Bakan Yıldız, Öğrencilerle Buluştu

BAKAN YILDIZ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU - Yıldız, BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın geçtiği köylerdeki ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen 'Boru Hattı ve Güvenli Yaşam' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi BP Türkiye Ülke Başkanı Fackrell: 'BP, Türkiye'de 100 yıldan fazla bir süredir bulunan ve çok büyük yatırımlar yapmış bir şirket. Türkiye'de uzun bir müddet daha bulunmayı düşünüyoruz'.
Bu haber 2013-10-07 15:59:03 eklenmiş ve 603 kez görüntülenmiştir.

?Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı güzergahındaki köylerdeki ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen "Boru Hattı ve Güvenli Yaşam" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi.

Bakanlıktaki kabulde konuşan Yıldız, BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın 10 ilden, 35 ilçe ve 330 köyden geçtiğini anlattı. Boru hattının geçtiği yerlerdeki 219 okulda 22 bin öğrenciye bu hattın güvenliğiyle alakalı bilgi verdiklerini bildiren Yıldız, daha sonra da 79 ilköğretim okulunda 1744 öğrencinin katıldığı resim yarışması düzenlediklerini söyledi. 

Dereceye giren öğrencilerin iki gün boyunca Ankara'da kültürel ve sanatsal etkinliklere katıldıklarını ifade eden Yıldız, boru hatları konusunda bir bilinç oluşması açısından bu etkinliğin büyük önem taşıdığına işaret etti. Bp Türkiye'ye teşekkür eden Yıldız, "Türkiye'nin yapacak çok fazla işi var. Bunu hep beraber gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell de yapılan resim çalışmasının boru hattının olası tehdit ve tehlikelere karşı emniyeti ve güvenliği konusunda bilgi ve bilinci arttırmaya yönelik olduğunu belirterek, BTC'de Botaş International Limited Şirketi'nin (BIL) boru hattı işletmesi ile ilgili çalışmalarını takdir ettiğini söyledi. Fackrell, yarışmaya çocukların katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Botaş International Limited Şirketi (BIL) Genel Müdürü Atıf Çay da böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrenciler, öğrenim gördükleri okullardaki öğretmenleri ve velileri ile sohbet eden Bakan Yıldız, çocukların resim yaparken neler hissettiğini, neleri betimlemek istediklerini anlatmasını istedi.

Ardahan'dan Devrim Gökdemir, Bakan Yıldız'a yaptığı başka bir resmi hediye etti. Bunun üzerine Yıldız'ın beğenisini dile getirerek, "Ressam olmak ister misin?" sorusunu yönelttiği Gökdemir'in, savcı olmak istediğini söylemesi salonda gülüşmelere yol açtı.

"Türkiye istikrarlı ve güvenilir"

Bu arada bir basın mensubunun sorusu üzerine Fackell, Türkiye'de çalışmak için istikrarlı ve güvenilir bir ortam olduğunu belirterek, "BP, Türkiye'de 100 yıldan fazla bir süredir bulunan ve çok büyük yatırımlar yapmış bir şirket. Türkiye'de uzun bir müddet daha bulunmayı düşünüyoruz" dedi. - Ankara

ETİKETLER : Bakan Yıldız Öğrencilerle Buluştu
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA