Milli Savunma Bakanı Yılmaz Gürün'de

Bakan Yılmaz, çeşitli açılışlara ve Gürün 14. Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı
Bu haber 2013-08-10 14:59:01 eklenmiş ve 492 kez görüntülenmiştir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gürün ilçesinde çeşitli açılışlara ve 14. Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı.

İlk olarak atık su arıtma tesisinin açılışını gerçekleştiren Yılmaz, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı yeni hizmet binasının açılış törenine iştirak etti.

Burada konuşan Yılmaz, yeni hizmet binasının ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, "Kolluk güçlerimiz rahat yerde, huzurlu yerde bulunacak ki sahip olduğu huzuru vatandaşa da aksettirsin. Jandarma ve polis teşkilatımız vatandaşın haklarının, hukuklarının korunması için var. Hakkının, hukukun ihlal edildiğini düşünen kimsenin ilk başvuracağı yerler polislerimiz ve jandarmadır" dedi.

Polis ve jandarma teşkilatının İçişleri Bakanlığı bünyesinde halka daha iyi hizmet etmek için çalıştığını dile getiren Yılmaz, "Birçok yerde biliyorsunuz karakolları kapattık, Gürün'de de Konakpınar Karakolu'nu kapattık. Çünkü orası tali yol üzerindeydi. Ancak Yazyurdu Karakolu anayol üzerinde olduğundan hizmete devam edecek. İstiyoruz ki güvenlik güçleri hiçbir zaman kullanılmasın. Kullanılması ne demektir? Bir hakkın, hukukun ihlali olduğu yönünde bir şikayetin ortaya çıkması demektir. Kanuna, hukuka riayet edilirse ne kavga olur ne de bir asayiş olayı ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

Gürün'ün Van'dan Ankara ve İstanbul'a giden transit bir yol üzerinde yer aldığını anımsatan Yılmaz, "Asayiş olaylarına anında müdahale edebilmek için bu jandarma karakollarına ihtiyaç var. Bu jandarma karakolunda emeği geçen ve jandarma personelinin daha rahat çalışması için gayrette bulunanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra açılışını yaptıkları jandarma karakolunu gezdi.

Buranın ardından Gökpınar Camisi'nin açılışını yapan Bakan Yılmaz, aynı mevkide düzenlenen Gürün 14. Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı.

İsmet Yılmaz'a, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Malatya Valisi Vasip Şahin, Sivas İl Jandarma Komutanı Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve öteki ilgililer eşlik etti. - Sivas

ETİKETLER : Milli Savunma Bakanı Yılmaz Gürün'de
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA