1 litre atık yağ için 50 kuruş ödeyecek

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansında Türkiye’yi temsil eden BAYTOM bitkisel atık yağ toplama makinesiyle kızartma yağlarının lavabolara dökülmesinin önüne geçilmesi planlanıyor.
Bu haber 24 Mart 2013, Pazar 15:52:39 eklenmiş ve 1181 kez görüntülenmiştir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan çevreci makine Başbakan Erdoğan’dan tam not alirken kasası da yenilendi.   Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği’nin teşvikiyle bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen BAYTOM’da seri üretime geçildi. Çorum’da bir kimya öğretmeninin üç yıl süren çalışmasıyla Türk buluşu olarak ortaya çıkarılan BAYTOM, yakın zamanda ev hanımlarına destek olacak.

AVM VE MARKETLERDE

Belediyeler tarafından AVM ve Market gibi alışveriş ortamlarına, halk pazarlarına, okullara yerleştirilecek olan çevreci makine 1 litre atık yağ karşılığında 50 kuruş para ödülü verecek. Evlerdeki kızartma yağlar artık lavabolara değil BAYTOM’a dökülecek. Uzmanlar lavabolara dökülen her 1 litre atık yağın milli ekonomiye 100 kuruştan fazla zarar verdiğini söylüyor. Ayrıca lavabo ve boru tıkanıklıklarına yol açmış olması dolayısıyla yağmur sularının akışına da engel oluyor. Uzmanlar, 1 Litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğini ifade ediyor. BAYTOM  Rio de Janeiro’da geçen yıl Türkiye’yi temsil eden 7 projeden biri olmuştu. Kasası yenilenen BAYTOM’un seri üretimine de Çorum’daki tesislerde geçildi. Yetkililer ilk yıl için yılda bin adet beş yıl içinde de 20 bin adet makine üretimini hedefliyor.


 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA