KENDÄ°N OL


Bu makale 2017-05-03 14:39:38 eklenmiş ve 890 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar


                                                   KENDÄ°N OL
Kendin ol.. Kendin ol.. Gözlerin bile gözlerime bakarken yalan söylediÄŸinde sana ait olmadıklarını görüyorum. Kendi gerçeklerinle kendini yaÅŸa. Kendi gerçeklerinle kendin ol. Hayallerini yıkanın ben olmasını istemezdim ama.. Benimle ilgili hayallerinde düÅŸ kırıklığı yaÅŸamayı bırakıp kendini gerçekten olduÄŸu gibi görmenin zamanı geldi geçiyor..
Hayal etiklerin, düÅŸündüklerin, tasarlayıp gerçekleÅŸtirmek istediklerin, hiç birinde sen yoksun. Ä°çine, merkezine kendini koymalısın. Hiç olmasa bir parçanı koy senden iz olsun. Çünkü sen tanrının bir parçasısın, tanrının bir gerçek örneÄŸisin. Onun gibi insanların gözünde yaptıklarının gerçek olmasını isteyip arzu etmez misin?
Gerçekte yaptığın hiçbir ÅŸeyde yoksun. Ya da olmak istemiyorsun. Sadece istiyorsun ama yapmıyorsun.  
Kafanda, beyin hücrelerinde, bedeninde hissettiklerin sana acı veriyor artık. Buna raÄŸmen kurtulmak istemiyorsun hayata karşı uçurumda tutunduÄŸun o kuru aÄŸacından.
Gerçek sandığın düÅŸlerin, hayallerin, umutların sevgililerin hep ıstırap veriyor beynine ve bedenine, seni sen olmaktan uzaklaÅŸtırıyor. Kurtul artık o kokuÅŸmuÅŸ karanlıklarından.. Kurtul o sevgi dediÄŸin sahte duygularından..
Bu sahte duygularındır ki sürekli seni aldatıyor, sürekli seni baÅŸkalarına karşı yüzsüzleÅŸtiriyor. Çünkü bu duygular sana ait deÄŸil, bu sahte duygular yanlış bedende yaşıyor. Yaşıyor çünkü sen isteyip arzuluyorsun onların sende yaÅŸamasını.
Ama sana ÅŸunu söyleyeyim arkadaşım baÅŸkalarının senin hakkında ne düÅŸündükleri konusunda endiÅŸe duyduÄŸun sürece onlar her zaman senin sahibin olmaya devam edeceklerdir.
Senin kaybettiÄŸin asıl ÅŸey farkındalıktır. Hiç birÅŸeyi birÅŸeyden ayırmıyorsun. HerÅŸeye aynı deÄŸeri veriyorsun. Hele de konu sevgi ve deÄŸer olunca.. Bununla beraber sonradan yaptıklarınla suçluluk duyuyorsun. Suçluluk insanı öldüren bir zehirdir. Suçluluk duygusuyla geliÅŸemezsin canım sadece kendini tüketirsin. Farkındalık suçluluk duygusu deÄŸildir ve canım sevginin korku olmadığını anlaman lazım. Artık yaptığın her ÅŸeyde korku ve suçluluk duyma baÅŸladın.Onlar senin tek düÅŸmanındır. Sevgi ve farkındalık ise senin gerçek hakikatin. Sakın bunları karıştırma biri can verir diÄŸeri can alır.  
En büyük gerçeÄŸinle yüzleÅŸ artık, en büyük korkunla karşılaÅŸ artık. Korkuların seni korkak yapmasın yeni gerçek sevgilerde. KuÅŸkularından sıyrıl ve özgür bırak bedenini..
Dini anlamda bile neye inanacağını bazen ÅŸüpheye düÅŸtüÄŸünü hisseder gibiyim. Tanrının bir parçası olmana raÄŸmen bazen korkuyor, inanıyor ve bazen de yok sayabiliyorsun inanmana raÄŸmen. Ä°stediÄŸin kadar inkâr et bunun böyle olmadığını. Ama asıl gerçek bu. Çünkü ÅŸikâyet ediyorsun bunca olumsuzlukları neden ben yaşıyorum diye, ahu zar ediyorsun yaÅŸamak isteyip de yaÅŸayamadıklarına. Artık yorulduÄŸunun, mecalsiz kaldığının sen de farkındasın. Ä°nkârın bundandır.
2/2
Kendi gerçeÄŸin olan Mezhebine bile sığmıyorsun. Yok, sayıyorsun yalan diyorsun. Ä°nkâr ediyorsun seni sen yapanı. Kalkıp kendi gerçeÄŸinin dışında sahte gerçekler arayışına giriyorsun. Ama buldum diye sandığın o sahte gerçek duygu ve sevgilerin bir zaman sonra sana ait olmadığının gerçeÄŸine varıyorsun. Böylece kendini, gerçeÄŸini bir kere daha sil baÅŸtan inkâr etmiÅŸ oluyorsun.
Gerçek aÅŸkın dururken bir yerlerde, bir mahzende tutuklu.Sen yalancı aÅŸklar ediniyorsun yalancı iliÅŸkiler yaşıyorsun çirkefçe, gerçek olmayanca. Demek aradığın gerçek aÅŸk deÄŸil bedeni haz. Bunlar seni mutlu mu kılıyor gerçek aÅŸk karşısında. Acını mı hafifletiyor bu haz-ı bu sahtelikleri yaÅŸarken bedeninde. Kapalı kapılar ardında kaçamak gizli günahlar iÅŸleyince bedeninde, beyninde hissedince bu hazzı unutabiliyor musun sonra bu aÅŸka yaptığın hainlikleri? Durup düÅŸünebiliyor musun sonra ne yaptıklarını, ihanetlerini?  
Bu iflah olmaz günahlarınla içtenlikle tanrının huzurunda ellerini açıp ÅŸükredebiliyor musun günahlarının af edilmesi için? Åžükredebiliyor musun bir daha bu gerçek olmayan bedeni hazları yaÅŸamayacağına dair. Åžükredebiliyor musun herkese karşı Meryem ana gibi günahkâr olmadığına dair saf ve temiz olduÄŸunu tanrının huzurunda haykırabiliyor musun? Tanrının huzurunda bu gerçekleri haykırman bunu bir daha yapmayacağım diye biliyor musun?  
Kendini, sevgililerini ve de herkesi kandırabileceÄŸine inancın tam ama ya tanrıyı… ya tanrıya ne diyeceksin..  Bu günahkârlıklar iÅŸlemiÅŸ bedenin ve dilinle onu da mı kandıracağını sanıyorsun? Günahlarını haykırabilme cesaretine sahip olabilecek misin?
Her bedenle bütünleÅŸmek istiyorsun hazın için, her sevgiyi inançsızlıklarla suçluyorsun. En büyük gerçeÄŸine bile ÅŸüpheyle yaklaşıyorsun bu musun sen? Gerçek sevgiyi görmüyorsun gözlerinin önünde olmasına raÄŸmen. Sana sadık olanları yok sayıyorsun, inanmıyorsun gerçek olduklarına, söylediklerine..
Ä°flah olmaz o günahlar ah ah o günahlar.. kan tükürsün o günahkarlıkları kan….
Sen ne aradığını bilmeyen bir vahabisin çöl ortasında, sen nereye yelken açtığını bilmeyen isimsiz bir kaptansın adı bile duyulmayacak olan. Farkında mısın yönünü, gerçeÄŸini sen kendin belirlemiyorsun. BaÅŸkaları belirliyor. Sen isimsiz bir istasyonda isimsiz biri olarak nereye gideceksin böyle…. Nereye varacaksın böyle söyle…Son durağın nere bu karmaşık duygular içinde….
Sosyolog- Gazeteci Mesih EROL

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 â€¹ 
 â€º 
ArÅŸiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAÄžLANTILARIMIZ
STK-Ä°Åž DÃœNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FÄ°RMALAR-Ä°Åž DÃœNYASI
DOÄžU KÃœLTÃœR MEDYA