İstanbul'da Aydınlı Öğrenciler İçin Etkinlik Düzenledi

İstanbul'da faaliyet gösteren Aydın İli ve İlçeleri Eğitim Araştırma ve Yardım Vakfı, İstanbul'da yüksek öğrenim gören Aydınlı öğrenciler için kahvaltı düzenledi.
Bu haber 2013-11-03 18:56:08 eklenmiş ve 544 kez görüntülenmiştir.

İstanbul'da faaliyet gösteren Aydın İli ve İlçeleri Eğitim Araştırma ve Yardım Vakfı, İstanbul'da yüksek öğrenim gören Aydınlı öğrenciler için kahvaltı düzenledi.

İstanbul'da eğitim gören Aydın öğrenciler için düzenlenen ve burs müracaatlarının da değerlendirildiği kahvaltılı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Rumelihisarüstü'nde bulunan Yıldız Hisar Tesisleri'nde yapıldı. Aydın Vakfı Başkanlığı görevini yürüten Bozdoğanlı işadamı Aydın Çetin'in sahibi olduğu DAXOM firmasının sponsorluğunu yaptığı kahvaltıya vakıf yönetim kurulu üyeleriyle 300 Aydınlı öğrenci katıldı. Kahvaltı sonrasında burs başvurusunda bulunan 300 öğrencinin durumu değerlendirildi.

Kahvaltının ardından öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Aydın Çetin; İstanbul'da yüksek öğrenim gören 150 öğrenciye her yıl karşılıksız olarak burs verdiklerini, bu yıl 300'den fazla burs başvurusu olduğunu, başvuruda bulunan öğrencilerin ekonomik durumu, öğrenim başarı durumu, okuduğu okul ve bölüme göre değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Konuşmanın ardından kahvaltıya katılan öğrenciler, teker teker adı ve soyadını, hangi ilçeden olduklarını ve okudukları okulları söyleyerek kendilerini tanıttılar. Kahvaltı sonrasında tesisin toplantı odasında bir araya gelen vakıf yöneticileri öğrencileri teker teker içeri alarak kendileriyle bir mülakat yaptıktan sonra burs başvurularını değerlendirdi. Burs başvurularının en kısa zamanda değerlendirildikten sonra 150 öğrenciye aylık 150 TL olmak üzere 6 ay boyunca burs verileceği öğrenildi.

Toplantıya katılanlar arasında bulunan, daha önceki yıllarda Aydın ilinde memuriyet yapan bir sanatsever kendi yaptığı yağlı boya tabloyu Vakıf başkan yardımcısı Çineli Mustafa Tan'a teslim ederek anlamlı bir jest yaptı. - AYDIN

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA