Iğdır Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılışı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ'NİN AKADEMİK YIL AÇILIŞI - Rektör Prof. Dr. Yılmaz, üniversitelerin, düşüncelerin, inançların ve bunlara benzer durumların özgürce ifade edildiği eğitim yuvaları olduğunu söyledi.
Bu haber 2013-10-08 17:59:03 eklenmiş ve 493 kez görüntülenmiştir.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, üniversitelerin, düşüncelerin, inançların ve bunlara benzer durumların özgürce ifade edildiği eğitim yuvaları olduğunu söyledi.

Iğdır Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yıl açılışı, Prof. Dr. Yılmaz tarafından Atatürk Caddesi Belediye Bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. 

İl Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Rektör Yılmaz, üniversitelerin temel hak ve özgürlüklerin, insan onurunun, demokrasinin, barışın, farklı olma hakkının, bilimin ve teknolojinin ana merkezleri olduğunu ifade etti.

Bu değerleri besleyen, büyüten ve yaşatan üniversitelerin her zaman toplumun önde gelen saygın kurumları olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Biz de üniversite olarak her zaman en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Her yıl öğrenci sayımız artıyor ve üniversitemiz tercih ediliyor. Genç bir üniversite olmamıza rağmen hızlı ve güzel bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Birçok üniversite ile işbirliğimiz ve ortak çalışmalarımız var. Amacımız Iğdır'ın Doğu'da saylı üniversiteler arasında yer almasını sağlamak. Burada hem halkımızın hem de sivil toplum kuruluşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Üniversitemizde görev yapan hocalarımız donanımlı ve bilgiyi aktarmak için ellerinden gelen çalışmaları yapıyorlar."

Yılmaz, 2014 yılında Suveren mevkisinde yapımı devam üniversite yerleşkesine taşınacaklarını da sözlerine ekledi.

Düzenlenen akademik açılış yılı etkinlikleri düzenlenen konserle son buldu. 

Programa Vali Ahmet Pek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, Rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. - Iğdır

ETİKETLER : Iğdır Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılışı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA