BDP Nusaybin'de Eyleme Hazırlanıyor

Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, "Bütün halkımızdan beklentimiz BDP'nin 7 kasımda Nusaybin'de olma çağrısına destek olmaktır." dedi.
Bu haber 2013-11-01 17:29:26 eklenmiş ve 565 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bdp'li belediye başkanlarının toplantısında yaptığı açıklamada, "Bütün halkımızdan beklentimiz Barış Ve Demokrasi Partisi'nin çağrısı olan, 7 Kasım'da Nusaybin'de olma çağrısına destek olmaktır" dedi.

Diyarbakır'da Yerel Yönetimlerden sorumlu Bdp Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik başkanlığında bir araya gelen Bdp'li belediye başkanları, Türkiye- Suriye sınırında örülmek istenen duvar ile ilgili açıklama yaptı. Belediye başkanları adına açıklama yapan Osman Baydemir, barışın, yüzyılın olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Çatışma ve savaşların insanlarımızın yaşamını derinden etkilediğin belirten Baydemir, Suriye'nin özgürlüğüne kavuşamadığı müddetçe kendilerini özgür hissedemeyeceklerini ifade etti.

Uzun süredir Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın bu noktada utanç duvarının örülmesine karşı çıkarak bir oturma eylemi gerçekleştirdiğini hatırlatan Baydemir, "Başkanımızın bu duruşunu insanlık ailesinin onuruna sahip çıkma duruşu olarak değerlendiriyoruz. Bütün halkımızdan beklentimiz Bdp'nin çağrısı olan, 7 Kasım'da Nusaybin'de olma çağrısına destek olmaktır. Belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz il genel meclisi üyelerimiz ve bütün halkımızı 7 Kasım'da Nusaybin'de olmaya ve güçlü bir şekilde barıya eşitliğe özgürlüğe ve utanç duvarına karşı çıkmaya demokratik bir refleks demokratik bir duruş ortaya koymaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Yönetimlerden sorumlu Bdp Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik ise insanlığın 1989'da Berlin duvarı şahsında utanç duvarlarını yıktığını dile getirdi. - DİYARBAKIR

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA