ARDAHAN STK YAPILANMASI ENKAZ YIĞININA DÖNÜŞMÜŞ...


Bu makale 2018-04-03 09:42:31 eklenmiş ve 7417 kez görüntülenmiştir.

ESENYURT ARDAHAN STK YAPILANMASI ENKAZ YIĞININA DÖNÜŞMÜŞ...

 

Ardahanlılar 2017-18 yılı boyunca çeşitli futbol turnuvaları düzenlediler. Arda-Fed'in sırf laf olsun-torba dolsun kabilinden algı amaçlı yaptığı futbol turnuvası, biten-bitirilen bir federasyonun bitişini gizleme maksadıyla algı amacıyla yapılırken, STK'larımız içinde ciddi bir STK olan Hoç-Fed in düzenlediği turnuva ise çok cılız kaldı. Bu turnuvalar arasında en güçlü geçeni kuşkusuz Ardahan Kültür Evinin düzenlediği Turnuva  oldu.  Ardahanlılar kısmi de olsa dostluk-kardeşlik, birlik beraberlik ruhuyla birbirleriyle buluştular...

 

Bu futbol turnuvaları içinde tam olmasa da, eksik-aksakta olsa en önemli futbol turnuvasına Ardahan Kültür Evi imza atdı. 30 derneğin takımının katıldığı yaklaşık olarak 3 ay süren turnuvada şampiyonluk ipini göğüsleyen takım Arpeşen oldu. Hoçvanın dernekçilikte, sporda her alanda başarılarıyla öne çıkan Qora (Bayramoğlu Derneği) bu turnuvada 2. olurken, HÇ Hasköy ise 3. olarak turnuvayı bitirip büyük bir başarıya imza attılar.

 

Neden eksik-aksak tam olmasa da dedik biraz açalım: Ardahanlıların sadece Esen yurt'ta 100'den fazla derneği var. Ardahanlıların 4-5 federasyonu var. Bu STK yapılanmasını, potansiyel gücü baz aldığımızda sadece bir federasyonun çıkaracağı bir sayı ile oynanan turnuvalar Ardahanlıların potansiyel gücünü ortaya çıkarmaktan çok-çok uzak oldukları kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Spor'da, futbol'da, diğer alanlarda Ardahanlıların potansiyel güçleri STK'ların, yönetimlerin geriliği yüzünden çok kötü bir şekilde yıllardır heba olmaktadırlar.

 

Bunun yanı sıra dostluk ve kardeşliğin ön planda olması gereken maçlarda  şiddetin dozu da bazen artmaktadır. Bu da dernek yönetimlerinin kendi kitleleri üzerinde ki etkilerinin, stk alanını tam kavratamadıklarının göstergesi olmaktadır. STK alanı ötekinin olmadığı herkes ve kesimin birbiriyle buluştuğu alan olmasına rağmen, dernek federasyon ve stk yapılanmasında gizli türkçülük, kürtçülük, hizipçilik, şuculuk-buculuk kokan birbirini çekemeyen, asla bir araya gelemeyen adeta enkaza dönüşmüş bir Ardahan STK yapılanması gerçeği Ardahan STK yapılanmasını adeta enkaz yığınına çevirmiş bulunmaktadır.

 

SERHAT GENELİ-ARDAHAN ÖZELİNDE STK YAPILANMASI TAM BİR ENKAZ YIĞININA DÖNÜŞMÜŞ BULUNMAKTADIR...

 

Esenyurt'ta Ak Parti Devrimi ve Karadeniz STK Yapılanması Analiz haberimizde de ortaya koyduğumuz gibi, bu bölgede 1. olan Ardahan-Serhat nüfusu ve STK'ları ortada yok.  STK alanında devrimci çıkışa Karadeniz STK'ları Karadeniz Dernekler Platformuyla mükemmel bir imza attıkları görülmektedir.

AK PARTİ DEVRİMİ, KARADENİZ DERNEKLER PLATFORMU ANALİZ HABERİ TIKLAYINIZ...

Karadeniz dernekler Platformunun imza attığı birlik-bütünlük başarısna bırakın Ardahan genelini Ardahan'ın herhangi bir federasyonu üye derneklerini bile toparlayıp bir etkinliğe imza atabilecek kapasitede değil. Ardahan STK yapılanması birbirinden rol çalma, toplumsal alanı pazarlama, algı ve oyunlarla Ardahan ve bölge nüfusuyla oynayan dernek simsarları tarafından işgal edilmesi bir yana, Ardahan STK yapılanmasında yer alan çoğu yönetici bütünü görmekten yoksun oldukları gibi, bütünü algılayabilecek kapasitesi olmayan birçok insan yönetici konumunda olarak STK yapılanmasını kötü bir şekilde harcamaktadırlar...

 

Örneğin Kültür Evine tahsis edilen binanın Ardahan federasyon ve dernekleriyle ortak bir yönetimle idare edilmesi gerekirken kitlesel anlamda altı boş olan Ardahan Kültür Evi toparlayan değil Ardahanlıları bölen bir konuma düşürülmüş bulunmaktadır. Ne kültür evi yönetimi nede diğer STK'larımız bu gerçeği görecek ve algılayacak düzeyde değiller. Ardahan Federasyonları  ve STK'ları bu bölünme ve bitirmeyi algılayabilecek konum ve donanım da olmadıkları gibi Yıllardır Esenyurt Ardahan ve Serhat nüfusuyla oynayan yapılanmaların da tam istedikleri gibi geri bir konumdadırlar. Ardahan Dernekler Federasyonu ise Fakir Yılmaz'la birlikte yok olmanın eşiğine kadar gelmiş bulunmaktadır.

 

Esenyurt Ak Parti de kısa zamanda meydana gelen devrim niteliğindeki gelişmelere (çeteciliğin-rantçılığın tarihe karışması, Togay Çoban gibi değerli bir hemşerimizin Bld. Başkan yrd. seçilmesi, yeni başkan ve yönetimin tamamen halktan birlileri olmaları, yapılan birbirinden güzel etkinlikler,Gaziler Parkında açıkça gördüğümüz gibi  alt yapının tamamen halka hizmet veren bir konuma çekilmesi, Karadeniz Dernekler Platformunun ortaya koyduğu mükemmel birliktelik ve mükemmel etkinlikler... ) baktığımızda Esenyurtta 1. nüfus olan Ardahanlıların, Serhat bölgesi STK yapılanmasının tam bir enkaz olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

 

Doğu Medya olarak 2000'lerden beri yerel basından ve STK'ların içindeyiz, Ardahan federasyon il-ilçe-köy derneklerinin birlikte yaptıkları bir etkinliği bırakın, birlikte yaptıkları tek bir toplantıya dahi şahit olmadık. Var olan çete-rant yapılanmaları nedeniyle de bir gazeteci olarak 10-15 yıllık nüfusumuzun 1. olduğu Esenyurt vb. ilçelerde belediyelerden 1 liralık bile bir tek ilan alamadık. Bu geriliğe rağmen, solcu-devrimci geçinen, Müslümanlık-İnsanlık denince mangalda kül bırakmayan bir sürü dangalak ortalığı kaplamış bizleri nüfusumuzu çürütmek için cirit atmaktadırlar...

 

Güya Esenyurtta 1. nüfusuz, güya Esenyurta 4-5 federasyonumuz, 100'den fazla derneğimiz vardı. Esenyurt Karadenizliler platformuyla karşılaştırdığımızda Ardahan STK yapılanması tam bir enkaz yığını. Bırakın birlikte bir etkinliğe imza atmayı, birlik-beraberlik  ruhunu, dernekler  birbirinin rolünü çalmak, toplumu atomuna kadar parçalamak, toplumu seçimden seçime pazarlamak, toplumsal çürütmede tavan yapmak, ben olmazsam geriliği  içinde  birbirleriyle yarışıyorlar... Ardahan Dernekler Federasyonunun nasıl bittiği bitirildiğini sık-sık işledik. 2018 yılında özellikle Esenyurta Ardahan Dernekler Platformunu görmek için gözlerimiz Esenyurt'taki federasyon ve dernekler üzerinde olacak.

Esenyurt Ardahan STK yapılanması yeni Türkiye'nin ruhuna uygun bir değişim dönüşümle Ardahanlıları temsil eden ötekinin olmadığı bir  STK yapılanmasına dönüşmelidir. rantçıların, çetelerin, toplumun ötekileştirilmesinden nemalanların, toplumsal alanı bölüp bitirip kendilerini yaşatan, toplumsal çürümeyi göremeyen geri  yönetimlerin bir bütün olarak tasviye edilmeleri gerektiği bir süreçten geçmekteyiz. Bu başarılmazsa 2019 yerel - genel seçimlerinde de Ardahanlılar nal toplamaya devam edecekler...

 

 

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA