Adalet Yürüyüşü Ve Birkaç Öneri


Bu makale 2017-06-30 20:15:56 eklenmiş ve 528 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

Adalet YürüyüÅŸü Ve Birkaç Öneri

 

Mustafa Elveren*

 

CHP Genel BaÅŸkanı ve DeÄŸerli HemÅŸerim Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu bu güne kadar çok acımasızca eleÅŸtirdim. Tabii ki arada bir övdüÄŸüm de oldu. Bu benim demokratik hakkımdır. Buradan hareketle Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun baÅŸlatmış olduÄŸu ADALET YÜRÜYÜÅžÜ eylemini takdirle karşılıyorum.

 

Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun böyle bir giriÅŸimde bulunacağını beklemediÄŸim için hala ÅŸaÅŸkınlığımı gideremedim. Böylesi bir eylemin geç kalınmasına raÄŸmen, Tayip'in korku duvarını yıktığı için kendisini kutlarım. HemÅŸerim bu mücadelede yılmamalıdır. Sezgin Tanrıkulu, Fikri SaÄŸlar, Selin Sayek Böke, Melda Onur, Binnaz Toprak, Ali Haydar Hakverdi, Erdem Eren gibi isimler CHP'de çoÄŸaldıkça bu tür demokratik eylemlerin de artacağını düÅŸünüyorum.

 

DiÄŸer taraftan KılıçdaroÄŸlu'nun HDP'den hiçbir zaman korkmasına gerek yoktur. Tuncay Özkan, Barış YarkadaÅŸ vd. CHP'li milletvekillerinin cezaevlerinde HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanlarıyla ziyaretler gerçekleÅŸtirdiÄŸini basından öÄŸrenmekteyiz. Bu ülkede HDP'siz ve Kürdsüz barışın olamayacağını dolaylı da olsa dile getirmektedirler. Dolayısıyla HDP cenahından CHP'ye hiçbir zarar gelmeyeceÄŸine inanıyorum.

 

Anayasaya aykırı olmasına raÄŸmen Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun isteÄŸi üzerine CHP'nin 30'a yakın milletvekilinin oyuyla dokunulmazlıkları kaldırılıp, zindana konulmasına raÄŸmen KılıçdaroÄŸlu'nun baÅŸlattığı ADALET YÜRÜYÜÅžÜ binlerce HDP'linin desteklediÄŸi görülmektedir.

 

CHP'nin geçmiÅŸte çok hata yaptığı belleklerimizdedir.

 

Sayın Prof. Baskın Oran CHP'nin hatalarını bakın ne güzel analiz etmiÅŸtir. "CHP Gn. BÅŸk. KılıçdaroÄŸlu "Hollanda'ya yaptırım uygulamak hakkımız" dedi. Gn. BÅŸk. Yd. Öztürk Yılmaz, TSK'nin Irak ve Suriye'yi bombalaması için "Gayet normaldir, gecikmiÅŸtir. Olumlu görüyoruz" diye konuÅŸtu. Eski Gn. Sekr. Gürsel Tekin ise, HDP'lilerin dokunulmazlığının CHP oylarının katılımıyla kaldırıldığını unuttu ve "Neden içerideler, merak ediyorum" dedi. (Prof. Baskın Oran - Gomanweb) Baskın Oran gibi aydınlara Türkiye'nin çok ihtiyacı olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Artık CHP bu hatalara düÅŸmemelidir.

 

Bundan böyle AKP devletinin baskısıyla daha çok karşı karşıya kalacağımızı söylemek için falcı olmaya gerek yoktur. Ä°çiÅŸleri Bakanı Soylu daha dün Prof. Baskın Oran'ın "Kürtler üzerine bazı trajikomik deneyler" baÅŸlıklı yazısından dolayı suç duyurusunda bulundu. Bu tür adaletsizliÄŸe karşı mutlaka hep birlikte mücadele etmeliyiz. O nedenle Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun baÅŸlattığı ADALET YÜRÜYÜÅžÜ önemsenmeli ve desteklenmelidir.

 

Sayın R.Ä°hsan Eliaçık'ın önerdiÄŸi "HAYIR Hareketinin bileÅŸenlerinin ortak paydası olabilecek Anayasa'nın 20-30 maddesinin deÄŸiÅŸtirilmesi için örgütlenme çalışmasını yapabiliriz." Bir Tv. Programında önerdiÄŸi bu görüÅŸü yabana atmamak gerekir, diye düÅŸünüyorum. Tabiki baÅŸka yöntemler de bulunabilir. Aksi halde umutsuzluk olur.

 

Sayın Mustafa Yalçıner'in ÅŸu analizini önemsiyorum. "Hiç kimse baÅŸkasına SünniliÄŸi, AleviliÄŸi, TürklüÄŸü ya da KürtlüÄŸü, kendi demokrasi ya da bir baÅŸka anlayışını dayatmamalı, herkes karşısındakine saygı göstermeyi bilmelidir. Ancak halkın temel sorunlarını sahiplenmede birleÅŸebilir." (Mustafa Yalçıner / Evrensel)

 

DeÄŸerli HemÅŸerim Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu bu yürüyüÅŸü Kandıra-Edirne hattında devam etmelidir. Edirne hattı çok uzun ve zor olabilir. O takdirde bir heyet ile sembolik olarak arabayla Edirne Cezaevi'nde Selocan'ı ziyaret edebilir, etmelidir. DiÄŸer taraftan Kocaeli sapağından Kandıra'ya kadar olan 20 Km.lik yolu HDP'lilerle birlikte mutlaka devam etmelidir. Aksi halde bu yürüyüÅŸün herkes için olduÄŸu söylemi tartışmalı duruma gelebilir.

 

EÄŸer yürüyüÅŸ hattını Kandıra-Edirne ya da Kandıra cezaevine rotasını çevirip, devam ederse, ben de bu yürüyüÅŸe katılırım. Yeter ki bunun sözünü alayım. Åžayet böyle bir mucize gerçekleÅŸirse, ben hemen bir arabaya biner yürüyüÅŸün devam ettiÄŸi yerden katılır ve sonunu kadar beraber olurum. 66 yaşımdayım, Sayın KılıçdaroÄŸlu ile birlikte yürümekten onur duyarım. Kalp, tansiyon ve ÅŸeker gibi tüm hastalıklarıma raÄŸmen bu yürüyüÅŸte beraber sonuna kadar yürüyeceÄŸim.

 

Bu yürüyüÅŸte ölmek bile hiç umurumda deÄŸildir. Yeter ki halklar özgür olsun, Türkiye demokratikleÅŸsin.

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA