Anne ve bebekler hastanede otel konforu yaşıyor

Hastane bünyesinde geçen yıl 21 Aralık'ta hizmete giren anne oteli, banyosu, tuvaleti, eğitim odası, interneti, televizy
Bu haber 25 03 2013, eklenmiş ve 980 kez görüntülenmiştir.

Hastane bünyesinde geçen yıl 21 Aralık'ta hizmete giren anne oteli, banyosu, tuvaleti, eğitim odası, interneti, televizyonu ve sunduğu teknolojik imkanlarla sağlık sektöründeki hizmet kalitesinin geldiği aşamayı gösteriyor. Altı odalı on iki yataklı otelde kalan anneler, ''Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi''nde kalan bebeklerini ''Ipad'' aracılığıyla 24 saat izleyebiliyor.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annelerin bebeklerine daha iyi bakabilmesi için uygun bir ortam hazırladıklarını söyledi.
Anneler için otel konforunda odalar dizayn ettiklerini belirten Küçükyılmaz, ''On iki yataklı anne oteli uygulamasını SAÜ Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayata geçirdik. Burada gerektiğinde tek kişi, gerektiğinde en fazla iki annemiz bir odada bulunuyor. Banyo, tuvalet, üç öğün yemek, eğitim odası, interneti ve televizyonu bulunan bir ortamda annelerimizi misafir ediyoruz'' diye konuştu.

Annelerin odalarından internet aracılığıyla ''Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi''ndeki bebeklerini görebildiğini dile getiren Küçükyılmaz, bu sayede annelerin psikolojik açıdan kendilerini iyi hissettiklerini anlattı.
Anne otelinde üç ayda yüz on anneyi misafir ettiklerine dikkati çeken Küçükyılmaz, şöyle konuştu:
''Bebekler ve annelerin rahatlığı, bebeklerine yakın olabilmeleri ve anne sütünün daha besleyici olması için böyle bir ortam hazırladık. Ayrıca bir eğitim odası oluşturduk, adını da 'anne lobisi' koyduk. Annelerimiz orada toplanıyor, sohbet ediyor, televizyon izliyor. Hemşirelerimiz de annelerimize bebek gelişimi, anne sütü ve bebeklerin bakımları hakkında eğitim veriyor. Otelde öncelikle tedavi gören bebeklerin annelerini misafir ediyoruz ama boş olduğu zamanlarda normal doğum yapan anneleri de misafir ediyoruz.
Bütün hekim ve hemşirelerimizle en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.''

Küçükyılmaz, otelde ziyaretçi defteri tuttuklarını, annelerin deftere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ve tebrik mesajları yazdıklarını bildirdi. 

-Prematüre bebeğiyle otelde kalıyor-

Anne otelinde kalan Sibel Özken ise prematüre bebek sahibi olduğunu, çocuğunun gelişimi için uzun süredir hastanede kaldığını söyledi.

Otelde bütün ihtiyaçlarını karşılayabildiğini anlatan Özken, ''Verilen hizmet çok kaliteli, fiziki koşullar da iyi. Türkiye'de bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını talep ediyorum. Teknolojik olarak çocuklarımızın durumunu görmek çok iyi. İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaştım. Çocuğumuzun sağlığı ve hijyeni, annelerin de konforu açısından son derece güzel bir yer'' şeklinde konuştu.



ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA