MAZLOUM KOBUANÄ° PEH-PEH..!


Bu makale 2019-10-28 07:49:49 eklenmiş ve 566 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

MAZLOUM KOBUANÄ° PEH-PEH..!

 

KöroÄŸlu kurdistana Hoç-Wan Sancağına (Serhat Ardahan) gittiÄŸi asırda Kürt Beylerinden KiziroÄŸlu Mustafa Beyle bir beyin oÄŸlu ile tanışır.  Aralarında bir cenk olur ve KiziroÄŸlu efsanesi doÄŸar, 16-17 yaşındaki Mustafaya kısa zamanda yenilen KöroÄŸlu KiziroÄŸlu Mustafa Bey türküsünü yazar..

 

Serhattaki ihanetçi damar KiziroÄŸlu, KöroÄŸlu gibi halkın dürüst-mert insanlarını çekemediklerinden Osmanlıyı kandırarak bunları eÅŸkıya vb. diye Ä°stanbula ispiyonlarlar.. Ve iÅŸin aslını bilmeyen Ä°stanbuldaki saray yönetimi bunları idam eder.. Bu tür haksızlıklar birikerek sonunda Osmanlının yıkımı ile sonuçlanır..

 

Åžimdi küresel emperyalizmde Serhatta yüzyıllar önce ortaya çıkan bu ihanetçi damar gibi Kürtlerle oynadıkça oynadı.. Åžimdi de Yüzyıllardır süren oyun ve kumpaslar sonucu Kürtleri düÅŸüremediklerinden.. Mazlum Kobani peh-peh diyerek  uygun orttam bulur5larsa  sonrada ipe götürmenin peÅŸinde.. Ä°ÅŸleri bittiÄŸinde onlarda aa genaral mazlum azılı teröristmiÅŸ diye kıvıracakları gün gibi aÅŸikar.. Emperyalizmin-kapitalizmin ana felsefesi çıkar için gerekiyorsa ananı da becer politikasıdır..  Ä°çinde gram insani deÄŸer yoktur. Bu süreçte ırak gibi suriyeyide parca-parca yapacaklar..

 

2014- 15 yıllarında iÅŸ-it , pyd vb. terör lejyonları parlatıldığında bunları parlatanların küresel soykırımcı emperyalistler – emperyalist firmalar olduÄŸunu Kürt halkının bunlara itibar etmemesi gerektiÄŸinin altını çizerken..

 

Filistinden Afganistana OrtadoÄŸulu halkların, OrtadoÄŸulu devletlerin,  ırk-dil-din-mezhep üstü yeniden bir siyasal yapılanmaya gitmelerinin ÅŸart olduÄŸunu, bu siyasal yapılanmanın önününde Osmanlı ve Çarlığın iÅŸ birliÄŸi yapmasıyla mümkün olacağını; Çin’in de bu projeye destek vermek zorunda olduÄŸunu.. Çünkü OrtadoÄŸu ve Mezopotamyadaki küresel emperyalist iÅŸgalin yayılması Rusya ve Çini hedef tahtasına koymak zorunda olduÄŸunu bilimsel delilleri ile ortaya koymuÅŸtuk..

 

Åžimde Türkiyede 80-90 lı yıllara döndüÄŸümüzde o zaman devlet erkanına  hepsine biz Kürtler açık-açık dedik: Bütün halkları kapsayacak ırk-dil-din, mezhep üstü bir sivil anayasa aksi 10-20 yıl içinde abdli sergerdeler, batılılar gelecek mazlumları kahraman kürt diye kullancak ve bütün halkların defterlerini düreceklerdir..  Karşılığında gördüÄŸümüz tek muamele ise iÅŸkence oluyordu.. Ä°yice kızan o zamanın devlet erkanı gerzekler ki sonradan anladık ki üstler-çoÄŸu  abd-israil uÅŸağı siyonistler di..  “ula kıro sen kim oluyorsun da bize akıl veriyorsun ..” yanı sıra ellerimize ayaklarımıza elektirik vererek bizi kanguru gibi zıplatıyorlardı..

 

Tabi o yıllarda bir kroluk daha yaptık: Çinden Afrikaya.. Kürt- Türk, Ermeni-Rum..; dil—din-mezhep hepsinin birer balon olduÄŸunu, terör lejyon ve örgütleriyle devletlerin ortak çalıştığını bu anlamda Çinden Afrikaya dünya halklarının örgütler, devletler –diktatörlükler eliyle küresel soykırımcı sermaye tarafından derinden iÅŸgal edildiÄŸini.. Kapitalist-siyonist derin iÅŸgale vurgu yaptık.. Bu ulus devlet faÅŸizmi yıkılmasa tüm halkların ve devletlerin yıkımı ile halkarın soykırımı ve köleliÄŸi ile sonuçlanacağını o yıllarda söyledik..

 

Ne mi oldu.. Gündemde 1-2 yıl süren muhabirlikin ardından 3 hafta sorumlu müdürlük görevi ile gazeteciliÄŸimiz bitirildi.. Yüzyıllara varan hapis cezaları.. Daha gazeteciliÄŸe baÅŸlamadan ırkçı rejim bütün haklarımızı tek bir gerekçe göstermeden.. siyonist oyunlarla hasır altı etmiÅŸti.. Kürtlere tek yol daÄŸ, türklere ovada imha  şıkkını sitem ve örgütler birlikte dayatıyordu.. Ama halkın bu oyunu görmesi ak parti iktidarına kadar tam anlaşılamadı. 15 Temmuz fetö darbesi ile terör lejyonlarının devlet erkinin ortaklaÅŸa vatandaşı harcadığı net olarak ortaya çıktı.

 

2010-11 yıllarına kadar kuÅŸatıldığımız sahte suni davalar nedeniyle vatandaÅŸlık haklarımızı kullanamadık. Ä°ÅŸe girmek için temiz kağıdı istemeye gitsek vb. anında tutuklanırdık.. Normalde bu ülkede hukuk olursa rejmin en azından bize 10-20 milyon tazminat ödemesi gerekmektedir.. Ki hayatımızın en verimli dönemini sahte davalarla siyonist kuÅŸatma e ouyunlarla ablukaya alarak bizleri canlı-canlı gömmek için heryolu ve yöntewmi denediler.. Bırakın hakkımızı aramayı sistem , sitemdeki kripto ajan yapılanma, sistemdeki derin iÅŸgal  hala faal çalışma yapmamızı engellemek için heryol ve yöntemi halende kullanıyorlar..

 

Haytımızdan bu örnekleri vermemizin ana nedeni yüzyıl boyunca vatandaşını yem eden OrtadoÄŸudaki ırkçı-diktatör rejimler bilerek ve isteyerek küresel soykırımcı emperyalizmin önünü sonuna kadar açtılar.. Küresel emperyalizmde tüÄŸm oyunlara raÄŸmen kürtleri düÅŸeremeyince mzlum ko-bani peh-peh demeye baÅŸladı..

 

Åžimdide bölge devletleri emepryalistlerin yemlerini sonuna kadar yiyorlar.. Mazlum ve taifesini kendi devlet yapılarının, kendilerinin ırkçı-asimilasyoncu-soykırımcı –inkarcı politikları sonucu  ortaya çıkarıldığını, kendilerinin ırk devleti olursa kürtlerinde olacağını adları gibi bildikleri halde.. Suriye-Irak-Ä°ran-Türkiye buradan tek çıkış şıkkı olan ırk-dil-din-mezhep üstü yeniden bir siyasal yapılanma asla gündemlerinde yoktur.. Yani Mezopotamya-Kürdistan coÄŸrafyası üzerinde faal olan devletler mevcut sistemleri ile küresel emperyalizme hizmet ettikleri halde kendi halklarını kandırma ve kullanmanın peÅŸindeler..

 

Emaperyalistler mevcut devletlerden 100-200 yıl ilerde. Kürtlerin onayı  olmadan bu coÄŸrafyada  olamayacaklarını net anlayıp gördüklerinden..  Mazlum Kobani peh-peh derken.. Saftirik  Ä±rkçı devlet yapılanmalarıda yok-yok azılı terörist diyerek iyice oyuna gelmektedirler.. Kürtleri iyice kayb etmek için bindikleri dalı kesiyorlar..

 

Bu kürtlerin normal birer vatandaÅŸ olarak Suriye ordusu yada devletinin içine girmelerini bile istemeyecek kadar körleÅŸme, kürtçe ad ve kültürüne hakaret ve saldırı, kurdi adları söylemekten korkan, aÄŸzına almaktan imtina eden gerzek-ırkçı-faÅŸist bir anlayışla kendilerinin emperyalizme hizmet ettiklerini görmeyecek kadar da salaklaÅŸma temel politikaları olmaya  baÅŸladı..

 

Diktatör-Irkçı devletlerin politikaları sonucu ortaya çıkan mazlumları uzayda bir koloniye mi göndereceÄŸiz.. Kürtler baÅŸta olmak üzere bütün bölge halkları örgütlerin emperyalistlerin lejyonları olduÄŸunu herkes adı gibi biliyor. Bu lejyonları abd-israil –siyonistler deÄŸil bölge devletlerinin ırkçı-inkarcı asimilasyoncu, ulus devlet faÅŸizimi-politikaları semirtip terörün tüm coÄŸrafyayı sarmasını kendileri saÄŸladılar..  

 

Özellikle Türkiye Suriye politikasında terörle silahlı mücadele dışında ki şıkların tümünde sınfta çaktı kaldı.. Kobani düÅŸtü düÅŸecek, Afrinde Kurdi tabela ve eÄŸitime saldırıya geçmeleri.. Türk-Türkmen-Arap söylemleriyle sürekli kürtleri rencide etmeleri.. Asimilasyon –ırkçılığı aÅŸmayıp askeri zaferleri kültürel ve siyasal zaferlerle donatmadıklarından .. ki biz afrin alınır alınmaz davul zurna ile kurdi eÄŸitime geçin dedik. Anlamadıkları gibi, ne demek istediÄŸimizi ruhları bile duymadı.. Bu körlük genaral mazlouma giden yolu açtı..

 

Åžimdi iÅŸ-it celatlarının, diktatörlerin, terör lejyonların sahibi emperyal kurtların kıskaca aldığı mazlumlara sahip çıkmayı becermeyenler, kendi elleriyle bunları emperyalistlerin kucağına itenler birde emperyalistlerin genaral mazlum dedikleri kürde yok-yok  azılı terörist demeleri tek kelime ile tam bir komedi.. Türkiye ve bölge devletleri Suriye kürtlerini iÅŸ-it kobanide soykırıma baÅŸladığında kayb ettiler.. Çünkü o günü Türkiye amasız oraya girip halkı korumak ve kürtleri kazanmak zorundaydı.. Satrançta bir taÅŸ zamanında hamle yapılmasa… ÅŸah-mat olunuyor..

Bölge rejimlerinin önünde tek bir şık var.. Irk-dil-din-mezhep üstü yeniden bir siyasal yapılanma yoksa hepsi yüzyıl önceden ÅŸah-mat yapılmış durumda.. Nasıl atatürk varsa, atakürt genaral mazlumlar da olacaktır.. Yuarın atalaz, ataçerkez.. hepsini çıkaracxaklar.. Ä°ÄŸçinde bulunduÄŸumuz durum ırkçı-totemci bölge devletlerinin daha iyi günleri.. Gelecek daha kötü olacak.. Çünkü kendiler bitiren emperyal faÅŸist zihniyet ve ablukanın dışına çıkamıyorlar..

 

Turkiye-Ä°ran-Suriye-Irak, Ermenistanı da içine alacak yenide4n bir siyadsal yapılanmaya gitmese.. Rusya ve Çinde bu yeniden siyasal oluÅŸumun ortadoÄŸu ve dünyadaki önemini kavrayamasa tüm ortadoÄŸu genaral mazlumların cirit attığı kantoncuklara ÅŸimdiden dönüÅŸmüÅŸ bulunmaktadır.. Emeperyalizmde bu geriliÄŸi bildiÄŸi için cenaral mazloum peh-peh diyor.. Ve faÅŸist-ırkçı ulus devlet geriliÄŸinden dolayı OrtadoÄŸunun bütün halklarıyla dalga geçiyor..

 

Emperyalistlerle dalga geçme cevap olacak bir öneride bulanabilirim, ama bu öneri bütün ırkçıları ve diktatör devletleri çileden çıkaran bir öneri: Apo’yu çıkarın etrafında birleÅŸin yukarda iÅŸaret ettiÄŸimiz projeyi kısa zamnda hayata geçirir.. Bu sefer bölge halkları devrimci trumpa dalga geçer bopyuta geçerler.. Bir trump geldi geçti peh-peh.. Emperyalizmin truıva atı Terörist israilde halkların kullanılacak-kırılacak kaz-kuÅŸ sürüleri olmadığını gördüÄŸünden israil halkı da terörist israili iki dk. Yıkarak bu yeni oluÅŸuma dahil olur.. Ve dünya hızla insanlığın birbirine oyun yapmadığı yönünü-yüzünü uzaya çevirdiÄŸi yeni boyuta ve sisteme geçmiÅŸ olur..

Mahir Åžerwan Agiri

 

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA