Oraya bakma ÅŸuraya bak!


Bu makale 2017-08-10 03:45:25 eklenmiş ve 456 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

Oraya bakma ÅŸuraya bak!

 

Meryem Gayberi

Meryem Gayberi 

Daha geçen ay Türkiye dehÅŸet verici bir vahÅŸi cinayeti konuÅŸuyordu. Üzerinden bir ay bile geçmedi. Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeÄŸi tecavüz edildikten sonra başına taÅŸla vurularak katledildi.

Son 10 gündür medyada tartışılan içi boÅŸ gündemler, Suriyeli annenin ve bebeÄŸin trajedisinden daha çok konuÅŸuldu.

'Kıyafetime karışma', 'Atatürk büstü' vb. tartışma konuları ise özellikle köpürtülüyor. Adeta 28 Åžubatvari bir medya operasyonu ile özellikle gündemde tutuluyor.

***

Biz belki de incir çekirdeÄŸini doldurmayacak mevzulara dalmışken ABD'nin komÅŸumuz Suriye'nin PKK'sına verdiÄŸi ağır ve hafif silahların toplamı bin tırı geçti. Rakamla 1000 TIR!

Tanksavardan kaleÅŸnikoflara kadar Suriye PKK'sına silah ve mühimmat yaÄŸdırılıyor.

Ama bizim konuÅŸtuÄŸumuz konular "Laiklik elden gidiyor" 'boÅŸ'luÄŸundan öteye gitmiyor…

***

Bir yorumcunun ifade özgürlüÄŸü içinde deÄŸerlendirilebilecek sözleri veya FETÖ'cü hainlerin mahkemelerde yaptığı soytarılıklar sürekli Türkiye'nin ana gündem maddeleri imiÅŸ gibi sunuluyor. Gündemi buralarda sabitleyen medya odaklarının, 28 Åžubat sürecinde neler yaptığını iyi biliyoruz.

Bunun planlı programlı bir operasyon olduÄŸuna ve toplumu manipüle etmeye çalıştıklarına inanıyorum. Çünkü küresel çetelerin Türkiye'deki uzantıları olan iliÅŸtirilmiÅŸ medya bir ÅŸey diyorsa arkasında çok farklı bir meselenin perdelenmek istendiÄŸini geçmiÅŸten bu yana tecrübelerimizle biliyoruz. Bize kuzeyi iÅŸaret ederken güneyde harlanan ateÅŸi görmememiz isteniyor.

***

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, birkaç gün önce Malatya'da, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluÅŸumu projesinin kalbine soktuÄŸumuz hançeri, yeni hamlelerle geniÅŸletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" dedi.

Bu açıklama aniden tüm dikkatleri Türkiye'nin Suriye'de atacağı olası adımlara çekti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan,Türkiye'nin uluslararası çaptaki bu "medya operasyonunu" gördüÄŸünü ve bunu bozmak için gereken hamleleri atmakta kararlı olduÄŸunu duyurdu böylelikle.

***

Söylenen o ki iyice kan kaybeden Türkiye PKK'sı, Ä°ran PKK'sı olan PJAK'la birlikte ÅŸu anda Suriye PKK'sı PYD'ninsaflarında toplanmış halde. Küresel çetelerin, silah ve eÄŸitim desteÄŸi verdiÄŸi PKK'yı, Türkiye'ye karşı Suriye sınırımızdan bölme, parçalama ve yarma planları için hazırladığı vurgulanıyor.

Haritaları 100 yıl sonra yeniden deÄŸiÅŸtirmek isteyenlerin, bu kirli süreci daha kanlı bir aÅŸamaya geçirmek istedikleri çok açık!

 

Türkiye enerjisini, içi boÅŸ tartışmalarla harcamak yerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın dikkat çektiÄŸi kendi gündemine ve gelecek vizyonuna saklamalı…

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA