Melike'nin Ölümüne Bir Yıl Sonra Takipsizlik

MELİKE'NİN ÖLÜMÜNE BİR YIL SONRA TAKİPSİZLİK - Bursa'da geçen yıl ekim ayında, diş ağrısı nedeniyle hastaneye gitmesinden 2 gün sonra yaşamını yitiren lise öğrencisi 16 yaşındaki Melike Sakin'in ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Bu haber 2013-10-06 11:59:02 eklenmiş ve 637 kez görüntülenmiştir.

Bursa'da geçen yıl ekim ayında, diş ağrısı nedeniyle hastaneye gitmesinden 2 gün sonra yaşamını yitiren lise öğrencisi 16 yaşındaki Melike Sakin'in ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Savcılık kararına itiraz eden Sakin ailesi bir üst mahkemeye başvurdu.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Alara İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Melike Sakin geçen yıl Ekim ayında, dişi ağrıdığı için hastaneye gitti. Baba Tahir Sakin o an kızının T.C. kimlik numarası bulunmadığı için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne alınmadığını, ardından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise antibiyotik yazıldıktan sonra iğne vurulup evine gönderildiğini söyledi. Olaydan iki gün sonra rahatsızlanan genç kız ambulansla hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi. Melike Sakin'in ölümü başta ailesi ve arkadaşlarını yasa boğarken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Ailenin İhmal iddiaları ile ilgili olarak her iki hastanede görevli toplam 9 kişinin ifadesine başvuruldu.

Adli Tıp Kurumu 1' İhtisas Kurulu'ndan genç kızın ölümünün 'doğal ölüm' olduğu yönünde rapor gelince, savcılık aralarında doktorların da bulunduğu 9 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararın haksız olduğunu öne süren genç kızın ailesi, bir üst mahkemeye itiraz etti.

Kararı değerlendiren Melike'nin babası Tahir Sakin, gerekirse kararı Aihm'e taşıyacaklarını ifade ederek, Adalet yerini bulana kadar hukuk mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. Olayı anlatan acılı baba, bir yıl önce kızı diş ağrısı çekince geceyarısı hastaneye götürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Kızımın kimliğinin üzerinde T.C. numarası olmadığı için bakamayacaklarını söylediler. Ücretli olarak bakmalarını istedik. Veznenin kapalı olduğunu söyleyerek bu isteğimiz de reddedildi. Karşıdaki bir başka hastaneye gitmemiz söylendi. Oradaki doktor da hiç bakmadan kızıma bir Ağrı Kesici iğne yapıp eve gönderdi. Kızım 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Yetkililere sesleniyoruz. Bizim davamıza sahip çıkılsın. Benim kızımın hiçbir rahatsızlığı yoktu. Ben onu bir kez bile hastaneye götürmedim. Sapasağlam bir çocuktu. Bir kez hastaneye gitti o da yaşamına mal oldu. Yetkililer sesimize kulak versin." - Bursa

ETİKETLER : Melike'nin Ölümüne Bir Yıl Sonra Takipsizlik
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA