Ağrı'da 4 Bin 500 Kişilik Caminin Temeli Atıldı

Ağrı Dini ve İlmi Hizmetler Derneği tarafından yaptırılacak olan 4 bin 500 kişilik caminin temeli düzenlenen törenle atıldı Vali Tekinarslan: "İlimize yakışan yeni bir caminin temelini atmanı...
Bu haber 2013-10-12 09:26:38 eklenmiş ve 458 kez görüntülenmiştir.

Ağrı Valiliği tarafından kurulan Ağrı Dini ve İlmi Hizmetler Derneği tarafından yaptırılacak olan 4 bin 500 kişilik caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Valilik binasının yanındaki boş araziye yaptırılacak olan caminin temel atma töreninde konuşan Vali Mehmet Tekinarslan, Ağrı için önemli bir değere sahip olacak olan caminin temelini atmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Caminin yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağını vurgulayan Tekinarslan, caminin en kısa sürede tamamlanması için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Tekinarslan, Ağrı'da daha önce bu kapasitede bir cami olmadığını ve vatandaşların özellikle Cuma namazlarında yer bulma sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Ağrı halkının talepleri doğrultusunda böyle bir karar aldıklarını belirten Tekinarslan, şunları kaydetti:

"İlimize yakışan yeni bir caminin temelini atmanın gururunu yaşıyoruz. Hepimiz bu eserin sadece bir memuruyuz. Biz ortaya bir fikir koyduk ve bir araya gelerek Ağrı'nın nelere ihtiyacı var diye tüm kurumlarımızla istişare ettik. Bu çerçevede çeşitli ihtiyaçlarımızla birlikte en önemli ihtiyaçlarımızdan birisinin de insanımıza yakışır, çok sayıda insanımızın bir arada ibadet etmesini sağlayacak, çeşitli sosyal donatıları olacak ve günümüz teknolojisine göre donatılacak bir camiye ihtiyacımız vardı. Biz de belediye başkanımızla, müftümüzle, oda başkanlarımızla tüm kurum amirlerimizle müzakere ettik ve böyle bir camiyi inşa etmek için karara vardık. Bu yıl kış aylarında camimizin yapılması için gereken finansmanı toplamak için çalışacağız. Temelini atacağımız bu camimiz,10 milyon lira değerindedir. Valiliğimiz tarafından kurduğumuz derneğin bünyesinde toplanan yardımlarla Doğu Anadolu'nun en büyük camilerinden birini burada yapacağız inşallah. Camimiz 4 bin 500 kişiliktir. Son derece geniş ve modern bir cami olacak."

Konuşmaların ardından Vali Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Müftüsü İzani Turan tarafından caminin temeli atıldı. - Ağrı

ETİKETLER : Ağrı'da 4 Bin 500 Kişilik Caminin Temeli Atıldı
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA