. Anadolu Hisarı spor kulübünde Minikler ve Yıldız Takımlarında futbol oynadı.

beykozdsp__2_.jpg

 beykozdsp__3_.jpg

 

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA