SOSYALİZM..


Bu makale 2020-01-07 11:07:16 eklenmiş ve 698 kez görüntülenmiştir.
Arşer Payizos

SOSYALİZM..

 

Nasıl ‘ki insanlıktan umut  kesilemeyecekse sosyal mücadeleyle uğraşan insanlığın umudu ‘da kesilmeyecek. Sosyalizmle birlikte insanlığın umudu ‘da şekillenecek.  İnsanlığın var olan gerçekliği,  insanlıkla şekillenecek. Kesinlikle  yaşamın içinde var olan gerçekliği sosyalzm.

 

İlk yaşama ve tabiata nefes verilirken, onunla birlikte eş zamanlı sosyalizmde kendine yaşam buldu. Yaşamın içerisinde bu gerçeklikle, diyalektik anlamda kendine yaşam kıldı. Diyalektik süreçle Kendi gerçekliğinin ta kendisi oldu sosyalizm ‘min. Gelişiminden kesinlikle  umut, kesilmedi kesilmeyecektir ‘de.  İnsanlık tahriyi içerisinde oluşumuyla başlayan bu süreç, günümüze  kadar geldi.    Kesinlikle bilimsel bir gerçeklik ‘tir sosyalizmi. Düşüncenin yaratılmış olduğu bir güzellik. İnsan düşüncesinin içindeki çelişkisiz saf temiz hali. Sosyalizm. Kendini sürekli hiç ara ve boşluk vermeden düşüncenin içerisinde kendini yenileyerek   geliştirdi,. Burası çok anlamlı ne elle tutulabilinir,ne de gözle görüle bilinir yaşamın tam gerçek adı sosyalizm.

Tanrıların yalanını açığa çıkaran sosyalizim değilmi. Kendilerini tanrılara dayayarak yaşatan, peygamberlerin gerçek yüzünü açığa  çıkaran sosyalizm değilmi. Bilimsel düşüncenin ürünü, sosyalizm gerçekliği değilmi. İşini

Bir tutkudur bir yaşam biçimi. Aşkların en büyüğü, uğruna kendini ateş topuna çevirmenin tutkusu değilmi, ateşten gömleği giyenlerin sevdası değilmi. Dar ağacına giderlerken bile sevgiden mutluluktan gözlerinin içleri gülenlerin sevdası değilmi, sosyalizm.  Günümüze kadar gelişimini sağlayarak derinleşerek gelen yaşamın tam kendisinin adı, sosyalizm. 

Su ve hava kadar yaşamsal bir gerçeklik sosyalizm gerçekliği.

Kendisini ve özünü, öğretisini kavramamız kolay olmadı. Bütün yaşamımızda  gerçekliğini ve düşünce boyutunu  sahiplenmemiz ‘de kolay olmadı. Dolayısıyla büyük bedeller verilerek tarihin sayfalarına inanç gerçekliğini emek vererek  mayaladı.

Düşüncemiz ve ideolojik gerçekliğimizin adı sosyalizm.

İnsanlık bu yüzden ölümüne sahip çıktı.

Sosyalist düşünce, bir insanın en büyük değeri, değer yargısı, yaşamsallığı. İnsanlık tarihsel yaşamlarının içerisinde hiç bir kaygı duymadan kabullendi. Bilimsel düşünce uğruna kendilerini ölüme yatırdılar ,yatırıyorlar yatıracaklar da.

Bedel vere vere gelindi bu günlere insanlığın anlaması gerekiyor.

Sosyalizmin kendi tarihsel sürecin içinde kendiyle birlikte, insanlığın mücadele gerçekliğini gördü. Şimdi görüyoruz da, nasıl ‘ki toplumsal ’sız insanlığın gelişimi mümkün değilse, sosyalist mücadelesiz de insanlığın geleceği düşünülemez. Kesinlikle mümkün değildir.

 

Sosyalist mücadele, bu anlamda insanlığın tek kurtuluş seçeneği olarak kendisini tekrar tekrarda gerçekliğini ortaya koymuştur. Kendi gerçekliğinin ve var olan gerçekliğimizin bilimselliğin dışında bizler için her düşüncenin haram olmasına rağmen. Kendi düşüncemizin var olan düşünce derinliğimizin tan boyutuyla  bir türlü anlayamıyoruz, anlam veremiyoruz, bu gerçekliğimiz çok acı.

Var olan yapımızla birlikte karmaşıklaşmış ,arap saçına dönmüş ne olduğu belli olmayan sistemler içinde yaşıyoruz, onlara hizmet ediyoruz ne yazılı.

Diğer taraftan tarihin bir döneminde gerçekleştirilen bir devrim gerçekliğinin çerçevesinde dogmatik bir şekilde ‘de ele almamak önemlidir.

Sosyalizm insanlığın genel kurtuluş düşüncesi, hayalinden ‘de öte bilimsel olarak değerlendirilmesi daha doğrudur.

Hem düşünce, hem de bilim ’dir. Hiç şüphesiz bilim olduğu için, somut gerçekliği ‘dir. Yüzyıllara sığmayan düşüncemizin içindeki bir gerçekliktir. Her geçen gün ’de kendini doğurarak sürekli yenilediğini göz ardı etmemeliyiz. Bu gerçekliğimiz hayalden ‘de öte olan bir yaşam felsefesi ‘dir.

Bu gerçeklikten dolayı, düşmanlarımızın düşünce yapıları öyle bir korkuyor ‘ki ve öyle bir korku veriyor ki ,gölgemizden bile korkar haldeler...

Arşer Payiz)..02/Nisan/2019

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA