Japon Yardım Gönüllüsü Miyazaki Adına Park

JAPON YARDIM GÖNÜLLÜSÜ MİYAZAKİ ADINA PARK - CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: 'Miyazaki, sadece Japonların kahraman evladı değil, bugün Türkiye'nin de onurlu, fedakar ve cesur bir evladıdır' 'Türk halkı, iki yıl önce onu bağrına bastı ve asla unutmayacaktır. Bugün bu park, onun adının unutulmayacağının kanıtıdır'.
Bu haber 2013-10-05 23:59:02 eklenmiş ve 528 kez görüntülenmiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türk halkının, Van depreminde hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'yi bağrına bastığını ve asla unutmayacağını söyledi. 

Sarıyer Belediyesi tarafından, Van depreminde hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Miyazaki adına yaptırılan "Japon Parkı" törenle açıldı. 

Törene, Chp Genel Başkan Yardımcısı Oran, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Keiji Fukuda, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, dün Sarıyer ile kardeş kent olan Almanya'nın Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk ve Japon milli marşlarının söylenmesiyle başlayan törende konuşan Oran, böyle anlamlı bir törende bulunduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Türkiye ile Japonya arasındaki dosluğun 123-124 yıl öncesine dayandığını anlatan Oran, "Her ne kadar aramızda binlerce kilometre mesafe olsa da, her ne kadar aramızda okyanuslar, kıtalar olsa da dosluk ve kardeşlik bağlarımız 1889'a dayanıyor ve o zamandan beri de devam ediyor" diye konuştu.

 

"Afetler iki ülkeyi yakınlaştırdı"

 

İki ülke arasındaki dostluğun Ertuğrul Fırkateyni ile başladığını dile getiren Oran, acı bir olayla başlayan Türk-Japon dostluğunun daha sonra da çeşitli afetlerle pekiştiğini söyledi. 

Türkiye-Japonya dostluğunun iki yıl önce Van depremiyle bir kez daha pekiştiğini vurgulayan Oran, şöyle devam etti:

"Van depreminde her iki ülke, kardeşlik bağlarını yenilemiştir. Bugün Ertuğrul Fırkateyni kazasında ölenlerin anısına Japonya'nın Kushimoto şehrinde bir anıt dikilmiştir. Japon dostlarımız bir şehitlik anıtı dikmişlerdir ve orada bir müze açmışlardır. İşte bugün de değerli belediye başkanımız, buraya gelen ve hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki adına Türkiye'de bir dostluk ve kardeşlik parkının açılışını yapıyor. Japon yardımseverler, depremle birlikte hemen Türkiye'nin yardımına koştular. Burada hayatını kaybeden Miyazaki, sadece Japonların kahraman evladı değil, bugün Türkiye'nin de onurlu, fedakar ve cesur bir evladıdır. Türk halkı, iki yıl önce onu bağrına bastı ve asla unutmayacaktır. Bugün bu park, onun adının unutulmayacağının kanıtıdır." 

Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Oran, her ne kadar depreme yönelik tedbirler alınmasa da bu parkın İstanbul'daki yöneticilere depremi her zaman hatırlatacağını söyledi. 

"En iyi dostluklar en kötü zamanda gelir" Japon atasözünü dile getiren Oran, "Aynı şekilde Türkçe'de de 'Dost kara günde belli olur' atasözü var. Her iki söz de milletler arası kardeşliği, dostluğu ortaya koyuyor. Uluslararası dostluk, barış ve kardeşlik önemli. Dünyada bu kardeşliğe, dostluğa ve barışa bugün de ihtiyaç var. Etrafımızda maalesef savaş çığlıkları, insanlık dramı yaşanıyor" dedi.

Oran, Miyazaki'nin adının verildiği parkın, bir kez daha dostluğun, barışın ve kardeşliğin simgesi olmasını dilediğini kaydetti.

 

Anne Miyazaki'nin mektubu okundu

 

Başkonsolos Fukuda da Sarıyer gibi muhteşem bir yere bir Japon parkının yapılmasından dolayı tebriklerini sundu.

Afetlerden korunmak için önlem almanın gerekliliğine işaret eden Fukuda, "Yanardağ afetlerinin ve depremlerin yaşandığı bir yerde büyüdüm. Küçüklüğümden beri birkaç kez deprem felaketiyle karşılaşmıştım. Dolayısıyla belediyelerin afetlere karşı önlem almasını önemli buluyorum" diye konuştu. 

Fukuda, konuşmasının ardından Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki'nin dostluk ve kardeşlik ifadeleri içeren mektubunu okudu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise Van'daki deprem için binlerce kilometre öteden gelen ve burada hayatını kaybeden Miyazaki'nin, bu konuda tüm dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Genç, Miyazaki'nin, evrensel değerler ve insanlık adına, hiç tanımadığı insanlar için hayatını kaybeden bir kahraman olduğunu vurguladı. 

Açılışta, Vanlı Ozan Ahmet Poyrazoğlu, Miyazaki için bestelediği türküyü seslendirirken, Japon müzik grubu da konser verdi. - İstanbul

ETİKETLER : Japon Yardım Gönüllüsü Miyazaki Adına Park
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA