FÜ.'de 'Teknoloji Transferi Temelleri Eğitimi' Başladı

FÜ.'DE 'TEKNOLOJİ TRANSFERİ TEMELLERİ EĞİTİMİ' BAŞLADI - Elazığ'da 'Teknoloji Transferi Temelleri Eğitimi' Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.
Bu haber 2013-10-04 12:59:02 eklenmiş ve 425 kez görüntülenmiştir.

Fırat Üniversitesi, Fırat Kalkınma Ajansı, Fırat Teknokent ve üniversite sanayi İşbirliği Platformu Başkanlığı tarafından birlikte organize edilen 'Teknoloji Transferi Temelleri Eğitimi' Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi'nde başlayan ve 3 gün sürecek olan eğitime, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan, Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, üniversite sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ile Teknoloji Transfer Ofislerinde görevli uzmanlar katıldı.

Eğitim toplantısının açılışında konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan, üniversite sanayi işbirliği konusundaki ilk çalışmalara 2011 yılında başladıklarını belirterek, bölgenin sanayi açısından fakir durumda olması nedeniyle çok fazla bir ilerleme kaydedemediklerini söyledi. Teknokent sayesinde bu çalışmaları Türkiye sahasına yayarak belirli bir noktaya geleceklerine inandığını kaydeden Prof. Dr. Orhan, düzenlenen Teknoloji Transferi Temelleri Eğitimi'nin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ise, Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesi'yle birlikte Teknoloji Transferi Temelleri Eğitimini Elazığ'da düzenlemekten dolayı mutlu olduğunu belirtip, "Üniversite Sanayi Merkezleri İşbirliği Platformu olarak Teknoloji Transferi konusunda nitelikli insan ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla elimizden geldiğince bu tür eğitim toplantılarına katkı sağlamaya çalışacağız." dedi.

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın da, toplantının amacının, Türkiye'deki üniversitelerin ve akademik camianın bilginin ticarileşmesini sağlamak üzere alt yapı kurması, eleman yetiştirilmesine yönelik bir çalışma olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Akın, "Bu eğitim kapsamında Türkiye'deki üniversitelerde üniversite-sanayi işbirliğinin mevcut durumu, bu işbirliğini geliştirmek için kullanılan yöntemler ve ülkemizdeki farklı üniversitelerde ortaya çıkan başarılı örnekler tanıtılacaktır. Başarılı örnekler etraflıca incelenerek süreç içerisindeki olumlu ve olumsuz deneyimlerinin başta Elazığ ve çevre illerde bulunan üniversitelere aktarılması sağlanılacaktır." diye konuştu.

ETİKETLER : FÜ.'de 'Teknoloji Transferi Temelleri Eğitimi' Başladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA