Enerji Bakanı Yıldız, Öğrenciler ve Velilerle Biraraya Geldi

ENERJİ BAKANI YILDIZ, ÖĞRENCİLER VE VELİLERLE BİRARAYA GELDİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BTC Boru Hattı güvenliğine ilişkin, 'Herhangi bir istikrarsızlığın uluslararası piyasayı etkileyeceğini bilmemiz lazım.'.
Bu haber 2013-10-07 17:00:02 eklenmiş ve 561 kez görüntülenmiştir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BTC Boru Hattı güvenliğine ilişkin, "Herhangi bir istikrarsızlığın uluslararası piyasayı etkileyeceğini bilmemiz lazım. Türkiye'nin siyasi istikrarı, stabil ve sürdürülebilir oluşu böyle bir riski en aza indiriyor. Böyle bir risk görünmüyor" dedi.

Bakan Yıldız, BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan) Boru Hattı güzergahındaki köylerde ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen "Boru Hattı ve Güvenli Yaşam" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi. BTC ham petrol boru hattının 10 ilden geçtiğini belirten Bakan Yıldız, "Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana'dan geçiyor. Aynı zamanda 35 tane ilçeden ve 330 tane köyden geçiyor bu boru hattı. Biz 219 okulda bu saydığımız il, ilçe ve köylerde bulunan 22 bin tane öğrenciye arkadaşlarımız, boru hatlarının güvenliğiyle ilgili bilgiler verdiler. Bunun sonucunda da 79 tane ilköğretim okulunda bin 744 öğrencinin katıldığı boru hatlarının güvenliğiyle ilgili bir resim yarışması düzenlediler. Dereceye giren ilköğretim okulu öğrencileri buradalar. İki günden beri Ankara'da kültüre ve sanatsal etkinliklere katıldılar. Tabii bu kültürün yerleşmesi açısından ve Türkiye'de boru hatlarını güvenliğiyle alakalı 7'den 70'e varıncaya kadar bir bilincin oluşması açısından son derece önemliydi. Ben Bp'nin Türkiye Başkanını ve BIL'in Genel Müdürünü kutluyorum. Türkiye'nin yapacak çok fazla işi var ve bunu hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, "Mısır'da ve bölgede yaşananların dünyada petrol fiyatlarını etkiledi. BTC'nin güvenliği ile ilgili ne gibi önlemler alınacak" sorusu üzerine, "Temmuz ayından bu yana Mısır'da yaşanan siyasi istikrarsızlıklar sebebiyle petrol fiyatları artmıştı. Süveyş Kanalı'ndan petrol ticaretinin yaklaşık yüzde 10'u geçiyor. Türkiye'de de BTC, Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattı derken dünya ticaretinin yüzde 3'ü buradan geçiyor. Allah vermesin herhangi bir istikrarsızlığın uluslararası piyasayı etkileyeceğini bilmemiz lazım. Türkiye'nin siyasi istikrarı, stabil ve sürdürülebilir oluşu böyle bir riski en aza indiriyor. Böyle bir risk görünmüyor" cevabını verdi.

Türkiye'nin elektrik iletim ve dağıtım hatlarının bir milyon kilometrenin üzerinde olduğunu söyleyen Yıldız, "Petrol boru hatları 3 bin 800 kilometre civarında. Doğal gaz dağıtım hatları da 82 bin 230 kilometreyi buldu. Bunun üzerinden geçecek ticaretin, bunun üzerinden oluşacak istikrarın Türkiye'nin coğrafyasından kaynaklanan avantajın daha da büyük vurgulanması yapılmış oluyor. Buradan BTC'den şu ana kadar 1,8 milyar varillik bir ticaret oluştu. Tpao'nun burada yüzde 6,5'lik hissesi var. Taşımadan ve onun ticaretinden sorumlu BIL'i (Botaş International Limited Şirketi) hariç tutarak söylüyorum, Tpao'nun o boru hattından geçen petrolde yüzde 6,5 hissesi var. Şu ana kadar da Tpao tarafından 12 milyar dolarlık gelir elde edildi. Tpao'nın karlılığındaki en büyük amillerden bir tanesi de budur. Bu istikrarın bize de çok büyük bir artısı var" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, dereceye giren çocuklar BTC Güvenliği ile ilgili yaptıkları resimleri Bakan Yıldız'a hediye etti. - Ankara

ETİKETLER : Enerji Bakanı Yıldız Öğrenciler ve Velilerle Biraraya Geldi
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA