Iğdır Yalakalığın Başkenti Mi?


Bu makale 2018-01-14 06:37:33 eklenmiş ve 815 kez görüntülenmiştir.
Murat AkkuÅŸ

DeÄŸil elbette. Ama bu konuda ihtisas yapmış hemÅŸerilerimizin sayısı az deÄŸil. ÖrneÄŸin geçmiÅŸte altmış beÅŸ günlük Emniyet Müdürüne “IÄŸdır’a yaptığınız hizmetlerden dolayı” ÅŸeklinde baÅŸlayan teÅŸekkür plaketi verenlerimiz oldu. Oysaki müdür daha IÄŸdır’ı tanımaya çalışmaktaydı. Plaket verilen idareci mahcup olsa da bizimkiler çoktan piÅŸkin piÅŸkin facelik fotoÄŸraf çekme yarışına girmiÅŸlerdir.

 Ä°ki aylık Vali köye gider, bir sorununuz var mı? Diye sorar. Ä°ÅŸgüzarın biri “Allah sizden razı olsun sayın valim. Siz geldiniz bütün sorunlarımız bitti” deyiverir. Oysaki vali sorunların tespiti için gelmiÅŸtir. Mastar çekmeyi kiÅŸilik haline getirmiÅŸ bir kesim hemÅŸerilerimizin yanı sıra birde bürokrat ve memur grubundan üniversiteli mastarcılarımız var. Bu tipler, Allah göstermesin bir mastara baÅŸladılar mı karşıdaki kendini Zal OÄŸlu Rüstem zanneder. Amaç yaranmak ise her ÅŸey mubah salla gitsin. Kendisine veya yandaşına yer açmak için hemÅŸerisini karalayarak, iftira atarak gammazlayanlar da var. 

Bu muhteÅŸem iltifatları..! IÄŸdırlı bürokrat hemÅŸerilerimiz için asla yapmazlar. Ä°l dışından atananları yere göÄŸe sığdırmazlar. Oysaki il dışından atanan idarecilerimizle IÄŸdırlılar arasında hiç bir fark yok. Hepsi hemen hemen aynı okullardan mezun olmuÅŸ aynı eÄŸitimi almışlardır. Birisi bir referans bulmuÅŸ atanmış gelmiÅŸ, bizimki bulamamış hepsi bu. Ä°nsanlara Battal GaziymiÅŸ gibi gereksiz övgüler dizerek hem kendimize hem de onlara yanlış yapıyoruz. IÄŸdır’ın da çok deÄŸerli idarecileri var. GeçmiÅŸte il dışından atanan idarecilerin eksiklerini çok gördük. Hatta Ankara’lara ÅŸikâyet edip gönderdiklerimiz oldu. Çok tecrübeli ve etkin idareci de bize gelmiyor zaten. Batıda daha büyük ÅŸehirlere atanıyorlar. ÖrneÄŸin kaçta tane daha önce Valilik yapmış Vali ilimize atandı? Öyle poh pohluyoruz ki bazıları kendilerini gerçekten öyleymiÅŸ gibi zannediyorlar. Adam görevini yapıyor. TeÅŸekkür ediyoruz. O iÅŸ zaten onun asli görevidir onun için maaÅŸ alıyor. Ekstra bir proje ve baÅŸarı ile IÄŸdır’a yeni bir kazanım saÄŸlayarak farkındalık yaratmışsa elbette takdir edilir. Ancak rutinin dışına çıkmamışsa aşırı övgü haramdır. Eskisi gitti, yenisi mi geldi aynı seremoni onun için baÅŸlıyor. Bazı gidenlerin arkasından demediklerini bırakmayanlarımız var! Yenisine eskisini kötüleme alışkanlığı olanlar da var. Ama görevdeyken Sultan Süleyman’dır. Bu durum Parti baÅŸkanları, Milletvekilleri ve belediye baÅŸkanları içinde aynıdır. BaÅŸkanken ondan iyisi yok. DüÅŸtü mü hatırlamıyorlar bile. Bu belirlemelerde bulunurken kadir ÅŸinas, misafir perver, ahde vefalı, IÄŸdır sevdalısı, ilkeli ve omurgalı hemÅŸerilerimi tenzih ediyorum.

Bir bakan IÄŸdır’a gelince bir fotoÄŸraf çektirme yarışı baÅŸlıyor ki sormayın. Millet neredeyse birbirini eziyor. Ä°tekleye itekleye yanaÅŸma savaşı sürüp gidiyor. Hele hele Ak Partililer her ÅŸeyi o sanıyorlar. Çekip evine assa neyse dersin. Faceye yüklüyor. Tüm dert bu. Hâlbuki aynı adamla daha önce foto çektirmiÅŸ, olsun bir daha! Kendi aralarında paylaşıp kendileri beÄŸeniyorlar. Kendin çal kendin oyna misali. Tüm IÄŸdır gördü sanıyorlar. Basın mensuplarının iÅŸlerini yapmalarını engelleme pahasına onlar için medya tanıtım bu galiba.

Birde yeni atanan idarecilere bir ziyaret furyası baÅŸlatıyoruz. Adamın başını kaşıyacak zamanı olmuyor. Çiçekleri taşınıyor. Randevu için kuyruklar oluÅŸuyor. Muhtarından, imamına, Valinin, emniyet müdürünün, Alay komutanının ya da yeni atanmış baÅŸka bir kurum amirine ziyarete revan oluyoruz. IÄŸdır’ın 183 muhtarı, 200 derneÄŸi, bilmem kaç imamı var? Bu yöneticiler hepsi ile görüÅŸse bir senelik zaman yetmez. Ziyaretlere giden öyle alakasız olanlar var ki insanın senin Vali ile emniyet müdürü ile ne iÅŸin? Diyesi geliyor.

 

Konuya akrabalığına binaen daha önce yazdığım “Yalakalıkta Sınır Olmaz” baÅŸlıklı makalemi okumanızı tavsiye ederim.iÅŸte linki: (http://www.igdirdogusgazetesi.com/makale/5/17/)

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA