Ağrı'dan Trabzonlu Gönüllülere İadei Ziyaret

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) ve Ağrı Genç İşadamları Derneği'nin, Kimse Yok mu Derneği'nin gönüllüleri ile ortaklaşa düzenlediği programda Ağrı'da ihtiyaç sahiplerine kurban payları dağıtılmıştı.
Bu haber 2013-10-27 18:51:49 eklenmiş ve 477 kez görüntülenmiştir.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) ve Ağrı Genç İşadamları Derneği'nin, Kimse Yok mu Derneği'nin gönüllüleri ile ortaklaşa düzenlediği programda Ağrı'da ihtiyaç sahiplerine kurban payları dağıtılmıştı. Bayram günü aileleriyle kurban kesip bayramlaşmak yerine Ağrılılar'ı kardeş kabul edip onlarla kurbanlarını paylaşan Trabzonlular'a, Ağrılılar teşekkür ziyaretinde bulundu.

Trabzon Gülbahar Hatun Koleji'ndeki kardeşlik buluşmasında, bayramı ilk defa evinden uzakta yaşayan Kimse Yok Mu'nun Trabzonlu gönüllüleri duygularını ifade ederken, Ağrılılar da yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğin sürmesi temennisinde bulundu.

Ağrılılar adına konuşan Nil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Keskin, "Eğer dünya ve ahiret mutluluğu istiyorsak, bunun yolu dostluklardan geçiyor. Evlenene, ev alana ziyarete giderken götürdüğümüz bir hediye, onun ihtiyacından öte gönül alma adına olduğu gibi Trabzonlular'ın ilimizde paylaştıkları kurban paylarını da ihtiyaçtan öte gönül alma hediyesi, vesilesi olarak gördük. Bizi ziyaretiniz Kurban Bayramı vesilesiyle olduğu için de en güzel hediye kurban etiydi ama asıl amaç, doğu-batı ve kuzey-güney kardeşliğinde gönül almakdı. Siz Ağrılarılar'ın gönlünü fethettiniz. Sizlerin bize gelmeniz, bizlerin de size gelmemizi iki komşunun birbirini ziyareti gibi görüyoruz ve bu ziyaretlerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz." dedi.

Trabzonlular adına konuşan Sidre Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Köleoğlu da Trabzon'dan Ağrı, Kenya ve Somali gibi beldelere gidip kurbanlarını kesip paylaşan gönüllülere teşekkür etti. Trabzonlular'ın bayram günü fedakarlıkta bulunarak kardeşlik köprüleri kurduklarına dikkat çekerek, "Kardeşlik köprüsü kurabilmek için herkesi kucaklamamız gerekiyor. Bunun için Trabzonlular rahat ve rehavetini bırakıp binlerce kilometre ötelere gitti. Böylece kollektif şuurla çalışan gönüllüler, çalışmalarının karşılığını, bu gaye ile kaç ülke ve ile gidildiyse, inşallah hepsinin sevabından hissedar olmuştur." şeklinde konuştu.

Kurban paylaşımı ile ilgili çekilen fotoğraf ve görüntülerin izlendiği gecede Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği (KARSAMED) adına konuşan Dr. Mustafa Aydın, 7 kişilik gönüllü ekiple Somali'ye gittiklerini belirterek, hapishane, hastane ve yetimhanelerde sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Dr. Aydın, Somali'nin çehresinin eğitim ve sağlık alanında yapılan çalışmalarda değişmesine rağmen acil ihtiyaçlarının bulunduğuna dikkat çekti.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA