Otomobillerin Arasında Kızak Şampiyonası

OTOMOBİLLERİN ARASINDA KIZAK ŞAMPİYONASI - Türkiye'de ilk kez Erzurum'da düzenlenen 'Kulüplerarası ve Ferdi Tekerlekli Kızak Türkiye Şampiyonası'nın, Kiremitliktepe'deki Kayakla Atlama Kulelerine çıkan trafiğe açık asfalt yol üzerinde yapılması dikkat çekti.
Bu haber 2013-10-06 09:59:03 eklenmiş ve 514 kez görüntülenmiştir.

Türkiye'de ilk kez Erzurum'da düzenlenen 'Kulüplerarası ve Ferdi Tekerlekli Kızak Türkiye Şampiyonası'nın, Kiremitliktepe'deki Kayakla Atlama Kulelerine çıkan trafiğe açık asfalt yol üzerinde yapılması dikkat çekti. Sporcuların kıyasıya mücadelesi, sık sık yoldan otomobillerin geçmesiyle yarım kaldı. Merkez Palandöken ilçesi Kiremitliktepe'deki Kayakla Atlama Kulelerine çıkan yolda Türkiye'de ilk kez, kızak şampiyonası düzenlendi. Türkiye Kızak Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaya, 15 ilden yaşları 10 ila 18 arasında değişen 93 sporcu katıldı. Sporculara katılım belgesi, ilk üçe girenlere ise kupa ve madalyanın verileceği şampiyona 4- 6 Ekim tarihleri arasında devam edecek. Şampiyonanın en dikkat çeken yanı ise, sporcuların kıyasıya mücadel ederken yolun trafiğe kapatılmaması oldu. Atlama Kulelerine giden ve dönen otomobil ve minibüsler herhangi bir engelle karşılaşmadan yollarına devam etti. Araçların sürekli geçtiği yolda yarışan sporcular ise sık sık mücadeleye ara vermek zorunda kaldı. Erzurum Güzelsanatlar ve Spor Lisesinde okuyan 17 yaşındaki Muhammed Emin Dellalbaşı, yarış sırasında sık sık otomobillerin yoldan geçtiğini bu durumun konsantrasyonlarını bozduğunu söyledi. Kızak Milli Takımında olduğunu belirten Dellalbaşı, "Pistimizin olmadığını federasyona bildirdik. Pist yaptırmak için uğraşıyorlar. Bugün kaydığımız yol trafiğe açık. Rahatsız olduk ve yarışlarımız engellendi" dedi.

Yine milli sporcu olan 17 yaşındaki Sinem Aydınlı da, "Üç yıl önce kızağa başladım. Pistimiz yok ama inşallah yapılacak. Pistimiz olmadığı için çok zorluk yaşıyoruz. Yarış sırasında sürekli arabalar geçti. Yarışa adapte olamadık. Pistin yapılmasını çok istiyoruz" diye konuştu.

'PİSTİMİZ OLURSA SIRALAMAMIZ ÜSTE ÇIKAR'

Türkiye Kızak Federasyonu İl Temsilcisi ve milli takım antrenörü Tuğrul Aksu, tekerlekli kızak sporunun 3 yıldır Türkiye'de yapıldığını belirterek sporun Erzurum'da başladığını söyledi. Kızak sporunun kışın yapıldığını, ancak Türkiye'de pistinin olmadığını vurgulayan Tuğrul Aksu, yurtdışında yarışlara katıldıklarını belirtti. Hava soğuk ve rüzgarlı olduğu için sporcuların etkilendiğini anlatan Tuğrul Aksu şunları kaydetti:

"Tekerlekli kızağın yapıldığı yazlık pist sadece birkaç ülkede var. Pist olmadığı için sürekli yarışlar kesildi ama, yapacak birşey yok. Bu spora yeni başlamamıza rağmen dünyada orta sıralardayız. Pistimiz olmadığı halde böyleyiz. Eğer pistimiz olursa sıralamamız daha üste çıkar" diye konuştu. - Erzurum

ETİKETLER : Otomobillerin Arasında Kızak Şampiyonası
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA