Ağrı'da Silajlık Yem Üretimi Çalışmaları

AĞRI'DA SİLAJLIK YEM ÜRETİMİ ÇALIŞMALARI - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Demirkıran, Eleşkirt ilçesinde süren silajlık yem üretimi çalışmalarını inceledi.
Bu haber 2013-10-05 12:59:02 eklenmiş ve 459 kez görüntülenmiştir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, Eleşkirt ilçesindeki silajlık yem üretimi çalışmalarını inceledi.

Demirkıran, Ağrı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nizamettin Şahin ve bazı kurum yetkilileri ile Süzgeçli köyüne gitti. Köylüler ile görüşen Demirkıran, yürütülen silajlık yem üretimi çalışmalarını kontrol etti.

Ülke genelinde son yılarda yaygın hale gelen silaj üretiminin önemli bir teknik olduğunu belirten Demirkıran, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan illerde benzeri tekniklerin daha da yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Daha önce kent genelinde silaj makinesi bulunmadığını kaydeden Demirkıran, şöyle konuştu:

"Ağrı'da hayvancılık yoğun bir şekilde yapılıyor. Şu an 320 bin büyükbaş ile 1 milyon 400 bin civarında da küçükbaş hayvanımız mevcut ancak üretici elde ettiği gelirin yüzde 60'tan fazlasını yeme harcıyor. Bu nedenle silaj üretimini artırmak amacıyla çiftçilerimize destek vermekteyiz. Bu zamana kadar hiçbir çiftçiye benzer paketleme makinesi verilmemiştir. Bu yıl bu makineler ilimize geldi. Çiftçimiz burada paketlediği silajı Ağrı ve çevre illerdeki çiftçilerimize pazarlayıp hayvancılığın gelişmesine katkı sağlıyor." - Ağrı

ETİKETLER : Ağrı'da Silajlık Yem Üretimi Çalışmaları
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA