Kablo Hırsızları Türk Telekom'un Başını Ağrıtıyor

KABLO HIRSIZLARI TÜRK TELEKOM'UN BAŞINI AĞRITIYOR - Bakır kablo hırsızlarının Türk Telekom'a ait telefon direklerindeki bakır kabloları çalması vatandaşı mağdur ettiği gibi kurumu da zarara uğratıyor.
Bu haber 2013-10-07 14:59:02 eklenmiş ve 437 kez görüntülenmiştir.

Bakır kablo hırsızlarının Türk Telekom'a (TT) ait telefon direklerindeki bakır kabloları çalması vatandaşı mağdur ettiği gibi kurumu da zarara uğratıyor.

Kurum ve kişilerin iletişim özgürlüğüne bakır kablo hırsızları darbe vuruyor. TT'ye ait telefon direklerindeki bakır kablolar hırsızların kazanç kapısı haline geldi. Geniş bir coğrafi alanda iletişim hizmeti sunan TT'ye ait telefon direklerindeki bakır kablo hırsızlıklarına her gün bir yenisi ekleniyor. Borsa'da hisseleri işlem gören ve Türkiye'nin marka değerleri arasında yer alan TT, kablo hırsızlıkları nedeniyle yaşadığı ekonomik zararı açıklamıyor.

TT Doğu 1 Bölge Müdürü Timur Sevim, telefon kablo hırsızlıklarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde fazla olduğunu söyledi. Sevim, hırsızlık cezalarının caydırıcı olmaması sebebiyle kablo hırsızlıklarının önüne geçilemediğini dile getirdi. TT Bölge Müdürü, hırsızlıklar nedeniyle kurumun her yıl milyonlarca lira zarara uğradığına vurgu yaptı. Kablo hırsızlarının 3- 5 kuruş kazanmak için ülke ekonomisine ve TT'ye büyük zararlar verdiğine işaret eden Timur Sevim, "TT geniş bir coğrafi alanda iletişim hizmeti sunuyor. Bakır kablo ve fiber kablo hırsızlıkları maalesef bölgemizde oldukça yaygın. Kurum olarak borsada işlem gördüğümüz için zarar konusunda bir rakam telaffuz edemeyeceğim." dedi.

Erzurum'da kablo hırsızlığı yaşanan köylerde fiber kablo sistemini yer altına aldıklarına işaret eden Sevim, "İl genelinde telefon kabloları çalındığı için hizmet verilemeyen 93 köyde fiber optik kablo sistemine geçildi. 25 köye ise fiber optik kablo sistemi ile iletişim ağı kurulacak. Kablo hırsızlıkları nedeniyle vatandaşlarımız mağdur oluyorlardı. Kablo hırsızlıklarına karşı geniş bir alarm sistemini hayata geçirdik. Maalesef bölgemizde en fazla kablo hırsızlığı geniş coğrafi alanları nedeniyle Erzurum ve Van'da gerçekleştirilmekte." bilgisini verdi.

HIRSIZLAR TAŞAĞIL'I 5 YIL SUSTURDU

Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Taşağıl köyünün bakır telefon kabloları 5 yıl önce hırsızlarca çalındı. O tarihten itibaren köylüler dış dünya ile bağlantılarını cepten gerçekleştirdi. Önceki hafta TT, Taşağıl köyünün dış dünya ile bağlantısını yeniden kurdu. TT, telefon ağını yer altına çekerek fiber tekniğiyle köylülerin iletişim sıkıntısını giderdi.

Köy muhtarı Hüseyin Karip, kablo hırsızları nedeniyle köy sakinlerinin sıkıntılı günler geçirdiğini kaydetti. Bayramda, seyranda, cenazede ya da başka olağanüstü durumlarda ev telefonlarını kullanamadıkları için stresli günler geçirdiklerine işaret eden Karip, "38 haneli köyümüzde ev telefonlarımız kesik bulunduğu için dış dünya ile bağlantımızı cep telefonlarıyla gerçekleştiriyorduk. Bu da bize hem pahalıya mal oluyordu hem de özgür ve rahat bir iletişim imkanı sunamıyordu. Hatlarımızın 5 yıl aradan sonra TT tarafından döşenmesiyle iletişim özgürlüğümüze yeniden kavuştuk." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Kablo Hırsızları Türk Telekom'un Başını Ağrıtıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA