'Van Kedisi'Ne Hassasiyet Çağrısı

'VAN KEDİSİ'NE HASSASİYET ÇAĞRISI - AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, kentin en önemli değerlerinden olan Van kedisinin korunmasında herkesi sorumluluğunun olduğunu söyledi.
Bu haber 2013-10-08 18:59:02 eklenmiş ve 527 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, kentin en önemli değerlerinden olan Van kedisinin korunmasında herkesi sorumluluğunun olduğunu söyledi. 

Kayatürk, partililerle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü yerleşkesinde bulunan Van Kedi Evi'ni ziyaret etti.

Van'ın, gölüyle, kedisiyle, balığıyla, peyniriyle, kahvaltısıyla her zaman Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini çeken bir yöre olmayı başardığını bildiren Kayatürk, şöyle konuştu:

"Elimizdeki bu doğal ve kültürel değerlere tam anlamıyla sahip çıkmak durumundayız. Kedi evinin personelleri, bu neslin korunması adına, son derece büyük ve saygı duyduğumuz bir görevi üstleniyor. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki biz Vanlılar, insana yakınlığıyla da meşhur olan bu kediye, ihtiyaç duyduğu sevgiyi ve huzurlu ortamı sağlamakta yeterli özeni gösteremiyoruz."

Van kedisinin daha önce "Bascat" adıyla Dünya Basketbol Şampiyonası'nın da maskotu olduğunu hatırlatan Kayatürk, bu yolla ülkenin tanıtımında Van kedisinin kullanılmasının kent için önemli bir gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde Van kedisi kulüp ve derneklerinin bulunduğunu anımsatan Kayatürk, son zamanlarda valilik ve üniversitenin de çabalarıyla kedilere olan ilgi ve hassasiyetin arttığına işaret etti.

Van kedisinin korunmaya ihtiyacının olduğunu vurgulayan Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya ise bu kedilerin kolay kolay il dışına gönderilmemesi gerektiğini ifade etti.

Van kedisinin insanlardan kaçmadığını, bu özelliğinden dolayı kolaylıkla yakalanarak maddi kazanç amacıyla il dışına kaçırıldığını anlatan Kaya, insanların yaşam tarzındaki değişikliğin, bu kedinin doğal yaşam alanını da daralttığını söyledi.

Van kedilerine yoğun talep olduğunu kaydeden Kaya, kentten götürülen her kedinin, Van kedisi neslinin tükenmesine neden olduğunu sözlerine ekledi. - Van

ETİKETLER : 'Van Kedisi'Ne Hassasiyet Çağrısı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA