Ağrı'daki Terör Örgütü Davasında Karar

AĞRI'DAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ DAVASINDA KARAR - Taşlıçay Kaymakamlığı lojmanlarına 2011 yılında düzenlenen bombalı saldırıya katıldıkları iddiasıyla yargılanan biri tutuklu iki sanığa, 16 yıl 5'er ay hapis cezası verildi.
Bu haber 2013-10-07 14:59:02 eklenmiş ve 504 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'nın Taşlıçay Kaymakamlığı lojmanlarına 26 Kasım 2011'de düzenlenen bombalı saldırıya katıldıkları iddiasıyla yargılanan biri tutuklu 2 sanığa, 16 yıl 5'er ay hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Adem Arslan ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Arslan, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmada, Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) üyesi olduğunu ve olay ile şahsına karşı bir komplo kurulduğunu ileri sürdü. 

Bu olayla karşılaştığı zaman iki aylık evli olduğunu ve mağduriyet yaşadığını ifade eden Arslan, "Benim şiddetle bir alakam yoktur. Söz konusu partiye üyeyim ve faaliyetlerine katılıyorum. Sadece ben değil tüm ailem mağduriyet yaşamaktayız. Bu olayda adı geçen diğer sanıkla herhangi bir işim ve ilişkim bulunmamaktadır. Bu durum göz önünde bulundurularak karar verilmesini istiyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Esas hakkındaki mütalaasını okuyan cumhuriyet savcısı Hüseyin Ayyayla, sanıkların fiili ve fikri birliktelik içerisinde silahlı terör örgütü Pkk'nın amacı olan "Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarının bir kısmını ayırmak" suçuna ulaşmak için bu suçu işlediklerini belirterek, her iki sanığın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti de duruşmaya verilen aranın ardından, sanıklar Adem Arslan ve Nedim Kaya'ya, "silahlı terör örgütü adına suç işlemek", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "genel güvenliği patlayıcı madde kullanarak kasten tehlikeye sokma" suçlarından 16 yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklara ayrıca 10'ar bin lira adli para cezası veren heyet, tutuksuz yargılanan sanık Nedim Kaya'nın tutuklanması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. - Erzurum

ETİKETLER : Ağrı'daki Terör Örgütü Davasında Karar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA